reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
marta moze miałas Kati przypomniec :-p bo wiem ze ona lubi ten film , a ona z kolei miałą mi przypomniec :-) ale dzieki za przypomnienie ;-)

Marta Kogel Mogel to mój ulubiony film :-D Ale dziś zobaczyłam, ze jest dopiero o 21,45 więc szanse, że go zobaczę, są marne :-p

Klaudia w którym tc jesteś?

Byłam na spacerku. Pogoda jest CUDNA! Zaraz zabieram się za obiadek :-)

małkus ale ja właśnie nie mam skłonności do infekcji... miałam może jedną czy dwie w życiu...a na basen cały czas chodzę więc to tylko nieuzasadnione lęki mojego m:-p

witam nowe forumowiczki

co do ćwiczeń to można też w domu bo jest dużo filmików na yt
a ćwiczycie mięśnie kegla? bo ja mam w planie zacząć... tylko muszę sobie przypomnienia poustawiać bo na 100% będę zapominać:-D

u nas dzisiaj bardzo upalnie.

Ja nie mam skłonności do infekcji, całe lato kąpałam się jeziorach i basenach. Jutro też wybywam z dziećmi popływać w basenie. :-)

małkus a nie mówiłam ! :) Nie ma co się denerwować w czasie dnia dużo się ruszamy i maluchy pływają sobie po brzuszku a wieczorem jak mamusie odpoczywają to wtedy maluszki pokazują że są :)

Co do ćwiczeń to ja przed ciążą chodziłam z koleżanką na siłownie i od czasu do czasu na solarium, oczywiście nie wyglądałam jak skwara:)
Katia może jakaś powtóreczka będzie leciała Twojego filmu :) Bo jak Ty chodzisz o 21 spać to faktyczne marne szanse hehe :)

Ciasta dzisiaj nie zrobiłam zapomniałam że dzisiaj mam ostatni dzień dostarczenia do Zusu wypełnionego wniosku o pieniążki i wiecie cooooo dosłownie wybrałam chyba złą porę bo siedziałam tam chyba z dobre 40 minut!!! Wszystko szło jak krew z nosa! A babka z okienka non stop na telefonie wisiała!!!!!! Jestem wściekła!! Jeszcze siadłam sobie na krzesełko na poczekalni jedyne wolne i za chwile przychodzi kobieta może z jakieś 40lat miała i się patrzy na mnie i patrzy i patrzy <ja sobie myślę że pewnie czeka aż ja wpuszczę na swoje miejsce> a ja sobie dalej siedzę, dochodzi do niej jakiś facet i ta do niego mówi ' nawet młodzi starszym miejsca nie ustąpią' i obydwoje na mnie a babcia siedząca koło mnie odzywa się że 'pani nie widzi że ta młoda dziewczyna jest w ciąży' hahahahaha sorki ale jak mi się to przypomina to aż się śmieje bo mina tej stojącej była nie ziemska a babcia jeszcze coś pod nosem sobie ględzi że babka mogła nie zakładać takich obcasów to by nie marudziła, dosłownie mi aż głupio było bo wszyscy czekający zaczęli się podśmiewać a ja to chyba cała czerwona z wrażenia byłam - to się nazywa solidarność i zrozumienie drugiej kobiety... :szok:

Witam nowe mamusie :-)
Mama stacha poszukaj może w twoim mieście są zajęcia dla kobiet w ciąży. A pozatym wystarczą spacery jakieś niedługie 2km i do porodu też lepiej bo ciało naciągnięte i wygimnastykowane. Więcej nic niewiem ale chętnie sie dowiem:-D
Ja chodzę do pracy tak 15-20 minut w jedną stronę, oprócz tego po schodach na 5p, ale to chyba niewystarczający ruch.
mamastacha ja mam akrnet na basen i mam zamiar raz na tydzien sobie chociaz chodzic poplywac. ale tak szczerze to mysle, ze jak masz przytyc to przytyjesz:( wiadomo ruch troche pomoze. a duzo jesz?
Kurcze, w pierwszym trymestrze dużo nie jadłam bo miałam mdłości, a wówczas przytyłam najwięcej, teraz jem ciut więcej bo bardziej apetyt dopisuje ale wolno tyję, tylko brzuch mam ogromny . . . Ja ruchów jeszcze nie czuję choć od kilku dni podejrzewam, że może maluszek daje jednak o sobie znać. Zapewne okaże się wkrótce :-)

Sylwia9 fajnie ta babcia zareagowała :-) Ja miałam dziś podobną sytuację. Poszłam na spacer i zrobiłam po drodze zakupy. Torba była trochę ciężka i rozbolał mnie brzuch, więc stwierdziłam, że przejadę tramwajem 1 przystanek. Usiadłam sobie na przystanku i robiłam coś na telefonie. Nagle wokół mnie zrobiło się strasznie tłoczno i bacie zaczęły porozumiewawczo przyglądać się "młodej bezdusznej dziewczynie, która nie jest na tyle wychowana, aby ustąpić miejsca starszej pani". Kiedy zobaczyłam jak na mnie patrzą rozsiadłam się wygodnie i pogłaskałam sie po brzuchu. Wtedy one się odwróciły.

Zawsze, ale to zawsze ustępowałam miejsca starszym, kobietom w ciąży czy malutkim dzieciom. Teraz sytuacja jest inna i zamierzam korzystać z mego prawa do odpoczynku. Tym bardziej, że naprawdę bolał mnie ten brzuch i miałam ciężkie zakupy.

U mnie o 6 rano było 8,5C a o 17 34C . . . Sylwia9, ja jeżdżę pociągami i choć brzuch mam wielki na wysokości oczu siedzących to nie zauważają i jadę na stojąco . . .

reklama
Cieszę sie, ze mnie przyjelyscie. Właśnie wróciłam od położonej( mieszkam w Danii), która mierzyla mi ciśnienie i słuchałam jak bije serduszko mojego prawdopodobnie synka( tak z kolei powiedziała mi druga położna na USG) . Nie czuje od dwóch tygodni w ogole ruchów, więc trochę sie juz martwilam, ale jak usłyszałam serducho to mi ulzo. :-D
Na basen bym z chęcią pochodziła, ale boje sie infekcji:baffled:.

Klaudia, dajesz mi nadzieję,że u mnie też wszystko moze byc ok mimo braku ruchów od tygodnia;)

Do góry