reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej :-)
Julka w przedszkolu Oliwka śpi a ja na BB w ramach relaksu oczywiście;-) zaraz muszę się zbierać po starsze dziecko a wcześniej pozałatwiać parę spraw w mieście choć jak patrzę za okno to mnie skręca brrr... pogoda beznadziejna:dry:
Monika moz to tak jak u nas:tak: od kiedy Julka w przedszkolu Oliwce nudzisie samej więc najlepiej jak mamusia cały czas z maluchem siedzi . Wyjście na spacer masakra Godzinę wybierania i po piętnastu minutach powrót bo deszcz przyania do domu :dry:
Kluska też czekam na cieplejsze dni w domu z dw ójką dzieci oszaleć można:baffled:
Agawa no nie kobieto ty dla mjie to mistrzyni świata jesteś:-):tak: Układanie kafelek:shocked2: dłubanie przy prądzie:shocked2: oj jak u mnie przyjdzie czas na remont zamawiam ciebie :tak::-D ( tylko nie skoś forumowej koleżanki za bardzo:sorry2::-D;-)):-)

reklama
Witam! się i ja po długiej przerwie. Ostatni tydzień pracowałam do poznych wieczorkow i nie mialam czasu. A od soboty mamy tu tak piękną pogodę, że aż szkoda w domku siedzieć no i w pracy też, więz zadzwoniłam, wzięłam wolne i sobie łazilismy cały dzień. W niedziele bylismy nad jeziorkiem. Wczoraj dalej piekne, błekite niebo no i dzis też się zle nie zapowiada:-D Jest bardzo słonecznie, aczkolwiek chłodno.ALe co mi tam w w koncu sie doczekalam pogodny:-D:-) Moj ciekawski sie wscieka, wariuje, i juz pokazuje charakterek:-) Jak cos mu sie tylko nie spodoba (albo i spodoba) to sa normalne sceny:baffled: Zaczyna dopiero sam siadac. No i wciąż nie mamy ząbków:dry::nerd: Zalążki widać już ze 2 miesiące, ale ząbków w dalszym ciągu nie. W niedziele przylatujemoja mama, będzie z Michaśkiem, a ja musze znaleść nową pracę, albo i 2 etaty zobaczymy co wyjdzie z tego. .Narazie to tyle. Obiecuje:-p, że będepisać częściej bo właśnie zaczęłam urlop (tygoidniowy tylko, ale zawsze coś).
Pozdrawiam wszystkie mamcie.
kaskax25- Witaj!

Ostatnia edycja:
A my mamy zmartwienie. Mateuszek chyba jednak sie nie wykaraska sam z tego przeziebienia. coraz mocniej kaszle ii bedziemy musieli jechac do lekarza. Boje sie zeby nie dostal zapalenia oskrzeli. Przepadziwe to moje malenstwo. Kubus tez jak byl maly czesto chorowal i tak mu zostalo. Ciagle zmartwienie. Az wam zazdroszcze bo wasze dzieciaczki nie slychac zeby tak chorowaly. I niby piers ma dzialac tak cudownie na dziecko ze tak czest nie choruje. Jednak guzik prawda. Mam dzis dola. Ledwo zaczeka sie jesien ta to juz jego druga choroba. Niby goraczki nie ma ale ten kaszel. Chyba sie wzmaga.

Hej
U nas brak choróbsk - pfu pfu - ale i także brak snu :-) Wczoraj Mikiego wzieliśmy na wieczorny spacer korzystając z ostatnich dni pogody a dziś już pada:-( i szaro i brudno...

Kaska - dużo zdrówka
Cloe - to miałaś z dwójką łatwiej niż z jednym :-D a jak mała "przedszkolanka" zjada w przedszkolu? :-)

Agawa - nie no ty za każdym razem mnie zaskakujesz :-D Zaraz powiesz ze zmieniasz zawód na budowlańca:-D

Aniu31 - tak tak :-D ostatnio wpadłam tam na chwilę i jakoś tak zostałam :-) dot PW :-)

Ku przestrodze

http://wiadomosci.onet.pl/1829971,11,item.html

Ostatnia edycja:
witajcie ! pamietacie mnie jeszcze? wieki tu nie zaglądałam i nie mam wytłumaczenia :( przepraszam ale miałam trochę zmartwień i tak jakos wszystko co pisałam było strasznie dołujące , teraz trochę sie sytuacja wyklarowała ale....
wczoraj byłam z Gabi na konsultacji w Bydgoszczy, niestety stan jej prawego bioderka nie jest poprawny i wymaga leczenia, myslałam ze już wczoraj zostanie w szpitalu na wyciagu ,ale lekarz dał jeszcze nadzieję ze dzieki rozwórce Koszli wszystko sie unormuję wiec teraz moim największym marzeniem jest zeby tak właśnie było, jesli nie to czeka ją leżenie na wyciągu, a później gips a w ostateczności nawet operacja, ale to jeszce odległy temat a ja glęboko wierze że wszystko bedzie dobrze dzieki dotychczasowemu leczeniu!
niestety nie bede sie kogła szybko pochwalic ze moja córeczka raczkuje i chodzi ;( ale wierze ze kiedys to sie stanie i chociaz duzo później to sprawi nam to ogromna radośc, póki co to Gabi ładnie sama siedzi ale i tak najlepiej jej na rączkach u mamusi:)
własni esie zbudził szkrabek , zajrze ww wolnej chwili !
a tu moja córcia trenuje aparat mowy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam
Ale wymarzłam byłam u bliźniaków na zebraniu i szok dosłownie co potrafia 11 latki nie uważam że moje są idealne ale w tej sytuacji nic na nich nie było. Miałam dziś rozpocząć kurs na prawo jazdy ale z przyczyn pogłosek plot musiałam iść na zebranie co może jeden dzieciak to sie w głowie nie mieści z mojego syna zrobili dosłownie zabijakę matka na dodatek rozgłosiła po całej wsi zę ktoś mi za to syna pobił dokładnie jakis ojciec ze sprawa w sądzie jest ach mówie wam byłam wszystko wyjasnic bo nie potrafiłabym przejsc koło tego obojętnie wszystko przesunęło mi sie i zaczynam od przyszłego wtorku jazdę.
Myyszaa masz priv:-D to o lekarstwach czytałam własnie a ja podaje moim dzieciom diphergan i to za pośrednictwem lekarza wiec teraz nie wiem czy porozmawiać z lekarzem?
uleńka bedzie dobrz trzymam kciuki:tak:

Witam wszystkie mamusie. sporo czasu się nie udzielałam na forum bo czasu było mało poza tym wiecznie w rozjazdach. Juleńka rośnie zdrowo waży gdzieś około 10 kg i długaśna jest strasznie. jest co dźwigać;-)karmię ją jeszcze naturalnie czasami jakiś deserek w formie startego owoca i tyle. kupuję je na targu u sprawdzonej kobieciny. nie chcę jeszcze dawać słoiczków bo i po co. Ząbków już mamy 2 gdzieś od dwóch tygodni. potrafi już ładnie siedzieć a z raczkowaniem jeszcze czekamy. coś się nie kwapi:-). poza tym jest grzeczniusia i wiecznie uśmiechnięta. Poczytam szybciutko co u Was nowego i skrąbnę coś jeszcze wieczorkiem. Pozdrowionka pa

Paulineczka zazdroszczę ci cudownej słonecznej pogody, widziałam słońce przedwczoraj jak leciałam samolotem, który się przebił przez chmury, ale z perspektywy ziemskiej słońca od kilku tygodni nie oglądam :-(marzy mi się złota polska jesień, co jest do diaska?!?! powędrowała do Irlandii???
mój mały spryciarz zaczyna się dokuczać psu, dwa najciekawsze obiekty w domu to teraz pies i wózek, dzisiaj powędrował za mną do łazienki. muszę pomyśleć o zabezpieczeniach na gniazdka i rogi!
Kropecka już masz wizje, jak chciałabyś umeblować dom? mi snucie fantazji na ten temat potrafi zabrać sen z oczu na długie godziny :-D
Ania broń swoich dzieciaków jak lwica, swoją drogą, takie 11latki potrafią być niebezpieczne, jeszcze dzieci a dużo rozumieją i już potrafią snuć intrygi :-)

Witam. Zatkała nam sie woda w domu :dry::nerd: Ale mam nerwa. POgoda dziś jest znów cudna- niebieściutkie niebo- i zamiast chodzic z moim dzieckiem po parku, bede siedziec w domu i czekam na jakiegos hydraulika- a pewnie jesli Irl. to mu sie spieszyc nie bedzie. Rrrr:wściekła/y::wściekła/y:
Rekniasia- super masz ta prace. Moze maly zazdrosny jest o psine?? Pogode rzeczywiscie swietna- jesli bylaby w pl to napewno jesien bylaby cudna:-p:-p:-p
Ania31- Rekinasia ma racje- bron chlopcow jak lwica, a czasem jak sie slyszy co ludzie opowiadaja to az rece opadaja:-:)szok:
POzdrawiam

reklama
dziewczyny, może wy macie pomysł jak dać sobie radę z dzieckiem ktore samo nie usiedzi nawet 5 minut i ciagle ryczy? ja nie zyje tylko wegetuje ostatnio, mam juz tego dosyc :(

Ostatnia edycja:
Do góry