reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Witam sie i ja :) U nas zimno ale słoneczko świeci i jest tak fajnie.
Jutro wybieram sie do mojej gin na wizyte bo chce jej powiedzieć o tym serduszku mojego maleństwa. Bo nie daje mi to spokoju a dziś nie przyjmuje. Ja mam też obiadek ze wczoraj,kluseczki i schabik w sosie mmm... :D
Mnie narazie bóle w pachwinach omijaja ale za to jak zasypiam na lewym czy prawym boku to po jakimś czasie mam taki ból w żebrach z boku że nie idzie wyrobić. Już nie wiem jak mam spać. dziś znów mnie skurcz w łydce złapał nad ranem ze miałam po spaniu.I te sikanie w środku nocy-masakra.Zawsze mi sie chce ja mi sie fajnie śpi :/
A co do szczepien to jest każdego indywidualna sprawa,ja mojego małego raczej dam zaszczepić.W końcu po coś te szczepionki są,a żadna z nas nie ejst w stanie przewidziec czy szczepienie uchroni dziecko czy tez mu zaszkodzi. Lepiej moim zdaniem zaszczepic niz potem żałować,że sie tego nie zrobiło. Ale to już każdy rodzic sam zdecyduje.Wolność słowa i wyznania...

A tak na marginesie zobaczcie sobie dziewczyny jaka piękna historia opowiedziana zdjęciami ;-)
Home Birth - Photos and Story

reklama
Jak są wcześniaki to zastrzyki na pneumokoki są refundowane z NFZ ;-) Może sie załapie :-p Wogóle ostatnio słyszałam taka opinie że lepiej mieć wcześniaka bo przynajmniej badania wszystkie kompleksowo dziecku zrobią po urodzeniu, a jak urodzone o czasie to muszą miec już jakieś zastrzeżenia żeby badania robić;-)

Jak są wcześniaki to zastrzyki na pneumokoki są refundowane z NFZ ;-) Może sie załapie :-p Wogóle ostatnio słyszałam taka opinie że lepiej mieć wcześniaka bo przynajmniej badania wszystkie kompleksowo dziecku zrobią po urodzeniu, a jak urodzone o czasie to muszą miec już jakieś zastrzeżenia żeby badania robić;-)
Ale polityka dziwna, a od kiedy nfz zalicza dziecko jako wczesniak? Tutaj mamy za darmo pneumoki i rotawirusy wiec jest tylko pytanie czy sie chce czy nie, a tak z ciekawosci ile kosztuje w polsce taka szczepionka?

myg hm lepiej nie lepiej. No nie wiem. Ja tam wolę urodzić o czasie :) Ale też to słyszałam, że wcześniaki mają za darmo wszystkie szczepienia i podobno też dzieci urodzone o masie poniżej 2500 g..
Verita rotawirusy 278–340 zł za dawke, a potrzeba 2 -3 dawki w zależności od szczepionki , pneumokoki 250 - 350 zł za dawke i tak samo 2 albo 3 dawki. Fajnie, że macie za darmo.

sandraa82 ani mi nie gadaj o tym sikaniu. Ja jestem taka zła jak muszę wstawać w nocy a od niedawna wstaje sikać nawet 2 razy w nocy. Sikiacie teraz więcej ? Bo ja właśnie zauważyłam, że tak.

Myg oj ja bym wolała urodzić donoszone dziecko niż przechodzić to co z Kacprem a urodził się w 34 tyg jak sobie przypone te rehabilitacje wizyty u specjalistów to aż mnie ciarki przechodzą dlatego podziwiam mamy skrajnych wcześniaków bo wiem że Kacper przy nich to pikuś

Edda ja dziś w nocy wstawałam 7 razy siku w ogóle to strasznie chce mi się siku a jak pójde to ledwo 2 kropelki polecą

Ostatnia edycja:
Magdzik20 najlepiej donosic ciaze, jestem tego samego zdania. Tu w 40tyg mam termin USG jak do tej pory nie wyjdzie to lekarz decyduje czy wywolywac, czy poczekac jeszcze tydzien. Ale max do 41tyg tak.

Kesti no ja chcę dotrwać do tego 37 tyg ale też nie chcę później chodzić z brzuchem do 42 tyg
Edda 7 razy wstawałam ale tak jak pisałam cisło mnie jak nie wiem a robiłam dwie kropelki

reklama
Hej.
Ale się dziś rozpisałyście, szalone ;-)
Ja tam mojego M nie chcę przy porodzie a i on się nie wyrywa i to mnie cieszy, bo byłby kłopot. Zresztą, ciekawa jestem czy w ogóle będzie w tym czasie w domu, bo urlopu na pewno nie będzie brać, bo kto wie czy trafi w czasie ;-)
A na temat szczepień ciężko mi się wypowiadać, w zasadzie nie mam zdania jeszcze. Poczekamy, zobaczymy.
Tym bardziej, że po dzisiejszej wizycie też obawiam się, że mały może za wcześnie pchać się na świat i wtedy pewnie lekarze zdecydują o szczepienie. Nie wiem jak to dokładnie wygląda więc nie ciągnę tematu.
Pogoda u nas taka sobie. Fajnie, bo nie deszczowo, a mroźno, a to lepsze niż chlapa. Wczoraj cały dzień przeleżałam, dziś wizyta i gina i krótki spacer a zaraz ciemno więc i tak nie ma gdzie się rwać ;)

Do góry