reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

ale jestem wściekła, myślałam, że w weekend i w czasie świąt Mi mnie trochę odciąży i pomoże w opiece nad Igorem a on się rozchorował i ma wysoką temperaturę! echhh mężczyźni, niby tacy silni a najsłabsze ogniwo :wściekła/y::no::angry::wściekła/y:

Ania_ajra z tymi szczepionkami myślę, że są różne rodzaje propagandy, tak jak wegetarianie wierzą święcie w to, że tylko dieta wegetariańska jest dobra dla zdrowia a miłośnicy diety Kwaśniewskiego, że tłuszcz ich zbawi ode złego. Niektórzy leczą się tylko ziołami albo lekami homeopatycznymi. Wszędziesą fanatycy gotowi przekonywać do swojej opcji i my jako mamusie jesteśmy na podatne, bo chodzi o dobro naszych dzieciaczków, no i w końcu musimy dokonać wyboru. Ja mam znajomego w firmie farmaceutycznej, który jest specem od szczepionek, wg niego te skojarzone szczepionki są znacznie lepiej oczyszczone i dają rzadziej odczyn (chodzi o krztusiec, który spośród składników najczęściej daje reakcje poszczepienne). On sam szczepił swoją córę skojarzoną szczepionką i na pewno nie robił tego dla dobra firmy :-) My wybierzemy skojarzoną.
buziaki dla mamuś i świąteczne życzenia - ja z Igorem chyba zdezerteruję do rodziców do Lublina, boimy się mikrobów

reklama
WItam!

My od wczoraj wieczorem jesteśmy u moich rodziców. Podróż długa, jechaliśmy ponad 9 godz ale chłopaki spisali się na medal. Piotruś spał tylko 40 min, resztę czasu przegadał i oglądał widoki za oknem a Jaś większość drogi przespał. Karmiłam Jasia 4 razy i raz przewijałam. Najgorzej było z odbijaniem... Jasia odbijam po karmieniu przez następne 40 min biorąc go na ręce i odkładając a w trakcie podróży nie było na to czasu:-(. Na wieczór myślałam, że będziemy świadkami ataku typowej kolki:no:, miał strasznie twardy brzuszek od zebranych gazów i przerażliwie płakał. Na szczęście po jakimś czasie udało nam się go uspokoić i biedny zmęczony płaczem zasnął.

Pozdrawiam

Cześć.
My dzisiaj same z Marcelkiem :( Od samego rana (tzn.od 9) moja dziewczynka jeszcze nie ułozyła sie do żadnego spanka,cały dzień aktywna :) teraz już marudka straszna, bo śpiąca,ale mowy nie ma o odłożeniu do łóżeczka czy gdziekolwiek... Najlepiej na rączkach i przy cycusiu. Poczytałam trochę na forum o karmieniu piersią i wiecie tam polecają na zwiększenie laktacji odgazowane piwo karmi- co Wy o tym myslicie, któraś może próbowała?Ja od pewnego czasu zauważyłam,że prawa pierś jest zdecydowanie mniejsza i boję się,że mlesio w niej stracę. W nocy np. mogłabym wykarmić małą lewą piersią,bo za każdym przebudzeniem jest twarda i pełna,a prawa mieciuteńka...

Dziewczyny nie wiem czy będę mogła jeszcze dziś zajrzeć, a jutro jak wszystko będzie dobrze to wyjeżdżamy na dłużej, dlatego pragnę złożyć Wam życzenia na nadchodzące święta. Niech będą pogodne, rodzinne i radosne!!! Wesołego Alleluja!

Buziaki mocniaste!

Hej:)

My jutro idziemy do tesciów, M idzie swiecic:)
a ja zostane z miskiem:D

Zytka - karm najczesciej - prawa:-) tez tak mialam - zaczelam zaczynac prawa - potem konczylam lewa:-)

Pozdrawiam

Z okazji Świąt Wielkanocnych samych pogodnych chwil, usmiechu optymizmy]u , zadowolenia z pociech i pozostałych "członków" rodziny ;-)
spełnienia marzeń i duuuużo, duuużo zdrówka.

Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny i wiarą w sens życia. Pogody w sercu i radości płynącej z faktu Zmartwychwstania Pańskiegooraz smacznego Święconego w gronie najbliższych osób szczerze życzą Ania, Adam i Michałek :-)

Zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych, spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze życzy Małgosia z Pawłem, Piotrusiem i Jasiem

**___**
_**___**_________****
_**___**_______**___****
_**__**_______*___**___**
__**__*______*__**__***__**
___**__*____*__**_____**__*
____**_**__**_**________**
____**___**__**
___*___________*
__*_____________*
_*____0_____0____*
_*_______@_______*
_*_______________*
___*_____v_____*
_____**_____**
_______*****_______
Kurczaczków Zielonych
Baranków Czerwonych
Bazi Różowych
Pisanek Kolorowych
Dyngusa Tęczowego
I Wszystkiego Dobrego

Pozdrowienia. Szymonek we wtorek skończy miesiąc :-) jest cudowny. Udało nam się i jestem na święta w Polsce. Podróż była długa ( 8 godzin ) ale mały spal. Pozdrawiam

Niech króliczek przyniesie Wam w prezencie to, czego najbardziej pragniecie. To "coś" nie musi być ani widoczne ani dotykalne. Może nawet nie pachnieć, ale niech będzie czymś, bez czego nie można i nie warto żyć.

pozdrawiamy.......

reklama
Do góry