reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

no dokładnie
moje bliźniaki dzis 11 letni chłopcy chodzili w chodzikach i nie maja problemu z chodzeniem czy kręgosłupem sa zdrowe Kuba też chodził i rozwija sie prawidłowo zaczął chodzi normalnie w wieku 11 miesiecy
dobra uciekam na dzis miłego wieczorku i spokojnej nocki

reklama
annaagnieszka - nie bede z Toba polemizowac na ten temat Ty masz swoje zdanie i ja mam swoje zdanie ja Twojego nie podwazylam wiec nie rob tego i u mnie ... zreszta co ja bede gadac :dry: znawca przeciez wie lepiej :sorry2: a tak jak ladna.ex.panna mowi jej mezowi nic nie dolega wiec nie boj zaby o mojego synka bo jak bys przeczytala wczesniejsze posty to bys sie nie wtracala....:tak: a tak na marginesie wiem co pisalam
ladna.ex.panna - fajnie ja tez bym musiala wywolac i wkleic ale nie umiem czasu zorganizowac zeby wybrac sie do centrum :dry:

milej nocki dziewczyny buzki:-D

No widze ze sie niezla wojna wywiazala. Patrysia jestem calym sercem z toba i to co napisalas to ja sie pod tym calkowicie podpisuje. Moj brat ma osemke dzieci kazdy wychowal sie w chodziku i nie zauwazylam zeby jakos specjalnie byly te dzieciaki niepelnosprawne od chodzika. Nie twierdze ze jestem zwolennikiem chodzikow bo nie jestem dostalam calkiem przypadkowo a to ze 10 minut na dzien spedzi w chodziku to chyba nie oznacza ze jestem strasznie wyrodna matka i ze robie mu krzywde. Zapewniam ze sa rzeczy gorsze od chodzika. Kazda matka ma prawo decydowac o swoim dziecku. A nie zastanowiliscie sie czy to tak dobrze dla tych malych kregoslupkow ze te nasze dzieciaki tak szybko siadaja, chodza. Przeciez dzieci kiedys do pol roku nawet na rece sie nie bralo. Dzieci do pol roku lezaly. A teraz 4 miesiace i ono chce siedziec. Annaagnieszka moze ty masz te szczescie ze twoje dziecko lubi siedziec bawic sie i da ci troche odpoczac. Moje dziecko jest bardzo absorbujace i nie daje sie odstawic nawet na moment. Takze te 10 minut jest zbawienne. Pozdrawiam i nie klocmy sie o takie rzeczy. Kazda z nas ma prawo do swojej opinii a my chyba jestesmy tu zeby sie wspierac a nie klocic.

No hhejka

ja na chwile bo chora jestem. Zresztą chhłopaki też :-( a tu do roboty trzeba :-( jutro na 7 rano.
Widzę że jak mnie nei ma to się kłucicie :-) porozstawiać Was po kątach trza chyba :-).Tak czy siak ja chhodzika nie używałam i nie będę używała bo... się boje że mój młody wywinie orła. Kiedyś pożyczyłam od kuzynki chhodzik i włozyłam doń KAMILA i o mały włos nie rozwalił głowy bo tak wariował, więc dla spokoju świętego nie chce widzieć ustrojstw tego. A czy to dobrze że są?? NIe wiem, kiedyś ich nie było i wszystkie dzieci nauczyły się chodzić, więc wyszłam z założenia że dam radę jak stara MATKA POLKA :-)Debata nad chhodzikami i nie tylko to jak debata o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy. Ile ludzi tyle teori więc dajcie spokój bo nie warto się kłócić.

Miało być krótko :-) Powiem tyle że strasznie za Wami tęsknię , podczytuje ale nie wyrabiam z czasem. Dziś trochhę większe luzy więc piszę. Maży mi się spotkanie z Wami.

Nie ma nas dużo więc pytam : czy miałybyście ochhotę na złożenie życzeń urodzinowych ( 1 roczek) Waszym pociechom w formie kartki pocztowej?? Doskonała pamiątka dla dzieci. Wymieniłybyśmy się adresami do korespondencji i mamy chhętne powysyłały by życzenia. Zrobiłabym listę z datami urodzin po koleji aby wiadomo było kiedy zacząć wysyłać itd. Dajcie znać co sądzicie. Wiem że troche czasu jeszcze jest ale znając życie - przeleci.

Tak czy inaczej - całuje WAS wszystkie - te pyskate i nie tylko :tak:

annaagnieszka- moje dziecko nie używa chodzika i używać nie będzie, tak samo kojca i innych ograniczników jednak Twój ton wypowiedzi mi nie odpowiada. Każdy wychowuje swoje dziecko tak jak uważa za słuszne, ja naprzykład uważam wszelkiego rodzaju wędliny za zło- wiadomo więcej chemi niż mięsa i co? To ,że ty będziesz np. podawać wędliny swojemu dziecku ma mnie upoważniać do nazywania Twojego postępowania głupotą????!!!!! Mam kwestować za kaftanem bezpieczeństwa dla Ciebie czy innych mam?
Każda z nas dokonuje własnych wyborów,nikt nie jest doskonały, jako matki i ludzie popełnimy tysiące błędów i jest to nieuniknione. Ja nie uważam się za upoważnioną do oceniania innych.
anna_ajra- fajnie masz ,taka impreza i kac:-D. Ja kaca nie miałam od ponad roku, nawet nie wiesz jaką mam ochotę poczuć szum w głowie , tylko jak bym wytłumaczyła Dominikowi że cyca nie będzie:baffled:. Może do Sylwestra go odstawie i zaszaleje.
Gosia- to faktycznie na nowo Piotruś będzie się przyzwyczajał do przedszkola. Trzymam kciuki.
Patrysia- masz charakterek:-D

Ja konsekwentnie ucze małego czytać:-D, cała rodzina już się pokłada ze śmiechu jak to widzą czy o tym słyszą:dry:
W piątek jestem umówiona z architektem, ma mi powiedzieć czy dom który wybrałam na przedszkole da się zaadaptować do tego celu. Jestem zabiegana.
Aha i ma dzisiaj urodzinki:zawstydzona/y: 29-te.

Ostatnia edycja:
Reasumując. jedna mi pisze, że to jest jej dziecko i nikt nie ma prawa mówić jej że źle robi:-)- zatem w myśl tej zasady usprawiedliwieniu podlega każde zachowanie druga że wie że źle robi no ale jest uparta i wredna i robi jak jej się podoba na przekór innym.
Jeżeli tego typu wypowiedzi pozostają bez odzewu to podziękuję za dalsze uczestnictwo w tym forum gdyż wspieranie głupoty, milczenie i poklask nie leżą w mojej naturze.

Annaagnieszka jesli glupota nazywasz to co my uznajemy za dobre dla naszych dzieci i otwartosc naszych wypowiedzi to moze faktycznie wpierw powinnas sie zastanowic co piszesz. :no: Ja moze i nie jestem z wami od poczatku ale bardzo sie ciesze ze mam komu sie zwierzyc , pochwalic. Dziewczyny na tym forum sa super i kazda jest dorosla i napewno wie co robi. Ide spac a temat chodzikow lepiej uznac za temat TABU> Smoczki przeciez tez sa ponoc niezdrowe i co nie bedziemy ich uzywac? My uzywamy, chwalimy. Jest jeszcze wiele takich rzeczy. Nie ma co sie obrazac. Dobrejnocki wszystkim.!!!!!!!:-)

Hej
To ja, to ja :-)
Agawuś - zgadzam się :-D Na roczkowe Kartki :-) choć dostaniemy ostatni :-D jakby co tylko z tobą się wymienię adresem :-)

AnnaAgnieszka - spokojnie - powodzenia w wychowaniu córeczki :-)

Dziewczyny czy któraś nie używa pampersów a tylko tetrę - bo się zastanawiam ile zakupić pieluszek by dzień przeżyć :-) i może jakieś majtki... cholercia :-)

Pozdrawiam i wracam walczyć z katarem :-)

Myszaaa a co, zaczynasz trening czystości? moja mama namawia, żebym kupiła nocnik, ale ja się boję, że jeszcze za wcześnie dla Igora - czy któraś oprócz ladnej.ex.panny sadzała dzieciaka na nocniku?
Annaagnieszka stety albo niestety, taka jest natura rzeczy, że los dziecka jest w rękach jego rodziców, a rodzice są tylko takimi rodzicami, jakimi są ludźmi. Czyli różnymi, nie zawsze logicznymi, światłymi i pełnymi poświęcenia. Nawet jak mają najlepsze intencje, rezultaty są różne, ja mam np. krzywy kręgosłup. Może moi rodzice popełnili błędy, ale może gdyby zrobili wszystko 'jak należy' (to znaczy jak wg ciebie??????), też miałabym krzywy kręgosłup. Fajnie, że są doniesienia naukowe, naprawdę tak bezgranicznie wierzysz w naukę? Przekazy dawane rodzicom się zmieniają. Raz szczepić, raz nie szczepić, karmić w regularnych odstępach - karmić na żądanie etc. Chciałabym wychować mojego syna na najzdrowszego i najszczęśliwszego człowieka na świecie, ale nie wierzę, że kontrolujemy czynniki, które mają na to wpływ. Proponuję ci nieco bardziej filozoficzne podejście do życia :-) bo nie uda się wdrożyć zunifikowanego programu wychowania młodych obywateli, który zagwarantuje im szczęście i życie na wieki wieków, amen. Gdybyś jednak miała dostęp do szczegółowej recepty na wychowanie zdrowego i szczęśliwego dziecka - daj znać, tylko z góry uprzedzam, że będę oczekiwała 100% gwarancji na sukces :-D
Kaskax25 co ty gadasz, kiedyś dzieci się cały czas kładło na brzuszku, nawet do snu, więc szybciej uczyły się raczkować i siadać, szybciej się rozwijały
Agawa jestem za kartkami! wieki całe nie wysyłałam kartki :tak:

reklama
witamy sie dzisiejszego pochmurnego dnia ;-)
mysza - my uzywamy tylko pampersow a co chcesz sie przerzucac na tetrowe :confused: ja pamietam jak tylko w takie pieluchy przebieralam rodzenstwo :-)
annaagnieszka - zrobisz co uwazasz powodzenia
kluska79 - :-D cicha woda brzegi rwie :sorry2: tez bym chciala to uslyszec hihih :-):-p czy ja dobrze zrozumialam mialas wczoraj urodzinki :confused: kochana wszystkiego najlepszego czemu wczesniej sie nie chwalilas :eek:
agawa1 - zdrowka dla Was :yes::wink: no tyle czasu Cie nie bylo ze tez zdarzylam sie stesknic za Toba :rolleyes2::laugh2: i tez bym sie chciala z Wami wszystkimi spotkac pogadac poszalec :-D a co do katrek na roczek jestem jak najbardziej za :-D:tak: super pomysl :happy2:
kaskax25 - dziekuje ;-):-) i tez uwazam ze jestesmy po to zeby sie wspierac :tak:

teraz zmykam do syneczka bo sie bawic chce i piszczy :happy2:

Do góry