reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
dobra to i ja coś napiszę

annaagnieszka, chyba za bardzo się wczułaś w rolę wszechwiedzącego prawnika (tak nawiasem mówiąc odnoszę wrażenie że uważasz że powinnyśmy ci bić pokłony za to jakie studia skończyłaś ty i twoja siostra)i traktujesz używanie chodzika (jakby nie było zabawkę ogólnodostępną i jak narazie legalną)za co najmniej przestęptswo za które chętnie powsadzałabyś dziewczyny za kratki (art 160 par 2 kk). Trochę mniej teorii a więcej praktyki życiowej by ci się przydało. Trochę ci się pojęcia mylą, żadna z dziewczyn nie maltretuje swojego dziecka, nie głodzi, opiekuje się tak jak potrafi. Wyluzuj dziewczyno, to że twoja "idealna" córeczka nie rusza się, wiecznie się uśmiecha i niczego nie wymaga oznacza tylko i wyłącznie to że nie masz zielonego pojęcia o tym jak to jest mieć ruchliwe dziecko, które wymaga opieki prawie non stop. Chyba lepiej zostawić dziecko w chodziku i mieć chwilę na zrobienie czegokolwiek niż zostawić na podłodze ryzykując różnego rodzaju upadki, uderzenia i urazy. No ale oczywiście pani wszechwiedząca i nieomylna odnalazła w sobie misję ratowania świata przed złem. Nie wywyższaj się przed wszystkimi bo nie same studia świadczą o człowieku. Co innego jest wyrazić swoją opinię, ale w sposób kulturalny a co innego takie chamskie przytyki w kierunku Patrysi i dziewczyn. Myślę że żadna z nich nie życzy sobie takiego tonu w stosunku do siebie. Ja też nie lubię słodzenia sobie nawzajem, sama tego nie robię. Ale nie lubię też braku kultury i tolerancji dla poglądów innych osób, którą ty prezentujesz. Nie odpowiada ci, nie wchodź tutaj - proste?

agawa - a ja się raczej na te kartki nie piszę. Na majówkach wydawało nam się to super pomysłem a jak doszło co do czego to okazało się że to mnóstwo roboty, zachodu, kasy i generalnie był to dla mnie duży problem (kartki robiłam własnoręcznie, wypisywanie ich zajęło mi chyba wieczność).

tego posta na górze próbowałam chyba z 10 razy wkleić i ciągle się coś chrzaniło :/

A teraz co u mnie:

Olek ma już 3 tygodnie katar. Podrażniony nosek, boli go :( Od jakiegoś czasu budzi się o 5 rano i w nocy na karmienie :/

kropecka duzo zdrówka dla Olka!:-) jak budowa? mma nadzieje, ze wszytsko ok, bo regularnie podcztuje twój dziennik:tak:
AA w sumie szkoda mi cie troszke:zawstydzona/y: zawsze uwazałam ze wiekszosc osób reprezentujacych zawód prawnika to raczej bardziej roztropni ludzie, jak widac wyjatki sie zdarzają - i nikt tu nie mówi o słodzeniu, ale no cóż, skoro tego nie rozumiesz:baffled:
anna_ajra moja kuracja niestety nie doszła jeszcze do skutku...jakos nie moge sie zebrac do brania tabletek anty:dry: boje sie ze przytyje i róznie takie tam ehhh
na 18.30 lece na fitness moze zajrze jeszcze dzisiaj

a Igusia w skoczku wyglada tak:-p

Załączniki

• HPIM5104.JPG
    HPIM5104.JPG
    283,4 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam:-D
Ale naklepałyscie nie było mnie od rana a tu tyle do czytania i to na jaki temat
Każda robi ze swoim dzieckiem i wychowuje najlepiej jak potrafi i zgadzam sie z Kropecka w 10000%:-Dduzo zdrówka dla Olka
Nie bede juz pisała na ten temat
Patrysia masz charakterek:tak:
Mysza Misiołakowi nocniczek fundujesz juz :confused:ja tez myslałam zeby może Bartkowi ale poczekam chyba do lata tak najszybciej nauczyc siusiu:tak:
Kluska79 STO LAT KOCHANA DLA CIEBIE :-Dja miałam tydzień temu i mi idzie druga 18:sorry2:ale jestem stara ale ja bliżej końca jej:-D
dawna cloe masz zuch dziewczynę buzaki dla niej od ciotki forumki:-)
agawa ja jestem tez za z tym że jak masz mieć duzo roboty jak pisze kropecka to moze wymyślimy inni pomysł albo każda z nas ci pomoze w jakis sposób:-)

a u nas wszystko ok dzieciaczki zdrowe

:-):-)witam serdecznie.

Wypowiedzi annyagnieszki pominę.
Zgadzam się z kropecką i patrysią:-D

A u nas dzisiaj , można powiedzieć , pierwsza przespana noc:szok::tak::tak::tak:Oskar chodzi spać o 20 i wstał o 5.30 dzisiaj . Mam nadzieję ,że to nie jednorazowy wybryk.
Poza tym chyba oszaleje z nim, nawet na chwile nie mogę go zostawić, bo zaraz coś broi,wszędzie wstaje , ucieka do misek od kota i tam grzebie:baffled:A ja mówię :nie wolno" to dopiero tempa nabiera w ucieczce.Cały dzień , pomijając drzemke i spacer przenoszę go , podnoszę i z niczym nie mogę sie wyrobić.:no:A tu jeszcze starszy z zeszytami czeka.A Oskar siedzieć dalej nie potrafi,za to wszędzie go pełno i biega jak torpeda na czworaka

pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki:happy2::happy2:

Dzisiejsza noc może być dla nas koszmarna- postanowiłam odstawić małego od nocnych karmień:baffled:. Ja już poprostu nie wyrabiam, pobudki co chwila, cycek w buzi zamiast smoczka a rano oczy na zapałki. Jeszcze jedną , dwie pobudki bym wytrzymała ale nie 6:no:.
kropecka- dużo zdrówka dla Olka.
lileczka-a ja odkiedy Dominik zaczął raczkować mam więcej czasu dla siebie, wspaniale się bawi , wiadomo że czasami chce pobroić i niekiedy pozwalam gdy wiem że nic złego sobie nie zrobi;-)
Ania31-koleżanka waga:-D
ladna.ex.panna- fajnie wygląda;-)

reklama
EUREKA!!! chodziki są szkodliwe!!! powiedziała a_agnieszka i od tej pory świat stał się lepszy.:shocked2: Prawie wszystkie odpisałyśmy na twój post, nie ze względu na to, że jest on niesamowicie mądry tylko dlatego, że wszystkie poruszył sposób twojej wypowiedziDziewczyno nie rób z siebie na siłę mądrej osoby, bo nie wychodzi Ci to zbytnio- raczej się kompromitujesz!!! Tak sobię myślę, że może ty innych oceniasz przez pryzmat tego jaka sama jestes?? Pisała Patrysia jak byk, że małego wkłada na chwilkę do chodaka jak coś musi zrobić, a ty juz jaka głupota. Tak jakby godzinami go tam trzymała. Może ty tak robisz ze swoim dzieckiem?? Dasz mu coś i niech siedzi?? [[/SIZE] A na sprawdzanie reakcji to może sama się wybierz najlepiej do lekarza, bo chyba jednak masz coś nie tak, skoro wypisujesz takie rzeczy na forum- nie pasuje Ci to sie nie udzielaj!!!

Ostatnia edycja:
Do góry