reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Ja kupilam materacyk gryka pianka kokos, są twarde dobre da kregoslupa malenstwa.Nie szukałam zadnych opini na necie tylko wsrod znajomych, wszyscy poprostu takie maja.Co do łóżeczka chcialam kupowac z KLUPŚa 140cm na 70cm ale dostaliśmy w spadku od znajomych łóżeczko standardowe.Jak widać mi bardzo duzo kosztów odeszło, i to jeszcze mamusia na wybrany wózek *** Laret TAKO z fotelikiem * NOWOŚĆ na rynku *** (1791947532) - Aukcje internetowe Allegro oraz na cała pościel pieniążki dała :)
Zakupiłam również termometr bezdotykowy Termometr Microlife NC100 Bezdotykowy NC 100 TANIO (1865966014) - Aukcje internetowe Allegro ,a dzisiaj lampe w ikea SKOJIG Lampa wisząca - niebieski - IKEA i moge powiedziec ze pokoik urządzony :)
Co do szuflady w łóżku przy małym dziecku zawsze się przyda,przynajmniej w moim dzieciecym pokoju(3m na 3m), np na ciuszki z ktorych mala wyrosnie albo na pampersy w zapasie:)

reklama
babka w sklepie z łóżeczkami dla dzieci mówiła mi, że gryka ma funkcje zdrowotne dla kręgosłupa, są przecież poduszki z gryką dla dorosłych takie lecznicze, kokos jest po to żeby utwardzać, i mówiła, że po prostu te zwykłe piankowe też są dobre, bo przecież dziecko ile waży? nie jest w stanie ugnieść samej pianki trwale... mówiła, że tak samo się sprzedają zwykłe piankowe, jaki i te mieszane KPG, KPK ;) nie wiem czy miała racje, ale ja bym chyba najchętniej kupiła gryczano-piankowy:)

My raczej kupimy łóżeczko z szufladą ale tylko dlatego że mamy malutko miejsca w mieszkaniu, a tam zawsze coś upchnę. Czy pościel, czy za małe ciuszki. Gdybym miała wystarczająco dużo miejsca na te wszystkie duperelki to też bym brała bez:tak:

dagrab dawno się mówiło że jak twarde to dobre. teraz są opinie pediatrów i fizjoterapeutów że materac powinien dostosowywać się do dzieciaczka, być bardziej elastyczny niż twardy;-) ale tych materacyków jest pełno i bardzo ciężko wybrać ten najlepszy

Ja mam dla Danielka materac kokos-gryka. Nic się z nim nie dzieje, wygląda jak nowy. A Małemu chyba dobrze, bo całe noce przesypia ;-)

Ja też materac po Kubie kokos-gryka. Kuba ładnie na nim spał i nigdy nie miał na niego uczulenia. Ja mam wydatki związane z łóżeczkiem z głowy. Już się nie mogę doczekać stycznia hehe

Kurcze, macie juz naprawde duzo kupione.
Ja teraz czekam na wtorek bo tesciowie z anglii przyjada od mojej szwagierki i mase rzeczy maja przywiesc bo ona ma niespelna 2 letnie blizniaki dziewczynke i chlopca wiec mase rzeczy dostaniemy.
No i wozek tesciowie kupuja nam w prezencie. Wczoraj wyslalam zdjecia tago co mi sie podoba, dzis mieli kupic wiec mam nadzieje ze juz go przywioza ze soba.
I dzieki temu mase kasy zaoszczedzimy pewnie.
Jak tylko bede juz miala to wstawie zdjecia :)

Ja lozeczka bez szuflady nie bralam nawet pod uwage. Jest to dodatkowe miejsce na to zeby cos schowac.. Mozna tam trzymac np pieluszki, przybory do higieny, reczniczki itp. Moim zdaniem bardzo przydatne, chyba ze ktos ma naprawde duzy pokoj dla dziecka i sporo szafek. My dziecku oddajemy najmniejszy pokoj w domu i szuflada mi sie bardzo przyda.

ja będę uzywać spiworków, wiec posciel (kupie tak na zas) właśnie do szufladki włozeczku upchnę :)
a materac kupie KPK 13,5 cm wysokości za niespełna 80 + wysyłka. chyba ze wygram aukcję łozeczka (bez szuflady) z materacem GPK bo wyszłoby by mnie duzo taniej, a przeciez ja mam cąła garderobę dla dziecka to ta szuflada to taki mój wymysł

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie, ja z zakupami czekałam, bo mamy nieduże mieszkanie i nie chcieliśmy go sobie "zagracać" i czekanie się opłaciło... z dnia na dzień się okazało, że od mojej kuzynki dostaniemy wózek, łóżeczko, przewijak, fotelik/nosidełko i duuuużo ubranek po jej dzieciach, bo ona właśnie planuje wszystko z W-wy wywieźć do 3miasta. A ja już miałam wózek wypatrzony fajny i niedrogi: hit ! Wózek Wielofunkcyjny 10 el ZINO LOLEK (1882574726) - Aukcje internetowe Allegro .. już nawet męża przekonałam... ale co tam :) wolę pożyczyć wózek niż kupować...

Do góry