reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Czemu ja nie mieszkam w Polsce. Każdą rzecz którą zakupie na allegro musze fatygowac mame żeby mi przesłała. Nie każdy sprzedawca wysyła za granicę :-( Tylko wam pozazdrościc, u mnie nie ma tak pieknych rzeczy dla maluszków.

Dee_ Świetna ta tunika i chyba sie nie powstrzymam.
Krisowa ta cena nie jest wysoka jak na taką ilośc rzeczy, Ale czy na pewno ptrzebne Ci są dwa komplety pościeli do wózka, tu zgadzam się jak najbardziej z poronioną84
Vanillia kombinezon prześliczny a cena jeszcze lepsza. Gratuluję zakupu :-)

reklama
Vanilia-no to gratki świetny ten kombinezon bardzo mi się podoba:tak:super !kurcze ja też tak się zastanawiam jaki rozmiar zakupić bo wydaje mi się że rozmiar56 może być mały bo niewiadomo ile syn bedzie miał wzrostu jak się urodzi to może ten 56 być zbyt mały,ech sama nie wiem.Dziś dostałam te ubranka od znajomego ema nawet fajne najfajniejsze to śpioszki welurowe rozmiar 56,62 ijest jeden nawet fajny kombinezon z Gap granatowy pikowany od środka obszyty ciepłym białym polarkiem.Na metce pisze newborn up to 3mos to niewiem czy to rozmiar 56,bo coś wygląda duży jak na 56.Więc musze dziś też zapolować na allegro na kombinezon tylko jaki rozmiar?hm może 62 doradźcie!

Krisova-ja miałam przybornik przy komplecie dla małej i miałam w nim tylko pampersy,bardziej robił za ozdobe niż cośik przydatnego.Także do tego zestawu co wziełam nie brałam przybornika,pampersy i inne kosmetyki bede trzymać w komodzie a tam mam sporo miejsca.Myśle że za tak duży zestaw to chyba nie jest tak strasznie drogo.

Ja też mam więcej rożków bo jeden to zbyt mało,bo wiadomo że dziecku może się ulać także 2gi trzeba mieć awaryjnie ja będe mieć 3stare i jeden nowy.Nie będe się stresowac że jak mała mi uleje to nie mam drugiego na zmiane,a tak w szafie będą jeszcze 3inne .Pozatym jak wcześniej pisałam ze rozkładałam rożek na łóżku i na nim kładłam małą ,ażeby zawsze na swoim czystym leżała bo wiadomo że kilku letni narożnik w salonie do najczyściejszych nie należy.Nawet jak do kogoś w gości jechałam to miałam rożek i dziecko kładłam na rożek .

Co do pościeli do wózka to na okres zimowy zbędny,bo lepiej włożyć maleństwo do ciepłego śpiworka,ja mam po Nicol takowy ciepły w środku z misiem także kołderki żadnej nie będe dawać.Na wiosne ewentualnie w chłodniejsze dni można dać kołderke,też po córci mam komplet poduszke i kołderke nawet chyba od kogoś dostałam taki fajny komplećik.

Dee-faktycznie ładna ta tunika ,ja też zaraz mykam na allegro poprzeglądać kombinezony i dla siebie jakiś sweterek no i bardzo podoba mi się ponczo ale czy je będe nosić hmmm,jednak bardzo fajnie się ponczo prezentuje.
Laseczki Wy jakie rozmiary kombinezonu kupujecie?żałuje że jak ostatnio byłam w tesco to nie zakupiłam bo były bardzo ładne i 60 pare złoty to znośna cena przecenione z 90 paru.

Ja wczoraj miałam dzień zakupów:) Najpierw kupiłam 2 ręczniczki jeden 100x100cm oraz 70x70cm.Następnie zakupy dla Martynki przeniosłam na allegro :)Donałam ich u jednego sprzedawcy więc za całą przesyłke zapłaciłam tylko 25zł.
Zakup obejmował:
komplet 5 elemtowy (wypełnienie +poszewki + ochraniacz który wydawał mi sie najsolidniejszy bo ma aż dwa cm grubości i można zdejmować poszewke z niego)
3 elementowy komplet(poszewki+ochraniacz)
2 prześcieradła frotte
rożek
2 pieluchy flanelowe
materacyk gryka,pianka, kokos
oraz 3 jaśki 40x40cm (dla siostrzenicy i dla Martynki np do spacerówki, była promocja 3 za 9 zł :) )Jeden z przedmiotów który zakupiłam ARUŚ 5 elem POŚCIEL -120*90 - ponad 80 wzorów (1875560599) - Aukcje internetowe Allegro
Za cały ten zestaw + przesyłka 317 zł.Więc teraz czekam z niecierpliwością na telefon od kuriera :)

a ja kupilam wczoraj sukienusie:)

Załączniki

• Zdjęcie0057.jpg
    Zdjęcie0057.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 45
  • Zdjęcie0058.jpg
    Zdjęcie0058.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 47
Ja niestety mam całkowity zakaz kupowania ubranek który dostałam od siostry i jej szwagierki do momentu zwiezienia od nich wszystkich ciuszków.Już je przeglądałam,niektóre z metką albo raz ubrane, jedynie musze kupić czapeczki po kąpieli i kaftaniki (żadna przyjemność z ich kupowania).A że jeszcze troszke rozsądku mi zostało bo nie chce marnować ciuszków ani męczyć małą przebieraniem co 5 minut oraz marnować kasy( wiem ile jeszcze mam wydatków) to się ich słucham.Ale w sklepie wszystkie wieszaki przegladam,zachwycam się i odejść nie moge.Z jednej strony fajnie mieć taki spadek ale z drugiej strony...zazdroszcze wam tych zakupów.Mi zostaja narazie zakupy praktyczne, roszke mniej szalone :)

a myslicie ze dziecko nie wyfafluni powłoczek w wózku jak bedziemy duzó na wiosnę na dworkyu??? a moze kupic po prostu gotowe 2 komlety pocieli po 13 zł bez powłoczek z mozliwoscia prania???

ja zrobiłam u tej kobitki zakupki, kupiłam te bluze z kapturem, koszule nocną tunikę, koszulke ...czekam właśnie na przesyłkę.

ja także u niej się zaopatrzyłam, ale tylko w te cienkie bluzki ciążowe z długim rękawem, za grosze, a pod sweter czy coś się nadają ;) tej tuniki nie zamawiam, bo obawiałam się czy w biuście będzie dobra:(

reklama
haha, kupuję to samo łóżeczko, tylko materac inny :)

Krisowa i Lady87 jak odbierzecie te łóżeczka to napiszcie coś czy spełniły Wasze oczekiwania:)

a co do wózka, Lady87, to my zaopatrujemy się w wózek anmar hilux, obejrzałam go ze wszystkich stron, bo dostępny jest u nas w Radomiu, i zachorowałam na niego, można na allegro zamówić:
http://allegro.pl/anmar-hilux-kpl-3w1-nowosc-promocja-super-cena-i1882598104.html
same dobre opinie czytałam, wiadomo, że nie ma idealnego wózka, żeby miał wszystko to co chcemy, ale mi odpowiada:)

Ostatnia edycja:
Do góry