reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam!

Jasiowi ciągle nie może przebić się górna jedynka:no:, z jednej strony już na wierzchu a z drugiej ciągle pod dziąsłem, mały marudzi, kiepsko śpi i do wczoraj mieliśmy brzydkie kupki:wściekła/y:. We wtorek byłam na bilansie, lekarz zajrzał do gardła, osłuchał Jasia, posłuchał czy nie ma burczenia w brzuszku i powiedział, że jak te kupki są właśnie od ząbka bo po za tym Jaś zdrowy jak ryba.

Anna ajra - ja myślę, że te wymioty u Michasia to nic poważnego, stawiałabym na ząbki ale lekarzem nie jestem...dla świętego spokoju może niech go obejrzy inny lekarz. Przykro mi z powodu mamy, trzymam kciuki by jak najszybciej wróciła zdrowa ze szpitala.
kaskax25 - Jaś od kiedy dekoder ustawiłam bokiem przestał się nim interesować, jeśli chodzi o choinkę to na początku jakby się jej troszkę bał a eraz powoli zaczyna rozbierać ją od dołu

kropecka - chłopaki cudne, widać, że mają super kontakt, czy Wiktor bywa jeszcze zazdrosny o brata? U mnie Piotrusiowi Jaś ewidentnie coraz bardziej przeszkadza, walczy o mnie przeokropnie, naprawdę mamy z nim problem...

Ania31 - może Ty masz jakąś cudowną receptę na wyeliminowanie zazdrości braterskiej?! Jak to u Ciebie wygląda?

kaskax25, przyszlirodzice, Patrysia, lileczka - jak u was przy braku zębolków albo tylko z 2 ząbkami wygląda wprowadzanie stałych pokarmów? Mój Jaś radzi sobie z chrupkami, ze skórka chleba ale nie ma szans by zjadł nawet drobno pokrojoną wędlinkę czy zmielone mięsko, wszystko chomikuje w policzkach potem zaczyna się krztusić

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
witam
wczoraj mnie nie bylo wiec musze to nadrobic poki maly spi ale pewnie za niedlugo da o sobie znac... :tak:

przyszlirodzice - czyzby zabki :confused:;-)
anna_ajra - oby z Twoja mama bylo wszystko wporzadku :tak: zdrowka zycze :tak: a co do Michasia kurcze no nie wiem ale ja jak zawsze robilam badania to robilam wszystko - mocz, morfologia, zelazo w surowicy i ogolne badanie... no a to nie dobrze ze zwraca ... moze cos ma z zoladeczkiem - np nie chce przyjmowac jakies pokarmy moze ma go wrazliwy no nie wiem juz co powiedziec :confused:
kropecka - genialne sa te Twoje dzieciaczki :-D:tak:
kaska
- nie ma jeszcze zebolkow - masakra :wściekła/y: a na co Ty czekasz - wiesz ze to jest najgorsze a przeciez wszyscy chca wiedziec i Ty w szczegolnosci ;-):-p
moniamonis - uuu Ty tez ;-)a kiedy robisz test ??
kluska - sto lat dla Dominisia :-D no no coreczka Cie straszy a moze by tak skorzystac hihih :-p
syneczki
- i jak dzieciaczki zdrowsze :confused::-)

no maly sie juz obudzil ale siedzi jeszcze spokojnie ze mna :-D

:-):-):-)witam

U nas dzis piękna pogoda, spacerek i zakupy zaliczone.
Jeden z ząbków już się przebił , jeszcze 2 w kolejce.:-DWie mały dalej niespokojny w nocy.Teraz śpi i ciekawi mnie jak długo?Bo różnie to wygląda.

annaajra zdrówka dla mamy:tak::-D:-D
moniamonis czekam na informację , że szykuje się nowy maluszek:-)

Uciekam do gotowania>:-):-D:tak:

gosia 78--Oskar sobie dobrze radzi z jedzeniem , może dlatego że to łakomczuch jest.Gryzie chlebek, mięsko owoce.Na chlebek drobno kroję pomidorek albo wędlinę i mieli w buzi i połyka, nie krztusi się.:-)

Witam dziś w kiepskim chumorze:dry: Wszystko mnie irytuje coś czuję że za długo siedzę w czterech ścianach :crazy: Pogoda do bani dziewczyny zakatorzone moja głowa pęka... o matko mogłabym wyliczać i wyliczać....
Kropecka chłopaki świetne moje czasem bawia sie fajnie a czasem totalna porazka... i mam wrazenie ze zazdrość u nas bardziej po stronie Oliwii występuje :baffled:
Gosia 78 teraz nasze maluchy są wyjątkowo absorbujące i może Piotruś w taki właśnie sposób buntuje się przeciw temu tym bardziej że jeszcze nie dawno starszaki mieli nas tylko dla siebie Julci imponuje rola starszej siostry i jeszcze robimy rzeczy do których Oliwia nie ma dostepu Zreszta jak pisałam u mnie pewnie problem będzie odwrotn y to Oliwia zaczyna marudzić kiedy np czytamy razem z Julką
Uciekam dziewczyny dziś mają iężki dzien albo jak barometr wyczuwaja nastrój mamusi...albo same się nakręcamy :szok::rofl2::baffled::crazy:
do potem
Anna ajra trzymam kciuki by u mamy było wszystko dobrze

Czesc kobietki.Sie przypominam, bo jakoś zadna szczególnie nie tesknila :confused::-D;-)
Na szczescie Niki juz zdrowa- ciekawe jak długo-pewnie do nastepnej infekcji przyniesionej przez Miskę ze szkoły.Mała na 4 zebolki i narazie cisza...oby nie przed burza;-) Od 3 nocy spi bez wybudzenia sie:szok: nawet na jedzenie:confused: obym nie wykrakala:-D kropecka no nie moge sie napatrzec jak to marne tupta- super to wyglada- Niki w kojcu owszem ale nic poza tym:-D A bawia sie bosko razem te Twoje brzdace.No chyba,ze tak tylko do kamery;-):-D anna_ajra z mamą bedzie wszystko dobrze- zycze szybkiego powrotu do zdrowia .Nie umiem nic powiedziec odnosnie wymiotów malego Twojego:zawstydzona/y: A nie chce tu wymyslac niewiadomo czego.kaskax25 no wez nas nie trzymaj w niepewnosci no :dry::-D moniamonis czekamy czekamy:tak:Gosia78 z ta zazdroscia to i u mnie jest kłopot...Martyska ma juz 7.5 lat a Ci mowie...moze zbyt długo była sama i teraz trudno jej sie przestawic,ze... nie wszystko juz tylko dla niej:confused: Zachowuje sie nieraz tak,ze rece mi opadaja...I to nie mija.ehh...Ale u Ciebie nie ma duzej roznicy przeciez.Dlatego chce chłopca za jednym przysiadem- czyli niebawem:-D:-D;-)
Ania31 usciskaj chlopaków;-) Pozdrawiamy wszystkie serdecznie

Wszystkiego naj dla Nikoli - zauważyłam po suwaczki że dziś kończy kolejny miesiąc:-)
Anna_ajra - trzymam kciuki by wykryli czemu zemdlała :-( A z Michasiem nie pomogę - może coś mu szkodzi?? u nas takie problemy teraz sie pojawiły ponieważ młody ma katar:-( i brzuszek się zapełnia katarkiem a nie jedzonkiem :-(

POzdrawiam U vel Mysza

Margaritta ja znów daję sobie wolne na jakiś czas jeśli chodzi o kolejne potomstwo Moje dziewczyny potrafią tak mi dać czadu ze jeszcze kilka takich dni i przestanie mi się chceć Poki co dni mijają mi na bieganiu od jednej do drugirj , dosłownie więc gdybym teraz jeszcze trzecie sobie strzeliłaczeliła ...oj nie :no:

Anna ajra mój mały też przez jakiś czas wymiotował okazało się że to alergia na banana. Gdy tylko go wyeliminowaliśmy wszystko wróciło do normy. Słyszałam że alergie pokarmowe głównie ujawniają się wymiotami w drugiej kolejności zmianami na skórze.
patrysia już wszystko jest dobrze, mnie jeszcze troszkę katar trzyma ale idzie przeżyć ;-)
kaskax25 podziwiam Twój spokój i wytrzymałość, ja na Twoim miejscu nie wysiedziała bym. Jeżeli okaże się że jednak rośnie malutka niespodzianka w brzuszku będzie dobrze. Dasz rade, może po Mateuszku już wszystko się "naprawiło" lekarze mówią że ciąża może czynić cuda :tak::-)
moniamonis
Ty nas chociaż nie trzym w niepewności.

Nie spodziewałam się że przez takie forum moża zżyć się z wami w taki sposób. Niby nic takiego komputer i internet a mimo wszystko z chęcią tu zaglądam i to dość często i naprawdę przeżywam wasze problemy i radości :-) Cieszę się że przypadkiem natknęłam się na Was :-D:tak::-)
Pozdrawiam serdecznie

reklama
Myyszaaa fenkju wery macz :-D:-D:-D juz 10 zleciało nie wiem kiedy:confused: Dawna cloe no własnie ja nie wiem jak to jest z dwoma maluchami takimi w odstepie 2-3 latka i moze dlatego bym chciała wiedziec;-) Ale... poki co zostajemy z M na "rozmowach" na ten temat:-D Moze jakos za roczek.Nie wiem jak sie to wszystko tu mi poukłada:confused: A Tobie rzeczywiscie jakies wyjscie by sie przydało- mi zreszta tez:dry: chetnie porwałabym połowe z Was bez dzieci oczywiscie na jakies pare godzin babskiego czasu... nierealne niestety:-( Pomarzyc dobra rzecz:wściekła/y:
buziale

Do góry