reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Witajcie, ja z zakupami czekałam, bo mamy nieduże mieszkanie i nie chcieliśmy go sobie "zagracać" i czekanie się opłaciło... z dnia na dzień się okazało, że od mojej kuzynki dostaniemy wózek, łóżeczko, przewijak, fotelik/nosidełko i duuuużo ubranek po jej dzieciach, bo ona właśnie planuje wszystko z W-wy wywieźć do 3miasta. A ja już miałam wózek wypatrzony fajny i niedrogi: hit ! Wózek Wielofunkcyjny 10 el ZINO LOLEK (1882574726) - Aukcje internetowe Allegro .. już nawet męża przekonałam... ale co tam :) wolę pożyczyć wózek niż kupować...
no to rewelacja, zawsze to duzó mniej wydacie, pozostaną jakieś bardzo osobiste rzeczy dokupienia, butelki, smoczki...

reklama
*Agatka* - bardzo fajny ten wózeczek i dość tani. Super, że udało Wam się i dostaniecie rzeczy od kogoś ;) o minie Was sporo wydatków.

Ja już raczej ciuszków kupować nie będę... za to muszę kupić ręczniki z kapturkiem (po mimo tego, że mam - te są już strasznie szorstkie, więc dla maluszka nie będą się nadawać). Ale to gdzieś w przyszłym miesiącu lub w grudniu dopiero. Proszek kupię może w listopadzie i zacznę już pomału sobie prać ;)

Mi do zakupu zostały tylko kosmetyki i butelki dla małej.Chyba że okaże się że jakiegoś ciuszka brakuje w tym mega zestawie który na mnie czeka po 14 i 7 miesiecznych dziewczynkach(w co watpie).
Co do materacyka to tak jak pisałam nie szukałam niestety opinii na necie, a zakup gryka pianka kokos dokonany.Może dobrze że nie szukałam bo nad wyborem odpowiedniej pościeli siedziałam 2 miesiące:)a co dopiero z materacykiem
mama2006 ja właśnie się zastawiałam kiedy zacząć zwozić i prać,ale ja zwioze w listopadzie poukładam wszystko rozmiarami(ja już nie umiem wytrzymać:p ) i chyba w grudniu zaczne akcje pranie, prasowanie.

ja obiecalam sobie, ze jak bede w ciazy pierwsze ciuszki beda w kolorze neutralym dla ou plci, zeby miec na przyszlosc dla drugiego dziecka :p jednak jak sie dowiedzialam, ze to dziewczynka rzucajal mi sie w oczy tylko roze i fiolety:p na ktore kiedys nie moglam patrzec!

ja obiecalam sobie, ze jak bede w ciazy pierwsze ciuszki beda w kolorze neutralym dla ou plci, zeby miec na przyszlosc dla drugiego dziecka :p jednak jak sie dowiedzialam, ze to dziewczynka rzucajal mi sie w oczy tylko roze i fiolety:p na ktore kiedys nie moglam patrzec!
ja nawet pierwszą wyprawkę kupiłam żółciutką, choć juz wiedziałam ze to boy będzie.... sądziłam ze pokupuje neutrale i część taką mam, ale wg mnie nawet nie da się kupić totalnie wszystkiego w kolorze uniseks, bo duzo dla dziewczynek jest w kolorze różu a dla chłopczyków blue :)

No co do kolorystyki to ja mam i niebieskie, jak i różowe :p przeczuwałam, że będzie dziewczynka hehe, a okazało się, że chłopak. Mój Kuba też miał być dziewczynką i miał dużo różowego ;) więc co tam :D to tylko kolor (a taki teraz) też dorośli faceci noszą. Wiadomo kiecki nie założę mu.

Dziewczyny znacie jakiś dobry płyn zmiękczający? tak pomyślałam, że może te ręczniki w takim płynie upiorę i może zmiękną (wtedy zaoszczędzę choć na tym).

Mi też praktycznie tylko kosmetyki zostały. Pieluchy i przybory kosmetyczne. I wsio będzie już ;)

trina- hehe dokładnie, pewnie jakby pierwszym dzieckiem była dziewczynka to bym nie miała na te różo-fiolety takiego szału. A teraz ani mi w głowie kupować jakieś unisexy
:-D

reklama
Do góry