reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

krisowa swietny wybór, tez bardzo podobaja mi sie wózki własnie w takim typie jak ten Dorjan. Niestety jeszcze nie wymysliłam jaki bedzie nasz ale pomalutku sie rozgladam, z tym ze my kupimy pewnie na ostatnia chwile:)

reklama
Ja już raczej ciuszków kupować nie będę... za to muszę kupić ręczniki z kapturkiem (po mimo tego, że mam - te są już strasznie szorstkie, więc dla maluszka nie będą się nadawać). Ale to gdzieś w przyszłym miesiącu lub w grudniu dopiero. Proszek kupię może w listopadzie i zacznę już pomału sobie prać ;)

Ja właśnie też czekam na świąteczne promocje i może bony towarowe i zniżkowe z pracy dostanę to znów oszczędności będą. W zeszłym roku dostaliśmy bony zniżkowe do Smyka i 5-10-15... jak znalazł na ten rok :)

Ja tez bylam przekonana do jednego modelu bo mial co chcialam i wizualnie mi sie podobal.Ale moja siostra namowila mnie na wizyte w sklepie i dzieki temu wiem ze zle bym zrobila.Po przetestowaniu kilku modeli wtbrany zostal ten najbardziej nam odpowiaajacy.Wiec moze jednak warto poswiecic jedno popoludnie??

te rzeczy dla dzidziusiów powinny być połowę tańsze, wtedy to byśmy szalały ;p hehe:) a pomyśleć, że jak ja byłam mała, to mama musiała brać ze sklepu tylko to co akurat było i to nie w takich ilościach jakich chciała:/ to były czasy porażki.. ale całkiem nieźle sobie wtedy rodzice i tak radzili ;)

jakby ubranka były tańsze to bysmy ze sklepów nie wychodziły. Ja popadam w jakąś manie - gdzie widze ciuszki to juz bym kupowała. Wczoraj kupiłam kolejne body różowe i żółte, ale typowo dziewczęce mimo że mam ich na pęczki. Co prawda większość w neutralnych barwach albo niebieskich ale mam. Poukładałam niektóre rzeczy w szafie i o pierwsze miesiące nie mam co sie w kwestii ubranek martwić, zwłaszcza że może cos jeszcze na święta czy przy urodzeniu dostanę. Proszek kupiłam po promocyjnej cenie już z miesiąc temu więc pewnie po zaduszkach wezmę się za pranie i prasowanie.
Do kupna pieluch i kosmetyków też sie powoli przymierzam żeby przynajmniej na pierwszy miesiąc mieć zapas, coby mąż nie musiał dźwigać jak ja nie będę czuła się na siłach na spacery po sklepach.

Nawiązując do tematu materaca, 8 lat temu kupiliśmy córce materac pianka-kokos. Chciałam kupić nowy ale ten jest ok więc stwierdziłam, że nie ma sensu. Dla mnie to trochę takie naciąganie z tymi lateksowymi materacami, tak naprawdę to producenci prześcigają się w produkcji hitów, które trzeba potem umiejętnie sprzedać. 8 lat temu kokos w materacyku był hitem, więc w końcu musiało przyjść nowe. Sama śpię na twardym tapczanie, córka tak samo i się dobrze wysypiamy. Jak mały w przyszłości będzie miał za twardo to się temu zaradzi, na początek dobrze mu zrobi spanie na kokosie.

Ostatnio szaleję na allegro ale kupuję ciuchy dla siebie. Znalazłam rewelacyjnego sprzedawcę, większość jego produktów to licytacje ale za śmieszne pieniądze można kupić ciuchy, które w firmach wysyłkowych kosztują ok 80-100 zł. Kupiłam sukienkę i 4 bluzeczki, teraz poluję na kolejne rarytasy. Najwięcej zapłaciłam 14,50 zł za bluzkę. Wszystko nówki :-)

Co do termometrów, to mam taki Bezdotykowy termometr THERMOFOCUS wys ubezp !!! (1888559692) - Aukcje internetowe Allegro
Ostatnio sprzedajemy tego mnóstwo i spokojnie mogę go polecić chociaż cena nie jest zachęcająca. Mało awaryjny, często kupują je szpitale jak i prywatni użytkownicy.

krisowa śliczny ten wózek, a który kolorek wybieracie? Ja tez zamówiłam swój na allegro i nigdy nie miałam okazji wypróbowac w sklepie jak się prowadzi i wogóle. Mam nadzieje że zakup będzie trafiony :-) i życzę też Tobie tego

ani83 jak możesz wklej ten link na sprzedawcę z ciuszkami dla nas może tez coś upolujemy :-)

reklama
Dzieki ani83 zaras pogrzebięs ię troszkę może coś wynajdę dla siebie niedrogo. Moja mama wysyła mi paczkę kurierem w listo padzie więc wyśle mi razem jak cos zamówię :-)

Do góry