reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

witam siez malym na kolanach :sorry2:
magdzia75 - szczere wspolczucia - bardzo mi przykro.
ania31 - o matko :szok: wlasnie to obejrzalam maskara jak tym budownikom nei chce sie dokladnie nic robic.

tzreba beedzie konczyc bo amly wyrywa mi sie do klawairury i ciezko sie pisze :dry:

pozdrowionka dla wszystkich mamus:happy2:

reklama
Hej!

magdzia75- trzymaj się dzielnie, bardzo mi przykro z powodu twojej mamy
ulenka - trzymam kciuki za Gabi by obyło się bez operacji:-)
kaskax25 - jak Mateuszek, byliście u lekarz?

A ja powoli mam dość pobytu na wsi, mój Piotruś ma tu dużą widownię i w popisach przechodzi samego siebie:no:, jeszcze jak jesteśmy tylko z dzidziem jest w miarę grzeczny ale gdy tylko wraca z pracy babcia to...szkoda gadać...
Wczoraj odwiedzili nas moi teściowie, oczywiście bez popisów się nie obyło, babcia była przezywana babką, nawet została opluta...:szok: no mówię Wam koszmar... nie poznaję mojego grzecznego do tej pory Piotrusia:confused:. Nie sądzę by 2 tyg przedszkola tak go zmieniły:-:)baffled:. Czytałam o rozwoju czterolatka na BB i pasuje jak ulał choć aż tak tragicznie u nas jeszcze nie ma.
Rozwój psychofizyczny czterolatka
Jeśli masz zamiar okiełznać czterolatka życzę powodzenia. Musisz liczyć się z jego napadami złości, brakiem opanowania, używaniem brzydkich wyrazów i głupimi zachowaniami. Jedyne co jest pocieszające, że jest to kolejny etap konieczny do prawidłowego rozwoju dziecka.

Rozwój społeczny i emocjonalny
• Okres buntu i uporu
• Bije, kopie, ucieka
• W chwilach złości niszczy przedmioty
• Ma napady złości
• Może używać brzydkich wyrazów i niegrzecznie zwracać się do innych ludzi
• Przeciwstawia się poleceniom
• Przekracza wszelkie granice i łamie umowy
• Fantazjuje, ale nadal nie potrafi oddzielić rzeczywistości od imaginacji
• Zdarza się, że jest zbyt pewny siebie
• Uwielbia prowadzić dyskusje
• Potrafi być opiekuńczy i współczujący
• Bawi się w grupie
• Zaczyna się interesować różnicami płci.

Najgorzej, że nie wszyscy wiedzą, że to taki okres w życiu dziecka i mogą obwiniać mnie o złe wychowanie...:shocked2::zawstydzona/y:
Na szczęście jutro przyjeżdża M więc może Piotruś choć trochę się uspokoi...

Jaś z kolei zrobił tutaj straj jedzeniowy nic poza cycusiem nie chce jeść:no:, przy próbach odkręca główke w bok albo artystycznie pluje...:no:. Dobrze, że w niedzielę wracamy do domu, mam nadzieję, że wszystko wróci do normy.

Cloe - Julka też miewa już takie zachowania?

Pozdrawiam cieplutko.

Magdzia 75 moje najszczersze kondolencje Gosia 78 Mateuszek ma zapalenieoskrzeli ma antybiotyk ale caly czas mu charczy mam nadzieje ze nie skonczy sie na zastrzykach. A do tego ten katar chyba sie nie skonczy. Nie tylko czterolatki moga sie w ten sposob zachowywac. Moj starszy syn 7 lat tez chyba ma jakis okres rewolucji bo znikad dotad grzeczny zrobil sie bardzo nieznosny. I tak sobie mysle ze moze w ten sposob okazuje zazdrosco mlodszego brata? Pozdrawiam was wszystkie

magszia75współczuje szczerze i mocno przytulam :-(
Ania31dlatego twierdzę że ich "pseudo budowlańców" totrzeba chyba wystrzelać.
Cloenie ma sprawy poradzę sobie z każdym remontem :-)
Mysz jeszcze się nie przekwalifikowuje ale kto wie kto wie :-)
patrysiadieta trzymana nadal - dziś skończył się 11 dzień jeszcze dwa ale wymiękam już nie moge brokułów sałaty i cytryny widzieć. Marze o małej bułce z masłem ale nie zjem nawet jhak się skończy to ochydztwo. Spaść coś tam hjuż spadło ze mnie ale to wciąż mało. tak ze 3 miesiące takiej diety to by ze mnie laska była :tak:

kobitki nie pamiętam, co która jescze pisała ale całuje mocno.

U nas ok, Miłek jaki był taki jest na szczęśćie :-)Kamilo też niczego sobie choć ma gorsze dni ale mam nadzieję ze już padać nie będzie i na zewnątrz się chłopak wyszaleje. Zmykam spać

całuski

Magdzia dołanczamsie do kondolencji :-(
Gosia no patrz aja myślałam że moje dziecko w ten sposób odreagowuje:baffled: zrobiła się odropna podobnie jak Piotruś Wszystko jest ok jeśli inni robią co Julka sobie życzy Gorzej gdy czegoś zabraniasz : krzyczy piszczy kopie pluje... masakra jednym słowem:baffled:
Mysza w przedszkolu nawet ładnie je to moje dziecię a potem jeszcze w domu.... :confused:nie wiem gdzie jej się to mieścji ale z tego akurat jestem zadowolona:-)
Kaska oj coś mi się widzi że dzici sa do zjedzenia tylko w niemowlęctwie później już tylko można żałować że się ich wcześniej nie zjadło:dry:

Zaraz zaraz czy ja tu pisłam że marzy mi się trójka ... ciążę przetrwam poród przeżyję ... ale trzeci raz przechodzić przez takie okresy buntów....:cool::cool:

Witam,
pozdrawiam wszystkich i gratuluję nowych sukcesów!!!
kropecka - moje też marudzi bez przerwy. Waży sporo, ale w zasadzie jest praktycznie cay czas na rękach. Muzyka, owszem pomaga, ale trzeba tańczyć z nią na rękach, więc odciążenie dla mnie to to żadne. Jedynie nosidlo, to dobr rozwiązanie, bo trochę odciąża mi kręgoslup.

U nas narazie nic się nie zmienia. Moja córeńka nie siedzi, nie chodzi, nie pelza itd. Więc caly czas czekam na te nowe umiejętności. Narazie turla się na wszystkie strony i generalnie trudno ją przebrać tak się wierci. Czy w ogóle są tu jeszcze jakieś niesiedzące maluchy u nas? Bo może już powinnam się zalamać???

Pozdrawiam cieplutko.

witam sie tak na chwilke :-)
dawna cloe - heh no prosze trojeczka :confused: ja tez bym przezyla tak mysle ale powiedzialam sobie ze chce do czegos dojs a potem zaczne dzialac ... o drugie :-D choc mam obawy bo ostatnio miewalam takie plamienia jak przy sewerynie ale potem w dniu planowanego dostalam :dry::no: robilam test ale chyba za szybko - wyszedl negatywny ale juz druga ciaze sie czuje :baffled: a ja wlasnie mam takie przeczucia jakby to sie sprawdzilo - nie wiem czy robic drugi :sorry2: bo dziwi mnie tez fakt ze juz od dluzszego czasu mam taki apetyt na slodycze ze przerastam chyba sama siebie no a poza tym to kurcze jakos tak czuje .... albo juz sama nie wiem moze juz sobie to wmawiam ehhh :wściekła/y:
agawa1 - i bez tej diety to pewnie laska z Ciebie ze szok ;-):-D
kaskax25 - moze tak bym ale zeby dopiero teraz nie wiem bo nie mam doswiadczenia - jak narazie tylko z jednym dzieckiem :happy2: ale moze mu to przejdzie :tak:
przyszlirodzice - my nie mielismy 3 bo bylo wszystko wporzadku wiec nam powiedzieli ze skoro wszystko rozwja sie prawidlowo nie ma zadnych zastrzezen to nie potzrebna bylaby kolejna wizyta :happy2:
gosia78 - dziecko zmienia sie z dnia na dzien :blink: zycze powrotu do normy :tak::-D

nie wiem co pisac :sorry2: maly jak stoi opierajac sie o lozko czy o meble to przesuwa sie chcac gdzies isc fajnie to wyglada bo taki niepewny jeszcze przy tym jest :-)
teraz budeje klocki lego jakis fascynata klockow co chwile przy nich siedzi jak jestesmy u mamy :happy2:

reklama
Patrysia rób drugi test :tak: co masz tkwić w niepewności
Przyszli rodzice myśmy też mieli tylko dwa badania
Ika jeśli pediatra nie widzi w tym nic dziwnego to się nie przejmuj Pamętam że Julka też później siadła:tak:
Słońce wyszło Swieci jak wiosną conajmniej ...ale zimno jak nie powiem gdzie

Sewerynku wszystkiego naj z okazji ósmej miesięcznicy:-):tak:

Do góry