reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
co do rożka to mam najzwyklejszy, od siostry G. Nie będę kupować nowego. Ma to usztywnienie piankowe ale jakoś mnie wkurza i wyciągnęłam, i jest miękki rożek:tak:

Munie właśnie, ja też nienawidziłam podpasek Always i zastanawiam się jak to z tymi pampersami, bo jak tak samo wkurzające jak Alwaysy to sobie daruję, i kupię Hugissy albo jakieś inne

Antila śliczne te rożki:-D

M85 ja kupiłam przewijak na łóżeczko ten sztywny. Nic pod niego sie nie podkłada, po prostu kładzie sie na łóżeczko i przykręca takie nóżki żeby nie zjeżdżało. Na razie wygląda bardzo ładnie, zobaczymy czy będzie użyteczny

ja już od czytania różnych opinii o pieluchach zwątpiłam, czy są jakieś idealne... założyłam wątek pieluchowy w podforum polecam-odradzam i zobaczę, które najlepiej wypadają w opiniach.

Munie wkład kokosowy z rożka też można wyciągnąć i spokojnie rożek wyprać.

Natchnęłyście mnie z tymi wygranymi aukcjami na cyckonosze, muszę też coś dla siebie upolować.

mi się wydaje, że z tymi pieluchami to różnie jest jak z innymi kosmetykami, trzeba po prostu będzie wypróbować, które są najlepsze, jednemu bobasowi będą pasowały pampersy innemu huggiesy:) tak jak każdej pasują inne podpaski czy tampony ;p ja na przykład od wielu lat nie używam podpasek, po porodzie co innego, ale ciężko mi się będzie przestawić znowu ;)

u nas znajomi używają pampersów i tylko tych, inni znowu używają dady z biedronki bo dla nich jest tak samo dobra jak pampers a o wiele tańsza:)

ja nie znam nikogo komu nie pasują pampersy:) ale pewnie i tacy się znajdą. Najorsze z najgorszych były dla nas Huggisy, kupe miał po nich nawet na szyji- w ogóle nie wchłaniały.

Co do przewijaka to jak kupowałam dla Małego to patrzyłam najbardziej na to aby był duży, nie ten standardowy które są na allegro. My mamy dwa razy taki dzięki czemu Mały do tej pory się na nim mieści, a na taki zwykły już pewnie dawno byłby za duży.

Co do pieluszek to chyba najlepiej przetestować kilka - bo faktycznie tyle jest różnych opinii, ja właśnie zamierzam kupić pampers premium care, huggiesy i dadę z biedronki(te już mam bo jakiś czas temu niedaleko mnie otwierali biedronkę i była sporo promocja) Mam nadzieję, że szybko znajdziemy takie pasujące małej:) Tak samo mam dylemat co do chusteczek nawilżających, i chyba kupię tez te delikatne pampersa huggies i może jakąś tansza wersję...myslałam tez przez chwilę o musteli...ale koszt tych jest dużo wyższy od pozostałych i tak jak na płyn do kapieli jeszcze mi nie szkoda, to na chusteczki do pupy juz bardziej...

M85 ja mam komodę z przewijakiem, ale i tak musiałam dokupić przewijak sztywny o ten dokładnie PRZEWIJAK CEBA - NADSTAWKA 70x50cm 18 KOLORÓW (1905579291) - Aukcje internetowe Allegro
mogę go położyć na komodzie, a jesli będę chciała to od spodu montuje się takie nóżki zabezpieczające, które pozwalają na stabilne położenie na łóżeczku :-)

a co do pieluszek to my mamy zamiar kupić do szpitala paczkę pampers i może jakieś huggies'y ale w domu będziemy próbować te z rossmann'a i z biedronki. Wiele moich znajomych je chwali i mam nadzieję, że malutka też będzie je tolerować :-)

Ostatnia edycja:
Witam
Jeszcze się nie udzielałam na tym forum,ale jak czytam to bardzo mi się podoba.Dużo można się dowiedzieć a jeszcze dla początkujących mama takich jak ja to super.
Dee- śliczne te rożki:)

reklama
Do góry