reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć Dziewczyny!
czytam Was sobie prawie,że na bieżąco,ale z dzidziulem na ręku ciężko mi pisać. A ostatnio moja Marcysia tylko na rękach, a najlepiej wisząc przy cycusiu tylko sie uspokaja. Nic nie jestem w stanie zrobić...Jak uda mi sie ją odłozyć, bo zaśnie przy karmieniu i się za coś zabieram to po 10 min.lecę juz do niej na sygnale i po spaniu. I takich kilku minutowych drzemek zalicza kilka w ciagu dnia. natomiast nocki jakoś przesypia (oczywiście z budzeniem na karmienie). Nie wiem, martwię się tym,że ona prawie wogóle w dzień nie śpi. I jak kiedyś zaraz po kąpanku i cycusiu ładnie zasypiała na 3 godziny, tak teraz jest umęczona całym dniem,a rytuał usypiania trwa parę godzin. Wzięłam się na sposób i karmię ją już wieczorem na leżąco w naszym łóżku, ale rezultat jest taki że zostaje z nami cała noc...Łóżeczko Marcysiowe jest przez nią nie używane :( czasem już sił mi brakuje...
Wczoraj byliśmy na USG bioderek- na szczęście wszystko ok.Profilaktycznie na noc mamy szeroko pieluszkować,a w ciągu dnia często układać na brzuszku. Skontrolować za 3 miesiące. W czwartek chcemy iść na szczepienie,ale to stoi pod znakiem zapytania-mam rano zadzwonić by sie upewnić czy przychodzić bo jest tylko jeden pediatra i jest ciężko.
No i lecę bo jest płacz :(
Całuje Was wszystkie!

reklama
Hej
Ja dziś mialam dzien bez Miśka:-D

Tzn - najpierw poszłam na zakupy po dobry stanik :-) i koszule - żeby łatwo mi się otwierało restaurację :-) i udało mi się tylko kupić stanik:-D

I pełno ciuchów dla młodego:-) Już wiem w co się mieści:-D jak już go poubieram to pokaże zdjęcia :-)

Babcia też dziś została ze śpiącym wnukiem :-) Przeżyliśmy - ja z M po sklepie poszaleliśmy:-D

Dziewczyny szaleje;-D

Pozdrawiam i przepraszam że nie odpowiadam nikomu - ale czekam na notatnik :-D

Byłam dzis u pediatry dowiedzieć się co z tym katarkiem i tak dla ciekawostki zważyć małą. Waga pokazała - 3994g, ale w Pampersie:baffled:, bo Róża tuż przed wizytą zrobiła małą niespodznake, a młoda mama zapomniała zabrać zapasowego Pampersa:confused2: Ktoś wie ile waży zakupsiana pieluszka?;-)

Moja Róża też twardo trzyma głowke jak jest na brzuszku położona, albo jak ja na ramieniu noszę. :tak:Uśmiecha się już od kilku dni i to nie jakis tam uśmieszek tylko pełną gębą!!!:-DOczywiście zawsze i wyłącznie po jedzeniu....:sorry: Poza tym na koniec karmienia robi słodką rułeczke z warg tak, że się rozpływam jak masło. Lubi leżeć na brzuszku...A co w niej najlepsze i oryginalne to że jak jest głodna zaczyna chrumkać jak mała świnka:laugh2: Stąd przydomek jaki dał jej tata - CHRUMCZAK!
Kocham mojego Chrumczaka!!!

Jakie temperatury utrzymujecie w mieszkaniach od kąd jest z Wami Wasza dzidzia?
Nie wiem czy dobrze robie nagrzewajac bardziej pokój ,gdzie śpi moja córa, niż inne pomieszczenia w domu...:baffled:

Dziś był Wielki dzień Misiek miał urodzinki:-) Autko się spisało :-) Tzn baaaaardzo się spodobało a puzzlepiankowe to chyba musze wymienić bo za łatwe są dla MIśka:-). Tortu nie jadł bo oczywiście w niedziele zrobimy imprezkę. Kamilkowi się troszkę uspokoiło tzn zrobił dwie kupy dziś:-) Mężowi tez przeszło i mojej Mamie ale ja zaliczyłam 5 wizyt w wc w ciągu godziny na szczęście nie zwracam :-).

A z przyjemniejszych rzeczy :-)

Mysz ale Ci fajnie :-)
Ika_sto masz babo zacięcie - ja zaczynam po świętach z brzuchami.My też mamy X-landera :-)i jestem zadowolona- w kńcu przetestowany ;-)
Anna_ajra całuski :-D
Zytkanie przejmuj się mój Miłek tez nie wie co to łóżeczko :-) ale za jakieś 2 tygodnie zacznę odzwyczajać- tak jak z Kamilkiem miałam :-)

kropecka będzie dobrze!!! Kurcze miej troszkę wiary że będzie ok. A i pozytywne nastawienie to podstawa. Dobrze że Olkowi przeszło z oczkiem
Reszte dziewczyn przepraszam że nie komentuje ale nie mam siły na notatnik :--(

Całuję i życzę spokojnej nocki.

Zytka, Ika u mnie ta sama historia z Igorem: w ciągu dnia bardzo mało śpi, kilka godzin ciągiem + drzemki, najchętniej na rękach, potem jest tak umęczony, że na przemian rozpaczliwie płacze i na chwilkę przysypia a jak już uśnie koło tej 19-tej to muszę go budzić na karmienie. No i rano nie daje pożyć, zaczyna dzień o 5-6tej :-(

witam dziewczyny czasami podczytuje ale tylko czsami ;)) pozdrawiam wszystkie mamusie :-)
czytalam oststnie wpisy i dziewczyny:
Rekinasia, Zytka, Ika czytajac o waszym problemie pomyslalam ze napisze wam jak bylo u mnie bo moze ktoras w was moze ma to samo i moze bede mogla pomoc. bylo dokladnie jak u was, moja coreczka potrafila caly dzien siedziec tylko przy cycusiu i nawet zdazylo sie ze musialam chodzic z nia przy cycu na zakupach:szok: i moja mama dala mi pomysl ze moze ona nie dojada.mi sie wydawalo z je wiec to niemozliwe. polozne mowily ze jak nie placze to glodna nie jest tylko ze moja coreczka prawie nigdy nie placze. sprawdzila laktatorem i okazalo sie ze mam w 1 cycusiu tylko 30-40 ml a powinna zjesc ok 90ml wiec bylo za malo :wściekła/y:. zadzwonilam po porade i pobieglam do sklepu, zasada jest taka ze dostaje cycusia 1 i 2 a jak juz nic nie ma daje mleczko ze sklepu. zmienila sie nie do poznania juz 1 dnia jak podalam jej butle. jest spokojniejsza zje i bawi sie albo spi a najwazniejsz ze poznaje mamusie jak kogos do zabawy a nie tylko jako cycusia bo zanim podalam jej butle jak mnie widziala to krecila sie i az prosila o mliko wiec bawic sie z nia niemoglam i bylo mi nawet przykro ze w czasie zabaw z babcia tak pieknie sie usmiecha a jak mnie widzi to odrazu malowal sie wielki zal:-(. w nocy wystarcza jej tylko cycus ale przed smem dostaje 90ml. karmie jednym a z drugiego sciagam laktatorem i to tez jej daje. i jest juz poprawa bo jak sprawdzalam pierwszy raz bylo 20ml w jednym cycusiu a teraz bywa juz 50 ml ale musze odczekac przynajmniej 3 godz pomiedzy karmieniami. i mam duzo wiecej czasu na dom i siebie bo jest duzo bardziej spokojna z pelnym brzuszkiem. kolezanka powiedziala mi ze tez dokarmiala kilka tygodni ale juz ma wystarczajaco duzo mlika i licze ze u mnie tez tak bedzie bo bardzo chce karmic cycusiem. pozdrawiam dziewczyny i dzidziusie :-D

witam się po nie za fajnej nocy. U nas jest taki problem że jeśli w nocy trafimy na cykl jedzenia np 3 i 6 to nie ma problemu. Zaczyna się natomiast jeśli godzina pobudki to 4, wtedy Olek za Chiny nie chce nam zasnąć. Dzisiaj wstał o 4, do 5:30 nie spał, już myślałam że w ogóle nie zaśnie. A potem o 6 - 6:30 budzi się Wiktor. Jestem mega niewyspana, zresztą już od kilku dni moje samopoczucie jest nienajlepsze. Przez tę okropną pogodę czuję się totalnie uwięziona w domu. Nie robię nic ciekawego, po prostu kiszę się całymi dniami co 2 godziny karmiąc Olka (to mnie również męczy).

Witam
My po wizycie na usg bioderek mamy zalecenie szerokiego pieluszkowania i noszenia na bioderku mamusi i kładzenia na brzuszku co mały uwielbia
No i jestem po wizycie u gina wszystko ok dostałam cerazette
A mały u mnie jak lezy na brzuszku czy na raczkach pionizuje go to tez wysoko i sztywno trzyma główke jak słyszy mój głos to odwraca głowe w te strone
wczoraj bylismy u mojej mamy i była zdziwiona jak mały reaguje na moj głos w koncu jest ze mna przez cały czas:-Da mama = sie jedzonko:-D
Mały teraz śpi w łóżeczku na brzuszku Kubus oglada bajeczki a ja wypoczywam
Dziś mam fryzjera na świeta zeby jakoś wygladać bo bede miała gosci moja mama bedzie u mnie i siostra troszke bedzie wesoło

Pozdrawiamy wszystkie mamusie i dzidziusie

Hej dziewczyny dziś ysZło słońce więc korzystamy i na pewno długi spoacer zaliczymy Swoja drogą pogoda w kratkę nie bardzo mi pasuje:baffled: Taka wiosna co drugi dzień.
Paulineczka Anna ajra Oliwka urodziła się owinięta pepowiną bez oznak zycia juz minutę óźniej wyglądała jak powinien wyglądac zdrowy noworodek aele przez te komplikacje mieliśmy skierowanie na USG główki. Oprócz tego regularnie bedziemy bywać u neurologa i w przychodni patologii noworodków. USG wyszłoidealnie Nie ma żadneych niepokojąych zmian w główce mojego dziecka, wizyta u neurologa tezudana Oliwia reaguje na boźce prawidłowo i napicie mięśniowe również w normie:tak::-)
Nikka opis twojej córeczki pasowa jak ulał do oliwii Jak jeszcze była na cycu to tylko ssała paktycznie 24 h na dobę od kiedy jest butla większość czasu śpi Szkoda tylko że juz wogóle cyca nie lubi ale trudno
Kropecka współczuje nie przespanej nocy Olika też lubi być w centum uwagi ok 3 nad ranem robi wtedy kilkuminutowe drzemi i tak do szóstej Wystarczy żeby mama przez resztę dnia była jak zombi
Szkoda że Łódź tak daleko Dwie kury domowe które utknęły w domu powiiny się wspierać:tak:;-)

reklama
Witam z rana.

Rany, jak ja Wam zazdroszcze! Piszecie o fryzjerach, zakupach itp, a ja nadal kisze sie w domu! M wrócił juz do pracy, pogoda do d... więc nie mam jak wyjść, szwagierka w pracy, a moja babcia z racji wieku Kubusiem się nie zajmie. Ale jak się wkurzę to normalnie jutro zapakuję małego w wózek i śnieg i nie śnieg zabieram go do miasta.

Myyszaaa - fotki! fotki!:-)

Ika_s, agawa - ja też mam x-landera. To chyba wyjątkowo popularny wózek, bo w sklepach internetowych miałam problem z jego zakupem. Ika - podziwiam Cię za te brzuszki

Ania31 - super, że wszystko w porządku

apina - no spłakałam się przy tej historii z pampersem:-) Biedna ta Twoja córcia. Wracałyście do domku z kupą w pieluszce, czy jakoś inaczej sobie poradziłaś?

Zytka - no nie wiem, co Ci doradzić, kochana. Ściągnęłaś sobie z neta ksiażkę Tracy Hogg "Język niemowląt"? Tam jest napisane jak sobie radzić z takimi żywczykami

A mój Kuba nie śpi od 6. Lezy w łóżeczku przewinięty i nakarmiony i coś opowiada Kubusiowi Puchatkowi, którego dostał od siostrzenicy męża.

Pozdrowionka
aggy

Pozdrawiam wszystkie Mamcie i Dzidzie

Do góry