reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutoweczki sie chwala (zdjecia testow, brzuszkow, dzieci, mezow, plackow, psow etc:-)

Poli pięknie się prezentuję twoja wyprawka :-) Ja się właśnie też zastanawiałam czy już nie poprać ostatecznie ciuszków. Boje się, że w styczniu już nie będę miała na to siły (pranie, prasowanie, ponowne układanie) już teraz chodzę jak hipopotam. A jak za długo chodzę to brzuch twardnieje, więc chyba zakupię proszek dla dzidziolka i zacznę pranko:-)

kigajanik doskonale cię rozumiem. Jak nie miałam jeszcze nic dla małej to tak jakoś czułam się rozbita i nie umiałam wszystkiego ogarnąć. Teraz na szczęście wyprawka bliżej końca. Może podpytaj kiedy ci przekażą ciuszki i powiedz, że chciałabyś wszystko sobie wcześniej przyszykować, bo później możesz nie mieć na to siły.

reklama
Laseczki brzuszki macie przepiękne:))

Kinga tak jak dziewczyny mówią, zapytaj delikatnie na jakim są etapie...bo chciałabyś wiedzieć co dokupić:)

Poli wow ale masz ubranek!!! ja to mam o połowe mniej jeszcze, choć planuję coś dokupić bliżej porodu jak już wagę będę znała lepiej:))
za to dziś jadę na zakupy do szpitala czyli kosmetyka hehe i zapakuję walizeczkę a co niech już stoi i świeci w sumie za 1,5 miesiąca mogę rodzić:))

Smoniczka ja wczoraj prasowałam ubranka małej i prałam koce, pościel i ręczniczki:)

Bella, zastanawiam się czy nie kupiłam za dużo rozmiarów 56:baffled:bo mam- 4 pajace bawełniane, 2 pajace welurowe, 1 rampers sweterkowy z kapturem, 4 body na długi rękaw, 4 body na krótki rękaw, 1 półspiochy, 1 zestaw koszulka z ogrodniczkami....Liczę, że Leoś jednak duzy się nie urodzi- my z mężem jesteśmy niscy..Ale czy to ma wpływ na początkowy "wzrost"?

Poli wg. wszystkich ginów jakich znam wzrost rodziców ma wpływ na długość maluszka (choć nie zawsze oczywiście) u nas oboje jestesmy wysocy i mamy długie nogi hehe Iza do czasu jak rosła najdłuższe miała nogi z Natalką jest to samo teraz:))
wg. mnie nie jest to za dużo
ja chcę mieć docelowo 9 pajaców i 9 body z długim/krótkim rękawkiem do tego ok 2 sweterki/bluzy. Izę ubierałam w takie zestawy właśnie bo najwygodniej. tzn. u niej miałam pajac a pod nim kaftanik i taki też był mój pierwotny plan ale nie mogę dobrać odpowiadających mi kaftaników więc zamieniłam na body:)) i taki sam zestwa na 62 chcę:))
tylko tak jak pisalam nie wiem jaka mała będzie długa więc na 56 mam narazie 4-5 pajaców i 4 body i czekam do kolejnego usg:)

przyszły mi dziś ubrania ze Smyka :D cudne są :D zaraz zrobię fotki i się pochwalę :)
ja mam 6 nowych bodziaków w rozm 56 (niby ta sama firma a lekko się różnią wielkością), do tego na razie 2 szt śpiochów, planuję kupić ze 3 pajace w tym rozmiarze, nie więcej, bo obawiam się że po tatusiu nasz Synio może być długi :) mam sporo używanych, własnie muszę policzyć i w końcu poukładać po praniu :p teraz jak jakieś nowe to tylko większe kupię, dziś byłam w Tesco i widziałam że są przeceny po 30% na dziecięce ubrania (dla dorosłych chyba też) za pół godzinki się wybieram jeszcze raz, może coś kupię :D

To ja się też pochwalę :) Najbardziej aktualny (z zeszłego tygodnia) jest ten w lewym dolnym rogu :-)

rośniemy.jpg

Poli wyprawka cudnie się prezentuje:-):-):-)
kwasia super brzuszek!
Aniołeczek chudzina z Ciebie, tylko pozazdrościć;-) brzuszek malutki, ale pewnie Danielek sobie tam miejsce dobre znalazł jak tak ładnie rośnie...pewnie po połówkowym masz jakieś zdjątka z usg to się pochwal jeszcze swoim kawalerem:tak:
marta Twój brzusio też taki ładny okrągły:-)
Cortina zgrabna foczka z super brzuszkiem:tak:
eve rośniemy rośniemy - ciężarówka że ho ho;-)

ja jestem w lesie z wszystkim, ale nie będę się dołować, dogonię Was później:-p mama z ciocią kupiły jakieś ciuszki w Niemczech, na weekend po Mikołajkach będę widzieć co to za prezenty:-)

reklama
Do góry