reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
WItam! Ja po pracy właśnie:-D uff nareszie.:-D Michalek wykapany, ululany i wieczor mamy dla siebie:-D:-) Dzis pierwszy dzien zostal z kims obcym:confused:takiego mialam stresa, ze matko jedyna. Bylo to tylko 2,5 godzinki z moja kolezanka,ale jednak.... jak P. pojechal go odebrac to mowil, ze byl starsznie zadowolony, wiec kamien spadl mi z serca.... za to w domu przed kapaniem, michalek uderzyl sie w glowke o bok lozka i wtedy P. spanokowal troche. No ale coz, pewnie nie pierwszy nie ostatni raz:-(
Ladnaex_panna- to 3/4 to nie wiem czy nie przesadzone:-p, raczej wypada tak 11,5/12:-D:wściekła/y: no i gratulujemy ząbka:-)
Anna_ajra- no oczywiscie, ze wszystkieu branka sie przydadza, nigdy nie ma dosc:-p ja mam kubek tommytipee i jest dosc dobry. Super Misiaczkowi wychodzi chodzenie, ani sie nie obejrzysz i bedzie sam smigal
Pozdrawiam wszystkie pozostale mamcie.

Ostatnia edycja:
Jednak nie zostałam sama na weekend:-D
anna_ajra- ale Mchałek wspaniale chodzi:-), mój mały nie bardzo jeszcze wie co robić z nogami .Ja również byłam dzisiaj na zakupach dla Dominika i Piotrka, pokupowałam cieplejsze ciuszki.
ladna.ex.panna- gratuluję ząbka

Cześć dziewczyny!:-D
Chwila czasu póki dziecko śpi...
Ostatnie dwie noce Michaś przespał mi bez pobudki na karmienie! :-DMam nadzieję, że już tak zostanie, ale mąż mówi, że to pewnie chwilowe...:dry:
A ja męczę się od czwartku z przeziębieniem... Katar, gardło i bóle głowy:sad:. Kuruję się i mam nadzieję, że jutro już minie. Oby Michaś i mąż nie podłapali... :zawstydzona/y:
U nas wczoraj rano były tylko 4 stopnie! Brrr...:baffled: Wyciągnęłam dzisiaj Misiowi śpiwór do wózka z polarem i kapturem. W nocy też śpi już w śpiworku.

Paulineczka_ - dzięki! Doskonale Cię rozumiem, też miałam stracha, jak zostawiałam Michasia z nianią, ale jakoś już lepiej...
Kiedy planujecie wrócić do Polski tak na dobre?
Ciekawe z tymi ampułkami.

Kluska79
- dzięki!

ladna.ex.panna - gratuluję pierwszego ząbka!
Ania31 - trzymam kciuki za prawko. Ja zrobiłam je dokładnie rok temu - super sprawa! Dużo zdrówka!
Ika_s - tak trzymaj! Powrót do pracy też ma swoje dobre strony. Nie myśl za dużo, a jakoś będzie... Doskonale rozumiem, jak trudno jest się rozstać z dzieckiem. Za każdym razem mam łzy w oczach.
Rekinasia - dobrze, że sprawa z psem się wyjaśniła!
Gosia 78 - dzięki za wskazówkę! Będę więcej ćwiczyła z Michasiem raczkowanie.
Mam nadzieję, że Piotruś zaczął jeść...?
Mysza - no to nieźle Mikuś Was wyszkolił z godzinami spania... o 18 jeszcze drzemka... wow! Ale tak to już jest z naszymi pociechami... robią z nami co chcą!:-D
agawa1 - Ty pracoholiku jeden! Tak to jak pracowałam na studiach i jeszcze za panny... wiem, co to znaczy... korki, prywata szkoła... jazda bez trzymanki! Och ... już Tobie współczuję!
cloe - fajnie, że obyło się bez płaczu... oby tak częściej! Ile zjada Oliwka w ciągu doby? Ja zapisuje codziennie i wychodzi nam średnio 720ml plus 1 zupka i 1 deserek.

Pozdrawiam cieplutko WSZYSTKIE dziewczyny!

Hej:-) Pogoda pod psem brr jesień :dry:Julka pokasłuje Jutro będzie miała swięto czyli przedszkole ją ominie Oby we wtorek znów nie skończyło się płaczem
Anna ajra no Michałek to kawał chłopa:-D i jak fajnie chodzi:tak: Oliwka się czołga i chuśta na kolankach a i tak muszę już zamykać bramkę od schodów do piwnicy ciągnie ją do schodów:tak:
a co do jedzenia to mleko ok 4x150 ml plus zupka plus deser Tyle że ostatnio nie zdaża się by wypiła porcję za jednym zamachem najczęściej idzie na ratuy natomiast zuokę w każdej ilości więc łąduje w nią zupki ile zmieści;-):tak:
Zrobiło się chłodniej więc apetyt trochę sie polepszył alle rewelacji nie ma:no:
A co do niekapka to my mammy z Aventu i też sobie chwalę :tak:
Paulineczka ty to masz godziny pracy:shocked2:Dobrze że choć południa w domu , co?A co do guzów pierwszy zawsze zatyka dech w piersiach kaze kolejne już nie koniecznie;-)
Kluska to jakne jak kolmplet rodziny w domu:tak:
Uciekam obiad szykować do później

Witam. U nas ok. Michałkowi przeszedł katar, ale za to mnie pobrało teraz. Wczoraj wieczorem sobie zrobiłam terapie wstrząsową- herbata malinowa, rutinoscorbin, polopiryna, mleko i miód:-p:-p:-p i dzis już trochę lepiej:-D:-p P. własnie wrócił z pracy:baffled: Pojechl zaplacic za samochod ten nowy i wrocil, bo stwierdzil ze sie zle czuje. Mam dzis do pracy na 18, wiec dobrze sie sklada bo wezme samochod i podjade sie poszopingowac:-p:laugh2: Aha jaki mialam przypal, to az wstyd.....:-p obgadywalam wlasnie moja t. i P. wszedł do domu:laugh2: ale chyba nic nie slyszal, bo nic sie nie odezwal na ten temat. ufffff :-p:-p:-p:-p;-)
Kupilam wczoraj mamie bilet, za 2 tygodnie bedzie z nami:-D
pozniej wam odpisze, bo mi sie literki poprzestawialz i nie mam juy jak ymienic
Myzsya+ pewnie tz wiesy jak to ymienic???? znikla mi wlasnie ikonka, gdzie zawsye ymienialam to jak mi sie przestawilo, no i gdyie mam teray to ymeinic??

Juz znalazłam:rofl2::rofl2::-D
Anna_ajra- no i jak nocki?? zaczal michas przesypiac juz cale?? Te ampułki nazywają się Karvol, może są gdzieś w Pl dostępne. Do polski planujemy powrot gdzies za 2 lata:-:)-( mamy strasznie wielki dom do wykonczenia, wiec ....... tyle to chyba potrwa.
Cloe_ sama takie godziny chciałam:-(, wiec cierp dusza..... niedługo przyjedzie mama wiec bedzie jeszcze bardziej hardcorowo z moja praca:-p no ale coż począć:-) Michałek nie nabił sobie ostatnio guza, ale P. mowił ze mocno sie uderzył- jednak jesli tak sie zdarzy to na pewno sprawdza sie twoje slowa:tak:
Mysza- no ty napewno już masz za sobą pierwsze guzki z twoim siłaczem:laugh2: oby tylko szybko schodzily i nabijaly sie coraz rzadziej :tak:

cześć mateczki,
u nas kolejny zapracowany weekend, ale kuchnia już stoi i mieszkanie zaczyna przeglądać na oczy :-) Igor wczoraj pierwszy raz stanął!! -oparł się o oparcie sofy i wyglądał co jest za sofą, jak tylko to odkrył, to kilka razy jeszcze próbował, aż się biedactwo zmęczyło :)
dzisiaj mój dzidzio wstało 4tej :szok: nie ma litości nad rodzicami, zasnął koło 6-tej a ja potem 3 razy budzik przestawiałam, bo nie mogłam się podnieść
tutaj zzzzzimno okrrropnie, nawet na spacer nie wychodziłam, bo nie kupiłam jeszcze kurtki dla Igora, ta którą miał ma za krótkie rękawy
wczoraj pierwszy raz Igi się rozpłakał na widok obcej osoby - przyszła do mnie koleżanka, delikatnie Igora dotknęła w brzuszek a on usteczka w podkówkę i na mnie z takim żalem spojrzał :D dorośleje mi dziecko :-)
pies wczoraj wziął ostatni zastrzyk i teraz tylko antybiotyk w tabletkach będzie brał
Anna_ajra Michaś super chodzi!

reklama
Hej:-) Julka preziębiona więc siedzimy w domu Oliwka przy siostrze to najmniej absorbujące dziecko na świecie Ale i tak Julce przedszkola nie daruję co jak co ale odrobina dyscypliny i kontakt z dziećmi przyda się mojej małej urwisicy nawt jeśli uszczęśliwiam ją na siłę
Mysza skąd ty bierzesz tyle artykułów?:-) Kiedy ja je przeczytam :-D jak w pracy?
Paulineczka ja też obrabiam cztery litery mojej t... za plecami męża oj broni mężus mamusi że szok jeśli już jest przy tym co niestety zabiera całą przyjemność w objeżdżaniu mojej t... Ma racje w sumie gdy on zaczyna coś nadawać na moich zachowuję się podobnie a co, trzeba bronić swoich .:tak:;-)
Nie mogę narzekać moja teściowa nie jest najgorsza . Jest jednak z zupełnie z innej gliny niż ja więc zawsze mogęsie doczepić do paru spraw , zresztą jak ona w stosunku do mnie ;-).a że znam kobiecinę na tyle i wiem że obgadywanie dla niej to jedna z ulubionych form rozrywki, wiem że mnie nie oszczędza , więc co będę dłużna:-p
To tyle na temat teściowej:-)

Do góry