reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

Karola2 bardzo podoba mi się pościel u Twojego sprzedawcy:-) Wreszcie coś innego niż opatrzony wszędzie "miś na księżycu".
Lady87, krisowa wasze łóżeczko to coś czego właśnie szukałam :-D klasyczne, z wyjmowanymi szczebelkami i solidne (przynajmniej takie się wydaje na zdjęciu). Mam tylko wątpliwości co do tej szuflady- ona chyba nie ma pokrywy :-(więc kurz będzie się tam zbierał :-(

reklama
Lady bardzo ładne łóżeczko. Też już oglądałam aukcje tego sprzedawcy, chociaż my łóżeczko kupujemy dopiero w grudniu bądź końcem listopada;-) a który kolor wzięłaś?
My kupujemy wózek Mikado, z pełnym wyposażeniem ciut ponad 1000 zł

dziewczyny ja właśnie nie wiem jaki ten materacyk kupić. Myślałam o takim lateksowym bo podobno najlepszy dla kręgosłupa dziecka ale taki kosztuje od 150 zł w zwyż......
Widzę że Wy kupujecie te 3 warstwowe z kokosem i gryką i są dużo tańsze....sama nie wiem. Nie znam się na tym a chce żeby dziecku było wygodnie. A może zwykły piankowy tylko z takiej grubszej pianki?

Karola2 bardzo podoba mi się pościel u Twojego sprzedawcy:-) Wreszcie coś innego niż opatrzony wszędzie "miś na księżycu".
Lady87, krisowa wasze łóżeczko to coś czego właśnie szukałam :-D klasyczne, z wyjmowanymi szczebelkami i solidne (przynajmniej takie się wydaje na zdjęciu). Mam tylko wątpliwości co do tej szuflady- ona chyba nie ma pokrywy :-(więc kurz będzie się tam zbierał :-(
zgadzam sie ze posciel karoli jest inna niż wszystkie, ale spójrz na cenę, dla mnie to ważne...
łózeczko nie wiem czy ma przykrywę na szufladę, aż spytam sprzedawcę... wydawało mi się ze każde łozko ma ale mogę się mylić

susi bardzo ciekawy ten Twój wózek, jakoś wcześniej nie zwracałam na niego uwagi, moze dlatego ze szukałam taki ok 1500 zł, bo nie wydaje swoich pieniedzy...

vanila, ja kupuję 13,5 cm wysokości materac KPK

Śpiwór + 2 extra gratis (1879047307) - Aukcje internetowe Allegro zobaczcie!!! ale mi się fartnęło... moze nie są piękne kolorystycznie, ale cena za mną przemawia :)

Krisowa - takie gondolkowe dziecko nie ma za bardzo czym zafaflunić :-) jak nakarmisz to i tak musisz potrzymać do odbicia i wtedy zazwyczaj ulewa. Poza tym pieluszka tetrowa, to nieodzowny rekwizyt w pierwszych miesiącach życia - zastosowanie ma uniwersalne ;-)

Krisowa - takie gondolkowe dziecko nie ma za bardzo czym zafaflunić :-) jak nakarmisz to i tak musisz potrzymać do odbicia i wtedy zazwyczaj ulewa. Poza tym pieluszka tetrowa, to nieodzowny rekwizyt w pierwszych miesiącach życia - zastosowanie ma uniwersalne ;-)
dziękuję za cenną poradę. ja nigdy nie opiekowałam się dzieckiem i nie mam wiedzy na ten temat, moze macie rację, kupię posciel taka gotową do prania, moze 1 szt, a przecież i tak ona się przyda na chwilę, bo bede miałą i spirow, i kombinezon, i pozniej wiosna, to i kocyki...

poroniona, już wszystko wiem o tym łóżeczku, ono ma wbudowaną w dno płytę maskującą, która nie jest bezpośrednio na szufladzie, ale nad nią... po za tym ja tam bede chować posciel, ktora uzyje dopiero pozniej, poki co mam 4 spiworki, a ja coś czego z poscieli nie uzywam chowam w powłoki, tak by się nie kurzyło... niezależnie gdzie to wkladam (tak wyniosłam to z domku)

Poza tym pieluszka tetrowa, to nieodzowny rekwizyt w pierwszych miesiącach życia - zastosowanie ma uniwersalne ;-)
TRINA masz rację pieluszki tetrowe są zawsze przydatne,ja używałam je do wszystkiego podkladalam pod główkę w rożku,na łózku w łóżeczku w wózku,wymieniałam często i pościel czyściutka a teraz tetrowe są ślicznie kolorowe,sa też flanelowe ale droższe kiedyś za czasów mojego synka takich niebyło.

susi bardzo ciekawy ten Twój wózek, jakoś wcześniej nie zwracałam na niego uwagi, moze dlatego ze szukałam taki ok 1500 zł, bo nie wydaje swoich pieniedzy...

Krisowa, my nie dostaliśmy od nikogo z rodziny propozycji kupna czegokolwiek, ja mam tylko ojca, w dodatku dziwnego, więc nauczyłam się, że muszę liczyć tylko na siebie ;) więc rozglądałam się już za wózkami, chyba wszystkie w Radomiu przejrzałam, a ten mnie urzekł, bo lekko się prowadzi, jest w miarę wysoki, nie lubię wózków niskich, ma w zestawie wszystko co mnie interesuje, ładną kolorystykę, łatwo się składa, fakt, że poręczy nie ma przekładanej, ale za to ma spoko cenę, łatwo ściąga się pokrowce do czyszczenia, nooo innego nie chcę ;p hehe patrzę tylko czy ktoś używanego nie sprzedaje, ale to jest najnowszy model i jeszcze ogłoszeń nie ma za dużo ;)

reklama
Krisowa, my nie dostaliśmy od nikogo z rodziny propozycji kupna czegokolwiek, ja mam tylko ojca, w dodatku dziwnego, więc nauczyłam się, że muszę liczyć tylko na siebie ;) więc rozglądałam się już za wózkami, chyba wszystkie w Radomiu przejrzałam, a ten mnie urzekł, bo lekko się prowadzi, jest w miarę wysoki, nie lubię wózków niskich, ma w zestawie wszystko co mnie interesuje, ładną kolorystykę, łatwo się składa, fakt, że poręczy nie ma przekładanej, ale za to ma spoko cenę, łatwo ściąga się pokrowce do czyszczenia, nooo innego nie chcę ;p hehe patrzę tylko czy ktoś używanego nie sprzedaje, ale to jest najnowszy model i jeszcze ogłoszeń nie ma za dużo ;)
ja też nie wybierałabym nic drogiego jakbym musiała sama płącić. widać moje wydatki jak pokazuję wam aukcje... u nas mam rodziców i tesciow... ale o pomocy tesciow dawno zapomniałam, a tata od razu powiedział kupuję wózek do 2 tyś zł. ja jednak szanuję jego pieniadze... bede sie rozgladac za czyms tanszym niz ten co wybrałam za ok 1600 zł ale jesli znajdę inny tanszy, bo jeszcze nie chodzilam po sklepach, to pokaze tacie tanszą opcję, po co wydawać fortune... to wydatem gondoli na 6 miesiecy, specerówki na nieco dłuzej

Do góry