reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Hej :-)

Ja wróciłam od lekarza i do przeziębionych dziewczyn: Jest taka linia dla kobiet w ciąży od niedawna *spam*. Ja mam syrop i tabletki do ssania, jest coś na katar jeszcze. To sa na bazie samych naturalnych składników specjalnie dla kobiet w ciąży bez recepty w aptece całkowicie bezpieczne dla dzidziusia. Tak więc leżę pod kocykiem sobie i próbuję się wykurować. Piję jeszcze sok z aroni bo ma dużo witaminy C.
A co do malin to tak jak dziewczyny piszą można jak najbardziej!

kasiaczek dobrze że jesteś, zastanawiałam się właśnie czy już Ci te wymioty przeszły. Co Ty się namęczysz w tej ciąży dziewczyno..!

marta ta glukoza wcale nie jest aż taka zła. Odpuść sobie słodkie zupełnie dzień wcześniej to nie będzie tak mdlić ten smak ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewuszki:

1. herbatka z moidem i cytryną lub sokiem malinowym
2. syrop cebula-czosnek-cytryna-miód
3. mleko z czosnkiem i masełkiem lub miodem
4. pozytywne nastawienie do walki z przeziębieniem
5. inhalacja z rumianku
6. płukanie gardziołka roztworem wody i soli
i śmig pod pierzynkę!

kasiaczek co do mleka z czosnkiem to ja nie mogę... tak mnie mdli na widok mleka że... :-(
Właśnie zrobiłam cały gar 'ciapkapusty' inaczej 'panszkrałt' jak kto woli i sie tak najadłam że chyba pęknę..Uwielbiam i mogłabym jeść na okrągło. A Wam Dziewczyny jak ze smakami? Ja wprawdzie nie mam określonych bo jem wszystko czy słodkie czy kwaśne ale jak sie upre na jedno danie to bedzie za mną chodzić aż nie zrobie i nie zjem :-D
Narazie przytyłam 3 kg a mam 21 tydz to spokojnie moge ''amać'' haha

dziewuszki:

1. herbatka z moidem i cytryną lub sokiem malinowym
2. syrop cebula-czosnek-cytryna-miód
3. mleko z czosnkiem i masełkiem lub miodem
4. pozytywne nastawienie do walki z przeziębieniem
5. inhalacja z rumianku
6. płukanie gardziołka roztworem wody i soli
i śmig pod pierzynkę!

7.psikanąć propolisem,
8.płukanie wodą utlenioną,
9.sól najlepiej nie uzdatniana, nie obrabiana chemicznie,
10.duze dawki wit.C,
11. płukanie wodą z octem jabłkowym (naturalnym)
12. pędzlowanie gardła sokiem z czosnku
13. dużo płynów (soki z malin, jeżyn, bzu czarnego)
14. imbir i potrawy rozgrzewające

-Dziewczyny do płukania gardła tą solanką to jakie proporcje?? ile soli na ile wody żeby nie przesadzić??
- a te inhalacje rumiankiem to normalnie herbatką rumiankową??

Kasiaczek dobrze, ze juz wroclas, dziewczyny maja racje, ze ciaza daje ci popalic ale pozniej bedzie ci to wynagrodzone:)))

Ja wlasnie studze drozdzowke z owocami i czekam n a mezusia:)

Wracajcie do zdrowka:)

Małkus - tak herbatą rumiankową, a ta solanke to ja zawsze na oko robie, jakies 2 łyżeczki na kubek. no nie wiem, jest słone ale da sie płukać.

Karolina - no daje popalić daje i to jak!

reklama
Do góry