reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

witam:-):-)
U mnie pogoda też nienajlepsza dzisiaj ale spacer zaliczony, jak codzień zresztą.

patrysia- do 8 rana spał, :rofl2:jak ja bym tak chciała, przynajmniej jedna nocka:tak:
moniamonis- Oskar tez wyrywa włosy, tylko że moje:baffled:Ale raczej nie powinnaś się martwić, dzieci różnie się zachowują, przejdzie jej:-D:-D

kropecka -jak budowa,?:zawstydzona/y: bo nie wiem gdzie znależć twoj dziennik z budowy .Oglądałam na początku ale nie wiem gdzie???:-D:-D:-D

przyszlirodzice gratuluję mieszkanka, super sprawa :-D

pozdrawiam mamusie i uciekam bo czasu brak
Oskar jest po prostu wszędzie i oczywiście wszędzie tam gdzie nie powinien być:wściekła/y:

reklama
cześć mamy, dawno nie wpadałam, ale znowu jestem w delegacji i.... mam więcej czasu dla siebie :-D teraz siedzę na lotnisku, czekam na samolot i korzystam z sieci wi-fi - cuda techniki! :szok::-D więc wczoraj obczaiłam, co u was słychać :) Igorowi rosną górne jedynki, lewa już jest blisko powierzchni, dziąsło jest nabrzmiałe i dzidzio nie da się dotknąć, bo go boli :(
widziałam, że niektóre mamusie myślą o Recaro Polaric - my też! kupiliśmy Maxi Cosi Priori XP montowany przodem, ale potem poczytałam trochę na ten temat i chcemy kupić fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy. będziemy używać Maxi Cosi do 13kg tak długo jak się da, mam go w swoim samochodzie, w drugim samochodzie mamy ten nowy, bo jedno z nas odwozi dzidzia a drugie odbiera po pracy.
karmię dalej piersią, ale dostałam OKRESU! po 1,5 roku - normalnie czulam się, jakby to byl pierwszy raz :szok: ciekawe, czy to wpłynie na laktację
spadam, zaczynają odprawę na mój samolot
paaaaa!

witam

rekinasia - dobrze ze sie odezwalas :-) i dobrze ze znow jestes ;-)

Ja dzis dostalam fotelik ale musze dac za niego 50 zl - nie podoba mi sie wiec dzis rozwazymy z mezem czy by go czasem nie oddac :baffled: tesciowka juz zas a bo w aucie nie widac jaki sie ma fotelik wiec po co przeplacac i wogole niech ona mi sie lepiej nie wtraca bo wybuchne ... to ja zadecyduje czy go wezme czy nie a ze mi sie nie podoba to trudno... zreszta za 109 zl na allegro widzialam lepszy :tak:

lileczka - ja sie doczekalam od niepamietnych czasow takiego spania ale mam nadzieje ze to na dluzsza mete :tak::-)
margaritta - no to sie rozpisalas :-D to najstarsza corka ile ma latek :confused:

patrysia na suwaczku jest wiek przeciez:-) moze nie widac:confused: w kazdym razie starsza ma siedem latek;-)
Teraz wlasnie popoludniowe spanie małej a ja musze toszke ze starszą "pobyć" ;-)
Do miłego.

Dziewczyny slyszalyscie moze o zarabianiu przez internet przez klikanie na reklamy. Mnie ktos to zaproponowal ale nigdy o tym nie slyszalam i nie wiem czy warto sie za to brac. Pare groszy by sie przydalo.:tak:Margaritta moj starszy tez ma 7 lat jest z kwietnia:-) Patrysia jak ci sie nie podoba to nie bierz ja tez nie lubie sie do czegos zmuszac, tez widzialam na allegro za ok 100 i tez taki kupie, nie stac mnie na taki za 500 ale co tam w koncu jakos trzeba sobie radzic:wściekła/y:Kluska 79 jak obiad a coz to za ambitny posilek:-D cloe co u was???:happy2: Mati rozczworakowal sie na dobre wedruje po calym domu, a jego ulubionym zajeciem jest wyciaganie karty z cyfry, chyba bede musiala zmienic dekoder:wściekła/y: Pospal sobie teraz po poludniu to pewnie tak szybko spac nie pojdzie:-) Pozdrawiamy

Ostatnia edycja:
hejka

w weekend mnie nie było. Pojechaliśmy z całą rodzinką na mini spotkanie majówek 2006 :) Mini bo było nas w sumie 3 rodzinki. Weekend spędziliśmy u koleżanki w domku na wsi. Było super. Wszystkie dzieciaki w wieku Wiktora, dodatkowo jeden bobas w wieku 6 miesięcy. W życiu nie widziałam grzeczniejszego dziecka :happy: Mimo że młodszy od Olka o 3 miesiące to większy :) Mieliśmy masę atrakcji, byliśmy na farmie Danieli, jechaliśmy bryczką itp. Fajna taka odskocznia od rzeczywistości.Zdjęcia z wypadu wstawię na tajnym.

Co do budowy to wszystko na bieżąco notuję w dzienniku. Dałam mu alias żeby łatwiej zapamiętać

Dziennik Budowy Kropecki

kaskax25 - mój Jaś też co chwilę wyciąga kartę z dekodera, najgorsze jest to, że Piotruś ma potem dziury w nagrywanych bajkach:no:. Dziś ustawiłam dekoder lekko bokiem i póki co aż tam nie sięga:-), pewnie kwestia czasu:-D.
Jak ze spaniem w łóżeczku, dalej Mati śpi bez problemów? Jak u Was wygląda usypianie w dzień? Sama planuję powoli przyzwyczajać Jasia do łóżeczka więc może też zacznę od spania dziennego?:baffled:

Pozdrawiam

Gosia 78 no to nasze dzieciaki jakies takie same sa:wściekła/y:Te same pomysly maja. Zastanawiam sie nad N moze ta ma wbudowana karte:-) Co Kuba zacznie cos ogladac to juz maly sie skrabie. I wiesz co najsmieszniejsze jest to ze ja tez ustawilam troche bokiem:wściekła/y: A usypianie w dzien to nie jest rewelacja bo Mati jest przyzwyczjony do muzyki i zasypia przy niej ale raczej w ekstremalnych warunkach, bo na recach i to w pionie. Jest tak podejrzliwy ze jak uslyszy jakas piosenke przy ktorej zwykle usypia to sie wyrywa ze hej:wściekła/y: Ale jak juz zasnie to jest ok. W wozku spal mi raptem pol godziny w lozeczku 1,5 do 2 godzin. Rozlozy sie na calym lozeczku, no chyba mu wygodnie:happy::tak: Sprobuj warto, a jaki to fajny widok jak sie obudzi i lapie za szczebelki i siup juz stoi.:-) A dzis zauwazylam ze ma siniaczki na kolankach od tego raczkowania. A biega na tych kolankach jak szalony:wściekła/y: Pozdrawiamy

Patrysia zebolkow nadal brak choc juz przeswituje cos przez dziaselka, tzn sa jakies 2 gulki wiec moze za tydzien cos bedzie:p Wczoraj snilo mis ie ze mala miala zebolki wszytskie takie bialutkie i prosciutkie jak smiesznie wygldala w tym snie hehe:)
Mała w swoim pokoiku pomalutku przyzwyczaja sie do tego ze ma swoj pokoik:) jejciu a najlepsza byla reakcja jai weszlismy do babci do pokoju w ktorym mieszkalismy i mala zdziwiona ze nie ma naszych mebli potem na druga sciane nie ma pulki z misiami i zdziwiona hehehe:)

reklama
Witam!!!!!!
Jestem nową forumowiczką:-) Mam na imię Olga jestem mamą Lwa, Lewcio urodził się 9 lutego i jest już dużym chłopakiem:-) co prawda nie ma ani jednego zabka:( ale za to szybko raczkuje i już stoi:)) Chętnie się zapoznam z innymi mamami,(mieszkamy w Krakowie)

Do góry