reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:-D
My już po spacerku...

Gosia 78 - jak na razie nie planujemy wyjazdu w góry, ale na pewno w przyszłym roku do Zakopanego. Może znów na weekend majowy? Buty na pewno się przydadzą.:wink:
ladna.ex.panna - widziałam w kinie reklamy nowego Bond'a... Wydaje się być dużo ciekawszy niż wcześniejsze... Jak się Tobie/Wam podobał?:confused: Jak imieniny minęły?
Kluska79 - czasami zdarzy się Michałkowi wstać później niż po 5, ale rzadko... za rzadko jak dla mnie.:-p:-D
Mmm... gruszki w czekoladzie...:-) brzmi rewelacyjnie, pysznie! Jak smakowały???
patrysia - zachcianki u męża...:-D uuu... :rolleyes2:
Co do ząbków, to słyszałam, że mogą się pojawić najpóźniej w 16 miesiącu!:szok: Mam nadzieję, że niebawem się doczekacie ich u synka. :yes:
Ma napuchnięte, wypukłe dziąsła?:confused:
aggy - dużo, dużo zdrówka życzę!
Ania31 - jak chłopcy?

Pozdrawiam!

reklama
Hej Dziewczyny,
dawno nie pisałam, ale podczytuję Was systematycznie.Dziękuję za pamięć.
anna_ajra - :tak:
Podobnie jak aggy ledwo żyję po pracy i już paktycznie nie włączam komputera. Zwykle nawet nie widuję mojego dziecka, bo już śpi. W weekendy też praca zabiera mi czas, a dziś wróciłam ze spaceru i Niunia śpi już drugą godzinę. W zasadzie to się nie zdarza, więc korzystam.
Moja Niunia zwykle zasypia w okolicach 19-tej, ale za to wstaje przed 5-tą. Czasem mamy 1 pobudkę w nocy, a czasem nie. Nie chce wtedy jednak zjeść, a najwżej pić. Ostatni posiłek jemy właśnie ok. 19-tej. Dalej jest Dziewczynką bardzo absorbuącą i najchętniej 24 h siedziałaby na rękach. Do spania też jest kołysana przez mamę. Zabawkami również nudzi się po 5 min. Uwielbia kable, kontakty, komórki, tekturowe pudełka i inne dziwne rzeczy. Ma 2 zębolki,trochę wyrazów mówi świadomie: mama, tata, baba, am, nie. A pozostałe to trudno stwierdzić. Nie umie jednak robić ani pa pa, ani brawo i innych tego typu gestów. Siedzi sama, raczkuje po całym domu i staje "przy czymś". To tyle zmian chyba u nas.
Pozdrawiamy wszystkie Mamy cieplutko,jesiennie.:tak::tak::tak:

czesc dziewczyny :-) jestem juz jakis czas na forum,ale poniewaz nie ma mnie w kraju to tak jakos wyszło,ze "siedze" na forum z Irlandii;-) Zobaczyłam jednak lutówki 2008 no i postanowilam odezwac sie tez tutaj :tak: Jako ciekawostke moge dodac,ze moja córcia urodziła sie w dzien moich urodzin:happy: Podczytuje Was od czasu do czasu a teraz bede sie udzielac w miare mozliwosci oczywiscie.Pozdrawiamy Was wszytskie serdecznie z zielonej Wyspy gdzie nas zycie przygnało... ;-)

Hej

Witajcie dawno nie czytane i te na nowo czytane :-)

Melduje że żyje :-) ale coraz częściej wybieram szaleństwa z Mikim niż komputer :-D

A co tam od tego mam syna by mnie z nałogu wyciągał :-)

A oprócz tego jak każda z nas planuje wyjście na areobik - od jutra jak to się mówi :-p

Pozdrawiam - i dużo zdrówka dla wszystkich chorujących :-)

A i Ania - mi sie Bond baaaardzo podobał :-D

Ale muszę poczekać jak będzie na DVD - bo w kinie za dużo za szybko i nie złapałam wszystkich wątków :-)

witam sie wieczornie

na poczatek to musze dodac ze jestem troche wsciekla bo szwagierka z mezem byli u nas i zostawili swoja corke jak juz wspominalam starsza od Sewcia o 16 dni i teaz caly czas wrzesczy - bo oni przeciez nauczyli ja sobie chodzic spac o nie wiadomo ktorej zreszta nigdy mala nie miala ustalonej pory spania, kapania itd... co chwile wieczorami w trasie gdzies tam no i mala sie przyzwyczaila :wściekła/y: Sewcio poszedl spac juz po 20 a ta buszuje i pokazuje spore jak jej sie cos nie da i pisk na maxa ... :wściekła/y::angry: a zostawili ja bo tesciu powiedzial ze jak maja ja budzic rano zeby przywiezc ja do nas - bo tesciowka jej pilnuje bo oni do roboty to lepiej dla nich bedzie jak ja juz zostawia - no i ona w chodziku sobie jezdzi chalasu robi a mnie juz krew zalewa !!! co oni sobie wyobrazaja ...:szok: maly podejrzewam ze jak tak ona trzaska tym chodzikiem o progi drzwi to za niedlugo pewnie obudzi synusia ... i bedzie larmo ... :no::wściekła/y::angry:
Ale sie rozpisalam :-D

mysza - heh to niezle musisz szalec z Mikim skoro tak rzadko Cie widac :-D heh ale wiem cos o tym... te zabawy .. hihi :tak:
margaritta - witaj i pisz tak czesto jak Ci sie to uda ;-)
ika_s - gratulacje postepow i zebolkow u malutkiej :tak: fajnie ze sie odezwalas ... ;-)
anna_ajra - 16 miesiecy :szok::szok::szok::szok: masakra mam nadzieje ze do tego momentu juz mu wyjda a juz opuchniete dziosla ma od bardzo dlugiego czasu jednak musi miec grube blonki skoro nie moga sie przebic :wściekła/y:

milego wieczorku i dobrej nocki :-D

No hejka!!
Ależ tęsknię za Wami!!!
U nas wszystko ok. Ząbków też nie ma ale ja się cieszę bo im później wychodzą tym mniej boleśnie. Miłek jest zdrowy i zadowolony - goni za Kamilem non stop. A ja jak nie w pracy do późna to na budowie. Oby już był koniec. Bo mi się nie chce. Czekam do połowy grudnia na mamusie chętne na kartki. A później całą listę wysyłam :-).
Margaritta witaj!!!
Całuję wszystkie

hello:-)
Ja mimo że kura domowa jestem równieżczasu za wiele nie mam ostatnio. oliwka dalej chora:-(
Kaska coś mi się wydaje że nasze leczenie będzie trwało tyle co u was I oby szpitalem się nie skończyło:crazy:
Patrysia to nie masz za ciekawie :no:Swoją droga toja szwagierka sma krzywdę sobie zrobiła
Ika Agawa Aggy w końcu jakies wieści:-):-D Już myśłałam że całkiem o nas zapomniałyście
Mysza ja czekam aż m z netu ściągnie:-p
Margaritta witaj:-)
uciekam może jutro bedę mieć więcej czasu dobranoc:-)

Cloe - bierz męża i do kina:p a nie z neta :-D w kinie to zawsze lepsze emocje :-) bo na siusiu wyjść nie możesz :-D

Patrysia - dziwni twoi teściowie - moi choć pilnują Mikiego na noc by go nie chcieli :-p inaczej - ja bym go nie oddała na noc ...

Pozdrawiam

Dominik przespał dzisiaj całą noc:-D i byłabym wyspana gdyby nie mąż, nie dał mi spać do 1 w nocy, ciągle gadał i gadał:baffled:.
Gruszki w czekoladzie wyszły przepyszne, dałam przepis do odpowiedniego działu;-).
Cloe- popieram Mysze,bierz męża do kina:-p, my idziemy w piątek.
agawa- jak budowa? Uda się święta spędzić w nowym ,gotowym domku?
Patrysia- mam nadzieję,że malutki spał grzecznie i kuzynka go nie obudziła.
Margaritta- witaj i pisz:-)
anna_ajra-:-)
aggy- zdrówka dla synka

reklama
Jakie mile powitanie mojej skromnej osoby :zawstydzona/y:dziękuje
patrysia nic sie nie przejmuj brakiem ząbków u synusia.Moja Niki sline "toczyła' juz od 4 miesiaca- normalnie mokra byla pod broda a pierwszy zabek- w sumie to dwa, -bo dwie dolne jedynki przebily jej sie rownoczenie dopiero 2 tyg temu:tak: widze teraz gorna jedynke juz napuchnieta- pewnie lada dzien sie pojawi.
agawa1 cos sie tu doczytalam,ze domek budujesz:-) Ciekawi mnie jak "idzie", bo mamy gdzies w planach...kiedys... wrocic stad i postawic cos swojego- boje sie tylko,ze to mnie przerosnie :dry:
Zaprowadziłam starsza córe do szkoly , młoda spi to mam chwilke na necik.
Pozdrawiam .

Do góry