reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
ladna.ex.panna - no ja ugadalam sie z nia ze zrobi szefowa ozdoby na roczek i ona mi powiedziala ze fajnie go ozdobi - w kazdym badz razie zobaczymy jaki bedzie ale jak spytalam sie jej czy moglaby mi pokazac jak wyglada mniej wiecej duzy tort to powiedziala ze akurat na zapleczu maja tort duzy bo dzis ma ktos odebrac (a chcialam zobaczyc bo powiedziala ze duzy tort nie miesci sie do kartonu i zeby przyniesc cos swojego) i powiem Ci ze faktycznie jest duzy :tak:

A ja musze kupic ozdoby i torcik zrobimy z moja mama:) i imprezka tez bedzie u nich bo u nas na tych 2 pokoikach by sie wszyscy nie pomiescili

Jak ptak śpiewający o mgły błękicie,
jak kwiat, w którym nagle budzi się życie,
jak złote marzenie co nie chce się spełnić,
jak kolorowanka, którą trzeba zapełnić,
jak różowy pokoik, którego słońce opromienia,
tak my ślemy Ci najlepsze życzenia

Wszystkiego co najlepsze, najsłodsze i najwspanialsze w dniu Twoich PIERWSZYCH urodzinek życzą ciocia Ania Z Bartusiem i reszta rodzinki

100 LAT , 1OO LAT I WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA IGORA:-):-):-):-):-)

U nas znów noce okropne , spałam dziś chyba z 5 godzin i to z przerwami, i jestem padnięta.A jeszcze kontrolę u lekarza mam:wściekła/y:Chyba znowu przez te zęby , bo dziąsła napuchnięte:wściekła/y:Kiedy ja się wyśpię ????
Mają wasze dzieciaczki ulubione zabawy???Bo Oskar to tylko samochody i piłki:tak:Jak dorwie małe autka od brata to jeździ bez końca po podłodze a ja mam spokój:-)

pozdrawiam i idę do lekarza

Najlepsze zyczenia dla Igorka duzo zdrowka, szczescia, fajnych prezentow:-)zyczy ciocia Kasia z rodzinka

U nas w porzadku dzieciaki zdrowe, ja tez dobrze, tylko brzusio rosnie:dry:Mati coraz czesciej chodzi sam, w koncu udalo mi sie wczoraj dopasowac mu butki, ma wysokie podbicie i jest problem:-)
Pozdrawiamy wszystkich

Dokładnie przez tydzień miałam obu synków zdrowych, od niedzieli Piotruś chory:wściekła/y: Gorączka i ból gardła...Wczoraj z M był u lekarza, stwierdził anginę i dał oczywiście antybiotyk:no::wściekła/y:. Zadzwoniłam do naszej laryngolog, która kategorycznie zabroniła go podać. Dziecko 2 tyg temu miało robiony wymaz z gardła, który wyszedł ok, następnie miał podaną szczepionkę uodparniającą więc ona nie rozumie na jakiej podstawie lekarz stwierdził bakteryjną anginę:no:. Podałam tylko leki przeciwzapalne i przeciwgorączkowe i dziś jest jakby odrobinę lepiej:tak:

Zytka- kto wie?!;-) Prawdopodobnie w tym roku czeka nas przeprowadzka do Poznania albo Łasku może więc nasze dzieciaki będą mieć szanse na jakieś spotkanie;-):tak:
Lileczka - u nas nocki też kiepskie:no:, ale kolejne 3 ząbki niedługo powinny wyjść, może będzie lepiej...:zawstydzona/y:

Pozdrawiam

Witam sie i ja
Dołańczam do mam które nie spały dziś w nocy Bartka meczył katar i przez to nie spał biedulek w nocy. Teraz tez leci mu z noska ale juz dostaje lekarstwa jak sobie nie poradze to w czwartek pojade do lekarza:tak:Póki co bawi sie i jest ok
U nas ulubiona zabawka Bartka sa samochody chodzi i robi brym brymi grzebienie mamusi i sie czesze:-)świecąca piłka Kubusia ale to jak jest juz ciemno podoba mu sie chyba jak mieni sie kolorami:-Da poza tym to miski sitka garnki i pokrywki:tak::-D

reklama
Witam wszystkie lutowe mamy i Wasze skarbki :-) - mam nadzieję że przyjmiecie do swego grona kolejną lutowa mamę i jej skarbka.
Mikołajek urodził się 4 lutego 2008 roku o 16:45 w Rzeszowie przez cc (niestety) i od tej chwili jesteśmy razem. Jestem na urlopie wychowawczym i mogę się w stu procentach poświęcić mojemu maleństwu. Codziennie wysyłam podziękowania w stronę wszechświata:-D że miałam możliwość zostania z moim maleństwem dłużej.
Mój bączek nie chodzi jeszcze sam. Potrafi sam ustać przez coraz dłuższą chwilę, tzrymając sie mojego palca potrafi świetnie przejść dluugie dystanse, ale sam narazie nie potrafi. Ma dwie dolne jedynki, teraz wychodzą ma górne ząbki - jedynka i dwójka po prawej stronie (przynajmniej na razie tak to wygląda). Jest bardzo gaworzącym dzieciaczkiem. Mamy całą plejad dzwieków - od nasladowania samochodu, po 'kokoko', od dłuższego tez czasu oprócz 'mama" (ale rzadko) i tata (non stop) wskazując na różne przedmioty, baddź próbując odwrócić naszą uwagę mówi - " a to to to?' Lubi się śmiać i jest bardzo towarzyskim dzieckiem.
Jednak sa tez pewne niepokojące sprawy - pisalam juz o tym na watku o buncie dwulatka. Otóż Mikołaj potrafi wpaść w złość gdy mu sie czegos zabroni. Czy to nie za wcześnie na takie zachowanie? Płacze wtedy lejąc łzy, wygina sie na wszystkie strony, krzyczy w niebogłosy, a jeżelu siedzi na podłodze to rzuca sie na nia i turla bez opamiętania az napotka na jakąś orzeszkode. Czy któraś z mam przechodzi przez coś podobnego?? Ja ignoruję takie zzachowanie, ale boję sie co bedzie dalej.
Po krótce (ale nie tak bardzo po krótce) to wszystko na nasz temat.
Pozdrawiam cieplutko wszystki mamy

Do góry