reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Paty 36 - mój Jaś robi tak samo, chwilę je spokojnie a potem zaczyna się wypluwanie i łapanie na nowo:-(. Ja myślę, że u mnie to przez pleśniawki. Sprawdź czy Ola nie ma w buzi żadnych zmian.

Aggy, Ika - Jasiek też stęka choć po kropelkach Espumisan jakby mniej. To pewnie przez niedojrzały układ pokarmowy. Nie może być to związane ze zjedzeniem przez nas czegokolwiek bo podobnie jak Ika nie wiele jem więc to nie to...Co do metafizycznych odczuć podczas karmienia to też nigdy takowych doznań nie miałam:baffled:....
Ika - też smaruję brzuch Mustella poporodową ale efektów żadnych nie widzę:no: Nikomu nie polecę tej firmy, dużo kosztują te kremy a nie przynoszą oczekiwanych efektów...
Anna ajra - taką zwykła wit C dla dorosłych? Chodzi pewnie o zmianę ph w buzi...Ile razy dziennie?

widze, ze nie tylko ja mam problem z cyklu " w co sie ubrać, zeby jakos wyglądać? " :-) nawet selekcji w szafie nie chce mi sie robic, bo wiem ze póki co tylko w ciążowych brzuszka nie widac...reszte ciuszków mam za bardzo opietych:baffled:
moja mała tez dziwnie steka i pręzy sie podczas snu (?) a moze pół-snu i tez zasatanwiam sie czemu,kolka to nie jest bo by sie darła w nieboglosy, pieluszka tez nie, głód tez odpada, jedynie co to gazy przychodza mi do głowy, ale tez nie do końca jestem przekonana:-(
wczoraj mielismy z wizytą znajomych, dzisiaj powtorka z rozrywki:szok: az sie boje bo chociaz odwiedziny były b.miłe to jednak moja mała nie za dobrze to znosi:baffled: nadmiar bodźców powoduje ze nie zasypia tak jak zwykle, jest strasznie marudna a dzisiejsza noc była jedna z gorszych, bo lulałam ja od 24 do 4 rano:angry: boje sie co bedzie jutro bleeee
i mnie tez bola sutki odkad próbuje odciągac pokarm laktatorem:dry: mam nadzieje, ze to kiedys mija:baffled:

witam się ponownie

co do rozmiarów po 74 jest 80, potem 86, 92, 98, 102 i dalej nie wiem :)

My połowę dnia straciliśmy na jeżdżenie po lekarzach. Olek był niespokojny w nocy a dzisiaj nad ranem zauważyliśmy że ma spuchnięte oczko i sączy się z niego. Postawiłam diagnozę: zapalenie spojówki albo zatkanie kanalika łzowego ale postanowiłam ją sprawdzić. Pojechaliśmy na dyżur do jednego szpitala. Czekałam tam z 1,5 godziny (m.in była kilkunastoletnia dzirewczynka która od 2 tygodni ma non stop czkawkę) żeby tylko dowiedzieć się że mam jechać do okulisty do innego szpitala :/ Tam potwierdzili diagnozę, dali kropelki i kazali kanalik masować a jeśli nie przejdzie dopóki Olo nie skończy 3 miesięcy to czeka go zabieg odblokowania :o Oby nie.

Co do ciuchów to ja nie narzekam. Nie mieszczę się jeszcze ale powoli dojdę do formy, z Wiktorem mi to rok zajęło ale na końcu mieściłam się we wszystko.

Hej
Widzę że wszystkie teraz w szafie szukamy ciuchów:-) ja jak Aggy - w spodnie się nie mieszczę :-( chyba biodra mi sie jeszcze nie zeszly:-/ ciekawe czy się zmieszczę - póki co dalej w ciążowych chodzę - jakoś się przyzwyczaiłam :-)

Kropecka - trzymaj się - i czekać 2 miesiące??

Oki uciekam próbować usnąć :-) żeby w nocy mieć siłę by zyć:-D

A i już mam chrzesnych :-D tylko biedna chrzesna została zaskoczona:-) i sama nie wie co odpowiedzieć :-D

Pozdrawiam Ula

Witajcie!
Ciężko tu dotrzeć mi było, Ewunia ma ciągle kolki, dużo płacze i krzyczy:-:)-(. Na szczęście noce zwykle niezłe, 2 razy do niej wstaje. Najgorsze ataki kolki w dzień, gdy zdarza sie, ze zaśnie (a mało w dzień śpi) staram się szybko coś w domku zrobić. A wieczorem padam...
Też mam kłopot z ubraniami i chodzę w ciążowych, ale moze to już niedługo? Zamierzam sobie 2 bluzki kupić.
Ha, metafizyczne odczucia podczas karmienia:-DTo ktoś tak ma?!
Gosia78 a ja właśnie myślałam, zeby tę Mustellę kupić, ale teraz sie zastanawiam, tylko co innego? Żeby podczas karmienia piersią możnabyło stosować?
Ania ajra faktycznie z tym mlekiem:no:Ja czasem sie wkurzam, ale częściej mi sie płakać nagle chce i na hormony to zganiam...
Paty36 też zastanawiam sie kiedy mozna ćwiczyć po cesarce, ale raczej w ciągu 6 tygodni po porodzie to nie. W czwartek będę u gina to sie spytam.
Pozdrawiam Mamusie i Maleństwa!

Witam wieczorkiem a raczej nocką :-)

Ania_ajra imprezka bedzie w niedziele - za tydzień :-)

Miśkowi przeszło ale nie chce nic jeść :( Za to M ma dziś to samo :-(.
kropecka Kamilek też miał zatkany kanalik ale rozmasowałam. Z tym że trwało
to dłużej niż do 3go miesiąca.
uciekam spać. miłej nocki :-)

Witam dziewczyny Widze że nie tylko ja ma problem z ciuchami męczesie jesze w ciążowych ale odkryłam że tracę ok 1 kg na tydzień Obliczyłam że za dwa i pół m-ca powinnam juz móc wchodzić w moich "starych" ciuchach więc lpoki co sklepów nie odwiedzam i pilnuję samej siebie zeby nie podjadać bo jak ten nieszczęsny 1 kg na tydzień mi umknie to chyba padnę.
Paty to fakt fajne ciuchy kończą się na rozmiarze 400 dalej już same worki tym bardziej mam motywacje:tak:
Mysza a teściowa skąd to wzięła ?:blink::-DMoi chrzestni, jeśli zdcydujemy się właśnie na ten typ , też się zdziwią :sorry2: Ktoś jednak chrzestnym być musi
Kropecka oby Olkowi pomogło ,bidulek

reklama
Paty pneumokoki nie są do picia, to jest ukłucie, do picia jest rotawirus i meningokoki, na żółtaczkę obowiazkowo się szczepi i nie musisz za to płacic, chyba że chcesz szczepionkę skojarzoną, żeby było jedno kłucie (6 w jednym)
Paty, Gosia Igor robi tak samo, taka gimnastyka przy cycusiu, pręży się, wygina, puszcza a potem płacze tak jakby rozczarowany i wściekły, że wypuścił - zastanawiam się czy to kwestia połkniętego powietrze, które mu w brzuszku przeszkadza a może smak mleka albo coś co zjadłam, ale pojęcia nie mam.... A poza tym często się budzi ze stękaniem jak ma gazy albo robi kupę
Aggy Igi na początku reagował, jakby miał skurcze po jedzeniu czy coś podobnego, do tego machał rączkami i nóżkami przez chwilę, potem się uspakajął i za chwilę znowu tak - po kilka razy po karmieniu. Teraz mu przeszło (jakieś 2 tygodnie temu), nie mam pojęcia co to było, kombinowałam sobie, że może miał na początku problemy z przyswajaniem laktozy albo niedojrzałość układku pokarmowego???
Myszaaa z tym płaczem jak sobie przeczytałam, że matka bez problemu rozpoznaje przyczynę płaczu dziecka odruchowo i naturalnie, to pomyślałam, że albo ze mną cos nie tak albo mi dziecko podmienili... co za bzdury.
Druga bzdura to, że rany na brodawkach się robią tylko jak się źle dziecko przystawia, ja się tego bałam i do każdego przystawienia wołałam położną, żeby nie popełnić błędu a rany na brodawkach miałam że ho ho już w szpitalu, dlatego niech nikt mi nie wmawia, że to wynika z płytkiego przystawiania. Robią się rany i strupy i już, dopóki się brodawki nie zahartują. Ja stosowałam na to czystą lanolinę PureLan

Problemów z ciuchami nie mam, bo latam w ciążowych spodniach :-) podobnie z fryzurą, bo odkąd urodziłam to po prostu zgarniam włosy z twarzy i ściągam w koński ogon, dopiero jak wychodzę między ludzi to mi czasem przemknie przez myśl, jak ja wyglądam w tych opadających z tyłka spodniach i ściągiętych włosach, które grzebienia nie widziały od tygodni :-D taki kloszardowy look ale co tam :-p

Do góry