krisowa
Fanka BB :)
zakupy to sama radość, ale ja dziś szukam też torby na gwia\zdkę dla męża i suszarki dla mamy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dziewczyny ja musiałam poprawić sobie humor i zrobiłam zakupki:-)
pościel i przybornik
a ja dziś kupiłam 2 szt przescieradełek zóltych, wypełnienie kołderke i podusie (choc to na pozniewj bo mam spiworki) i ochraniacz na całe łózeczko żólty (w zestawach zazwyczaj ma tylko 180 cm), dokupię 2 szt poscieli 2 elementowej i moze przybornik bo w kolorze ktory wybrałam jest spory wybór..., rozek i posciel do wozka, wyjdzie mnie rto 100 zł jeszcze no moze 120
miałam kupowac cały komplet Z łózeczkiem ale rozkłądam wszystko na miesiące a poszukałam tańszych opcji wiec nie nadciagne mocno budżetu
a do mnie przyszedł dzis nowiuśki wiosenny kombinezoniuk polarkjowy kapp ahl, ale sie ciesze
Nowy ciepły kombinezon Kappalh rozm. 68 (1924522426) - Aukcje internetowe Allegro
Jeśli to przyjdzie do Ciebie, to bardzo proszę o wymiary tego przybornika i jakieś dokładne zdjęcie mam ambicję uszyć sobie coś w tym stylu
to moje pytanie jest takie, mam ochraniacz, mam przescieradelka ,i mam spiworek a wiec wszystko, tylko czy spiworek sam wystarczy czy na wierzch okryć kocykiem, bo wydaje mi sie ze skoro ja spie pod welniana koldrą i czasem kocem, to dziecku pod spiworkiem, ktoremu do welny daleko bedzie zimnoZ posciela to tak nie do konca szalej, i tak kolderki i poduszeczki uzyjemy gdzies za rok najwczesniej choc wyglada przeslodko jesli szukasz oszczednosci to dodalabym to do "listy rzeczy do zakupow najmniej potrzebnych" jak na poczatek.
ja bedę mamą pierwszego dziecka, to założe ten ochraniacz choć wiem co się dzieje, jak dziecko sie już mocniejrusza, chwta itdKochanie zalezy jaka masz temperaturke w domku, zalecaja 19-22° jako optymalna, ochraniacz ma zadanie zapobiegac uderzeniom malucha o szczebelki, choc ja uwazam za zbedny. Moj maly nie mial i szybko sie nauczym nieobijac w lozeczku
kocyki jak najbardziej, choc musisz brac pod uwage, ze maluszki wiecznie machaja nozkami i raczkami wiec im cieplej jak nam siedzacym ;-). Moj maly sygnalizowal, ze mu chlodno czkawka, wiec go przykrywalam lekko kocykiem na dzien a na noc zakladalam grubszy kaftanik. Poczatkowo spal w rozku, potem w spiworku.
błagam nie strasz, moze nasze dzieci nie okażą się samobójcamiOchraniacz widze jak zagrozenie, zwlaszcza na noc zeby sie nie przydusilo malenstwo jak sie za mocno wtuli... ja i moje paranoje, ale od siniaczka czy guziolka jeszcze nikt nie umarl.
błagam nie strasz, moze nasze dzieci nie okażą się samobójcami
ja zakochana jestem w poscieli w paseczki albo z kubusiem puchatrkiem