reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

reklama
Co do butelek, a ja tematem jestem zywo zainteresowana, to za rada róznych mam - kazda poleciła inna butelke, stwierdziłam, (wbrew sobie - bo uwielbiam miec wszystko do kompletu) ze kupie na poczatek i tt i avent i nuk i jak jeszcze jakas firmia mi wpadnie w oko to i taka kupie a Niunia zdecyduje sama, która firma najlepsza:)
Tez jestem szczesliwa posiadaczka kota i mam nadzieje, ze sie wszyscy razem dogadamy i kot wykarze sie duzym zrozumieniem nowej sytuacji...

ja chyba kupię ten zestaw z laktatorem z aventu, a tam jest jedna butelka..........myślę że na sam początek wystarczy, bo chcę karmić cycuchem:tak: zobaczymy jak się sprawdza i najwyżej dokupię taki zestawik.

Co do buteleczek to jak wczesniej wspominałam -bardzo sobie chwale firme Avent i tak jak przy pierwszym dzieciątku taki teraz zostane wierna tej firmie:tak:Moja mała nadal pije mleko zawsze przed spaniem także butelki z Aventu i inne akcesoria czy naczynia mam.Dla mam które nie będą karmić piersią to polecam pojemnik na 3porcje mleka w proszku.Ja zakupywałam z Avent-bardzo się przydał jak gdzieś jechaliśmy -miałam gotowe odmierzone 3 porcje mleczka.Teraz można kupić coś podobnego innych firm.Dla Wiktorka mam zakupione 2 duże buteli z Avent i dwie małe .Oraz smoczki jakby mały potrzebował też z Aventu.Bardzo fajne i wygodne bo kształ z obu stron taki sama także w nocy jak się będzie zaspanym to nie trzeba się przygladać z jakiej strony go włożyć:tak:Pozatym najlepsze na prawidłowy rozwój jamy ustnej ite maluszka,bo ze względu na kształt smoczka maluszek musi się troszeczke napracować i naćwiczyć buźką ażeby takowy smoczek w buźce utrzymać.Co poniekóre smoczki o takim innym kształcie np.Nuk same leżą w buźce także dzieciatko nie ćwiczy tak jak powinno.

Mam nadzieje że synek nie polubi tak smoczka jak Nicol ,bo moja panna do dziś jak kładzie się spac w nocy to smoczek musi być ,amy z m nie mamy jej sumienia zabrać.Dobrze że w dzięń go nie potrzebuje tylko w nocy i do tego pieluszka flanelowa do przytulania:-)

Co do ochraniaczy 0ja przy Nicol miałam i mała odziwo się nie czepiała ochraniacza czy nazbyt do niego wtulała.Łóżeczko miałam obok mojego łóżka także ochraniacz był przywiązany z jednej strony i za główką małej a z mojej strony był zawiażany z tyłu łóżeczka ,także jeden bok był bez ochraniacza ażebym maleństwo widziała.Początkowo spała w rożku także była przykryta a nawet się nie wierciła.Pod kołderką do dziś dnia niechce spać-jak jej damy to się odkrywa albo wierci i płacze z tąd z m wnioskujemy że jest jej za goraco więc śpi pod kocem.

Mama2006-kochana to tobie już naprawde niewiele zostało do kupienia:tak:Mi w zasadzie teź z takich wiekszych rzeczy to tylko przewijak na komode i materac do łóżeczka a tak reszta zostaje do zakupu podobna co u Ciebie.

poniewaz planuje ze dziecko bedzie odrazu pod kolderka spalo zakupilam 90/120.Chcialam ta wieksza ale ona jest za duza do standardwego lozeczka, a po ok 3latach(tak osobiscie mi sie wydaje) dziecko przejdzie do normalnego lozka wtedy kupie wieksza, i tak dzicku trzeba zmienic posciel o kolderce nie wspominajac(a wklady nie sa takie dogie).

ja mam kołderkę 90x130...

a i muszę się wam pochwalić moją wczorajszą zdobyczą- poszłam na szmateks a tam zamiast ubranek kupiłam podgrzewacz do butelek avent:szok: i to za 5 zł, bo babka nie wiedziała czy działa. po sprawdzeniu stwierdzam iż działa i że to będzie jeden z najlepszych zakupów:D

reklama
Do góry