reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

bliznak- ja taki wlasnie termometr kupila, z polecenia znojomej ktora go ma i jest bardzo zadowolona a do tego wszystkiego naprawde w rozsadnej cenie.
lady87 co o wydatkach niestety wiem, u mnie samochody to wydatki z dwoch ostatnich miesiecy, najpierw ubezp i naprawa mojego,a ze mieszkamy w centrum to jeszcze wykupienie abonamentu na parkowanie(niby 100zł tylko ale kosmetyki malej juz by za to byly), a teraz ubezp i przeglad meza samochodu.Jesli chodzi o bujaczek to bym kupila, a z mata to ja bym sie teraz wstrzymala, lepiej kupic cos innego,bardziej potrzebnego(zawsze mozna poprosic znajomych o taki prezent).A gdzie reszta,echh.Dzisiaj moze przywiezie moj m ciuszki dla malej od siostry, to oczywiscie mimo choroby znajde sile na ich przeglad :)

reklama
Widze, że Wy już w sumie macie zakupy za sobą - fajnie :) Ja to daleko w lesie jestem za Wami. Dopiero kupiliśmy łóżeczko ŁÓŻECZKO ŻYRAFKA SZUFLADA + MATERAC. KLUPŚ SAFARI (1928005847) - Aukcje internetowe Allegro i komplet pościeli MAMO-TATO 15-CZ POŚCIEL 90x120 SERCA MOSKITIERA (1943104521) - Aukcje internetowe Allegro (finansowali moi rodzice w ramach prezentu dla wnuczki:)). Trochę ubranek też mam, jeszcze myślę dokupić jednego pajaca welurowego, śpiochy 2 pary, pajaca bawełnianego. Butelki mam 2 aventu 125 ml, 1 tt 250 ml i jeszcze dokupię 1 nuk. Nie wiem chyba starczy na początek. Dla siebie nie mam nic.
Teście mieli kupić nam wózek, ale patrząc na ich zapał - zdaniem teściowej zdąży jak się wnuczka urodzi - pewnie sami go kupimy i nie będziemy się ogladać.

M85 - hehe dokładnie takie samo łóżeczko planujemy kupić :) śliczne jest.Z tego co pamiętam to chyba też Dee_ ma takie samo:) my łóżeczko i wózek planujemy tak przed Świętami zakupić.No ale czas pokaże.

też chyba zdecyduję sie na ten bezdotykowy termometr, no i fajnie że można też sprawdzić temperaturę wody w wanience:-) na początek, dla mnie niedoświadczonej będzie to bardzo przydatne

Kupiłam dzisiaj płyn do prania dla maluszków. Może zabiorę się za jakies pranie w przyszłym tygodniu:tak:

Mialam elektroniczne trzy termometry , do ucha,., pod pache i strzał w czolo i przy porownaniu wskazań zawsze były różnice... najgorszy byl ten pod pachę , ten do ucha najlepszy, ale z czasem każdy i tak wariował, czasem trudno np ocenić czy baterie juz siadają czy jeszcze nie, a wąchania mocno od tego zależą. Dla meni te termometry sa niewiarygodne niestety. Wkurzyłam sie i kupiłam na allegro 10 rtęciowych dopóki je jeszcze można dostać i tym ufam.

Pozwolę se za to jeszcze raz doradzic butelke habermana , zwłaszcza tym ktore chca karmić piersią, bo dziecie nie zatraci odruchu ssana ani tez nie nabierze wadliwego sposobu chwytania cyca... a nie ma nic gorszego niz spływające krwią brodawki ( tu polecam betaphen). Generalnie dobrze przypilnować zeby pierwsze co dziecię dostanie do buzi po urodzeniu to byl cyc a nie flacha, naprawdę od tego pierwszego chwytu wiele zależy i sporo bólu można sobie oszczędzić.

Z tego co pamietam to Twoj pasierb ma 10 lat, moj maly jak byl w tym wieku tez nie tolerowal zadnego mojego znajomego a co dopiero nowego faceta. Wyrosl z tego dosc szybko, glupie te nasze dzieciaki nie sa i same widza co sie dzieje. Kochana uzbroj sie w cierpliwosc i kupe wyrozumialosci dla malego. Dla niego caly swiat sie zawalil z odejsciem matki. Ja nie poruszalam temytu, a moj obecny partner, tez nie komentuje jego ojca. My wiemy swoje, a malemu nie chcemy robic przykrosci. W koncu jaki by nie byl dla niego to zawsze bedzie tata.
Teraz moje male wielkie chlopisko mowi o mnie i moim partnerze "rodzice" i spiskuje z nim przeciwko mamie ;-).
U Ciebie bedzie tak samo, tylko czasu potrzeba i duzo zrozumienia z Waszej strony.

A tescie jak to tescie, najczesciej my jestesmy te zle... nie wazne co zrobimy. Poza tym pojawi sie kolejny ich kochany wnuczek i nastawienie sie zmieni. Nie tylko dzieci potrzebuja czasu ;-).
Dziękuję Ci za miłe słowa ale już na to nie liczę bo początek był niezły i z młodym i z teściami ale cóz szybko mu się odwidziało bo nie był najważniejszy i świat się w oku niego nie kręcił... ale to nie temat na ten wątek więc kończę temat a dla teściowej i tak jest najważniejszy jej wnusio pierwszy a ten to się nie liczy :-(

reklama
Do góry