reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
Co do butelek, a ja tematem jestem zywo zainteresowana, to za rada róznych mam - kazda poleciła inna butelke, stwierdziłam, (wbrew sobie - bo uwielbiam miec wszystko do kompletu) ze kupie na poczatek i tt i avent i nuk i jak jeszcze jakas firmia mi wpadnie w oko to i taka kupie a Niunia zdecyduje sama, która firma najlepsza:)
Tez jestem szczesliwa posiadaczka kota i mam nadzieje, ze sie wszyscy razem dogadamy i kot wykarze sie duzym zrozumieniem nowej sytuacji...

ja chyba kupię ten zestaw z laktatorem z aventu, a tam jest jedna butelka..........myślę że na sam początek wystarczy, bo chcę karmić cycuchem:tak: zobaczymy jak się sprawdza i najwyżej dokupię taki zestawik.

Co do buteleczek to jak wczesniej wspominałam -bardzo sobie chwale firme Avent i tak jak przy pierwszym dzieciątku taki teraz zostane wierna tej firmie:tak:Moja mała nadal pije mleko zawsze przed spaniem także butelki z Aventu i inne akcesoria czy naczynia mam.Dla mam które nie będą karmić piersią to polecam pojemnik na 3porcje mleka w proszku.Ja zakupywałam z Avent-bardzo się przydał jak gdzieś jechaliśmy -miałam gotowe odmierzone 3 porcje mleczka.Teraz można kupić coś podobnego innych firm.Dla Wiktorka mam zakupione 2 duże buteli z Avent i dwie małe .Oraz smoczki jakby mały potrzebował też z Aventu.Bardzo fajne i wygodne bo kształ z obu stron taki sama także w nocy jak się będzie zaspanym to nie trzeba się przygladać z jakiej strony go włożyć:tak:Pozatym najlepsze na prawidłowy rozwój jamy ustnej ite maluszka,bo ze względu na kształt smoczka maluszek musi się troszeczke napracować i naćwiczyć buźką ażeby takowy smoczek w buźce utrzymać.Co poniekóre smoczki o takim innym kształcie np.Nuk same leżą w buźce także dzieciatko nie ćwiczy tak jak powinno.

Mam nadzieje że synek nie polubi tak smoczka jak Nicol ,bo moja panna do dziś jak kładzie się spac w nocy to smoczek musi być ,amy z m nie mamy jej sumienia zabrać.Dobrze że w dzięń go nie potrzebuje tylko w nocy i do tego pieluszka flanelowa do przytulania:-)

Co do ochraniaczy 0ja przy Nicol miałam i mała odziwo się nie czepiała ochraniacza czy nazbyt do niego wtulała.Łóżeczko miałam obok mojego łóżka także ochraniacz był przywiązany z jednej strony i za główką małej a z mojej strony był zawiażany z tyłu łóżeczka ,także jeden bok był bez ochraniacza ażebym maleństwo widziała.Początkowo spała w rożku także była przykryta a nawet się nie wierciła.Pod kołderką do dziś dnia niechce spać-jak jej damy to się odkrywa albo wierci i płacze z tąd z m wnioskujemy że jest jej za goraco więc śpi pod kocem.

Mama2006-kochana to tobie już naprawde niewiele zostało do kupienia:tak:Mi w zasadzie teź z takich wiekszych rzeczy to tylko przewijak na komode i materac do łóżeczka a tak reszta zostaje do zakupu podobna co u Ciebie.

poniewaz planuje ze dziecko bedzie odrazu pod kolderka spalo zakupilam 90/120.Chcialam ta wieksza ale ona jest za duza do standardwego lozeczka, a po ok 3latach(tak osobiscie mi sie wydaje) dziecko przejdzie do normalnego lozka wtedy kupie wieksza, i tak dzicku trzeba zmienic posciel o kolderce nie wspominajac(a wklady nie sa takie dogie).

ja mam kołderkę 90x130...

a i muszę się wam pochwalić moją wczorajszą zdobyczą- poszłam na szmateks a tam zamiast ubranek kupiłam podgrzewacz do butelek avent:szok: i to za 5 zł, bo babka nie wiedziała czy działa. po sprawdzeniu stwierdzam iż działa i że to będzie jeden z najlepszych zakupów:D

reklama
Do góry