reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

też wolę koszule na zakładki, bo walczyć z tymi guziczkami sie nie chce. Juz jakis czas temu kupiła 2 sztuki:
KOSZULA NOCNA CIĄŻOWA DO KARMIENIA ROZMIARY:L/XL (1830948959) - Aukcje internetowe Allegro
i gatunkowo są dobre, może kupiłabym większe bo szef bez stanika wypada nad linią biustu, ale jakoś z tym zyję.
Jedną będę musiała poświęcić na poród bo potem jest praktycznie do wyrzucenia.

Kupowałyście dziewczyny juz rożek? Od dawna obserwuję różne bawełniane, ale wczoraj trafiłam na rożek frotte lub z polaru - co o tym myslicie? Mysmy z synkiem w ogóle nie używali, ale w lipcu było ciepło i nie było potrzeby specjalnej.

reklama
dla malego mialam bawelniany i uzywalam go sporo najpierw spal w nim, jak wyrosl to rowniez pod mate szedl, zeby bylo cieplej, jak z mat wyrosl to bral do zabaw klockami i tak rozek wysluzyl mi dobre 3 lata. Teraz tez kupuje podobny.

Co do koszul ja mam z takimi zakładkami (tylko w innych kolorach)... Koszula koszulka nocna ciążowa do karmienia S = M (1935129753) - Aukcje internetowe Allegro ogólnie to wolę piżamy i w domu będę w nich spała. A w szpitalu się przemęczę w koszuli hehe.

Karuzelka fajna, ale nie znam jej. Mi ogólnie się podobają zabawki z tej firmy. Po Kubie mam jeszcze zabawki do wózka na pałąk ;)

Digitalis - co do rożka ja miałam nie kupować i zawijać w kocyk. Ale, że dostałam to mam... i jest on bawełniany - coś takiego:
ROŻEK niemowlęcy 100% bawełna (1933684771) - Aukcje internetowe Allegro mój jest żółty ;) przy Kubie miałam podobny ale różowy (bo kupowany był pod kolor dla dziewczynki :p ). Polarowy myślę będzie zbędnym zakupem (z kocyka polarowego też można rożek zrobić) ale to moje zdanie ;-)

Digitalis- ja mam 2 bawełniane i jeden z takiego materiału jak kocyk.
Fajne te koszule co pokazałaś, może też jedną zakupię do szpitala.

Ja rożki kupiłam dwa takie bawełniane i myslę też nad jakimś otulaczkiem...
Ostatnio sporo czytałam o żelu położniczym...koleżanka która rodziła pod koniec września kupiła sobie i w sumie była zadowolona, ale ze to był jej pierwszy poród to w sumie nie miała do czego porównać:) Na pewno bede o to wypytywać położną na szkole rodzenia, a Wy macie jakies zdanie na ten temat? koszt jest lekko przerażający...bo prawie 400zł....

ja po pierwszym porodzie uzywalam roztworu z "kali pomagali" (nadmanganian potasu) zalecenie starej poloznej, dziewczyny z mezami od akwariow chyba beda wiedzialy co to jest;-), szybko sie ladnie wygoilo, a i malemu serwowalam jeden raz na dwa tygodnie taka kapiel (zero jakichkolwiek potowek itp). Przy problemach kobiecych rowniez zalecaja takie nasiadowki (dziala bakteriobojczo) ale najlepiej zapytac dla swietego spokoju u gina.
Mnie nacinali przy porodzie, ale powiem Wam ze nawet nie wiem dokladnie kiedy to zrobili, nazwa bardziej stresujaca jak samo naciecie;-).

reklama
Zamierzam kupić bawełniany rożek z wkładem kokosowym, lepiej trzyma się maleństwo. Mój teść nawet zdecydował się wziąć małą na ręce gdy w tym rożku była :-)

Do góry