reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

No słonecznik to raczej popedza bo to oleiste wapno raczej też nie ale wiesz ja mam ten sam problem nie jem żadnego białka zwierzęcego nawet kurczaka i mały ma cały czas wzdęcia i skurcze brzuszka tylko on za to robi 10-11 kupek na dobę i to dość płynne.
A jak robisz ciasto bez mleka i jaj ?
Organizm oczyszcza się z alergenów dopiero po 2-3 tyg to może jeszcze ma alergen w sobie i dlatego tak jest

reklama
Kasoku z mlekiem modyfikowanym jest niestety tak że każdemu dziecku spasuje co innego. U mnie mała po bebilonie na początku robiła twardsze kupki - ale nie miała zatwardzenia tzn cięzej jej było zrobić ale zrobiła , a teraz z racji tego że jej się ulewało zagęszczam jej mleko nutrionem to ma kupki takie papkowate ale nie wodniste , bo ten zagęszczacz też powoduje że kupsko jest luźniejsze.

Eve 82 a może mała ma zatwardzenie po tym Nutramigenie i nie ma o nic wspólnego z twoim jedzeniem.

Witam niedzielnie:-) ciągle w biegu.
Wczoraj intensywnie- pranie, sprzątanie, gotowanie, dzieci, wieczorem msza za teściową, potem kolacyjka, mycie dzieci i o 21 wzięłam się za prasowanie.
A dziś od 7 na nogach. Rosół już ugotowany, surówki zrobione, tylko ziemniaczki ugotować.
I tyle z mojego pisania. Goście wjeżdżają. Mikołaja chrzestna z rodzinką:-)
Będę wieczorem
Milego:-) :-) :-) :-)

Witam
Moja tez ciagle popuszcza kupki, chociaz zdarzy jej sie juz przespac noc bez kupkania.
I oczywiscie kataru ciag dalszy na jej 9tyg zycia 8 ma katar, lekarka niczego sie nie doszukala, czekam az przejdzie nie mam pojecia czemu to tak

Verita czyli przez 8 tyg ma katar ? A kazali jej zbadać mocz? Bo moja tez teraz znów miała katar i musiałam jej zbadać mocz bo niby jak się utrzymuje długo katar to może to być infekcja dróg moczowych.

Nic nie kazali. Nie ma ciągle kataru ale co się wydaje zew juz po to po dwóch trzech dniach znów smarka. I tak od urodzenia. Lekarka osluchala zrobila dziwna mine i tyle. A ona się męczy jak śpi. I nas męczy. Już o alergii na coś myślałam ale strasza córka też ma katar. Chodzimy na zajęcia dla maluszków tak pełno zarazy jest. Sama nie wiem

Hej ! Dziś w końcu wyszłam z domu bo Kacper czuje się lepiej i temp nie ma aczkolwiek mówi że coś tam ma w uchu, podejrzeważ że płyn tak więc jtr kontrola u pediatry i jak się uda to laryngologa obskocze,
Byliśmy dziś na zakupach w poszukiwaniu porządnej czapy dla Kacpra ale wszędzie tylko z daszkiem widziałam :-/ a ja potrzebuje mu uszy zakryć

W ogóle od wczoraj mam tyle energii w sobie że nie dość że wysprzątałam całe mieszkanie włącznie z szafkami lodówką itd. To od jtr. Nareszcie zaczynam ćwiczenia! ;-)

Mam pytanko czy wasze maluchy intensywnie się ślinią? Bo u mnie non stop mała zapluta :|
A i miałam się pochwalić iż znalazłam sposób na usypanie małej gdy jest śpiąca a usnąć nie może CHUSTA !! Ubrałam w nią męża i po 10 minutach mała słodko spała wtulona w tatusia heh strasznie rozczulił mnie ten widok :-)

Hej dziewczyny a facebooka macie?

Uciekam do łóżka bo dziś mam brata na noc i muszę go rano do szkoły wyprawić ;-)

Jz po gościach:-) padnięta jestem. 4 hałasujących dzieciaków plus wrzeszczące niemowlę plus 4 dorosłych to już chyba nie dla mne.
Dzieciaczki śpią, mężon strasznie umęczony nicnierobieniem też, a ja czekaam aż Mikołaj siè obudzi, żeby dać witaminę i espumisan. Za szybko mi padł:-)

Verita, taki katar to chyba nie jest normalne. Skoro ciągle łapie katar to może ma jakieś osłabienie. Jak temperatura?

Wiecie co sobie dziś pomyślałam? Że my tu się zastanawiamy co jeść, żeby maluchy były spokojne, żeby nie kolek, wzdęć i takich tam...że nie można grochu, fasoli, cebuli w dużych ilościach i innych wzdymających, a ja się zastanowiłam jak się zachowują maluszki mam, ktore na okrągło jedzą soję, soczewicę. Przecież to też wzdyma. Może przesadzamy?
Dziś zjadłam smażone, póki co jest dobrze, zobaczymy w nocy.
Czy coś się stanie jak nie dam raz witamin K? Spać mi się chce:-)

reklama
Dziewczyny a ja ma sposób na krostki, uczulenie na buzi dziecka
wyczytalam go w książce "Dziecko" stara książka.
Przecierac uczulenie roztworem- pól szklanki przygotowanej wody z lyzeczka sody
pomaga!!!! Sprobowalam na mojej.

Do góry