reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:laugh2:
Jutro jedziemy do Wrocławia na (mam nadzieję) ostatnie badania USG genetyczne. Mamy termin na 16:30 ale jedziemy z samego rana. Wyszukałam kilka dużych hurtowni z art. dziecięcymi i chcemy się porozglądać. Zobaczyć wózki, łóżeczka, foteliki i inne gadżety.:-) Zapewne coś kupimy. Także spędzimy jutrzejszy dzień na przyjemych zakupach!:cool2:
W nocy strasznie bolał mnie krzyż!:sad: Nie mogłam spać. Wzięłam No-Spę i trochę przeszło. Tak to mnie jeszcze nie bolało...:surprised:
Niestety nie dam rady iść jutro na basen, bo zakupy.

Zytka - dzięki!:rolleyes2: Co do szkoły rodzenia, to naprawdę warto się zapisać... Czy jesteś zdecydowana tam właśnie rodzić? Jaki używasz krem na rozstępy?:confused:
Żabulina - dzięki!:rolleyes2: Odkąd zaczęłam farbować włosy, to się trochę zniszczyły, ale nadal mam takie długie i kręcone. Jak na razie nie wyobrażam siebie w krótkich włosach. Zobaczymy...
Zapisałam sobie już tą stronę z filmikami o pielęgnacji maluszka.:yes:
Jak będę miała już wyniki badań krwi, to podam Tobie swoje wartości.
ma_dzi_ulka - dzięki!:rolleyes2: Mnie kiedyś fryzjerka powiedziała, że krótkie włosy może mieć każdy, a długich nie. I to mnie tak zmotywowało. Miałam wówczas 15lat.
cloe - u mnie jest 18 na plusie.:baffled: Także idziemy łeb w łeb. :-D
Myyszaaa - mam ten sam "problem" z koszulami... za ciasne w biuście. Całkiem niedawno temu miałam pobieraną krew do badań na przeciwciała (ze względu na moją ujemną grupę krwi). Dziś też byłam na pobraniu i specjalnie poprosiłam, by nie wbijała mnie się w te samo miejsce! I co?! Jak na złość wbiła tam igłę.:wściekła/y: Przecież żyła nie może nawet odpocząć! Być może twoja się zabliźniła w tym miejscu,:confused: o ile to możliwe. Ale jestem zła...:growl:
Jaki używasz krem na rozstępy?:confused:
Ania31 - fajnych masz chłopców!:happy: Głowa do góry!:wink:
patrysia - dzięki!:rolleyes2: Basen daj radę!:cool2: Też myślałam o grocie solnej, ale przy takiej pogodzie nie chce mnie się wychodzić z domu.:nerd:
Ika_s - dzięki!:rolleyes2: Cieszę się, że hormony tarczycowe wyszły dobrze,:rofl: a na reszcie się nie znam, także daj znać, co lekarz na nie!:wink: Będzie dobrze!

Pozdrawiam Was serdecznie!

reklama
Cześć Dziewczyny!

Ale się za Wami stęskniłam!!!

Ciągle jestem u rodziców ale od 2 dni wreszcie i tu mogę mieć kontakt ze światem. Dziś wreszcie nadrobiłam zaległości w czytaniu. Trochę się tego nazbierało przez te 3 tyg. Zauważyłam, że pojawiły się u nas nowe koleżanki - witajcie dziewczyny !- im nas więcej tym ciekawiej na forum. Niestety powiększyła się też grupa dziewczyn leżących - trzymam mocno za Was kciuki!

Nagromadziło się tyle różnych tematów, że może z czasem uda mi się do tego ustosunkować.
A co u mnie: drugie obciążenie glukozą niestety wyszło za wysoko po godz cukier ponad 180 a po 2 ponad 160. Pewnie tak jak Agawa nabiłam sobie te wyniki nerwami, podobnie mam z ciśnieniem u mojego gina w gabinecie.Tak czy inaczej muszę się kłuć 4 razy dziennie i unikać słodyczy i słodkich napojów. Węglowodany mogę jeść, smażone potrawy też. No i ostrożnie z owocami. Póki co od 2 tyd badam się regularnie i zdrowo odżywiam i na szczęście cukier po godz mam poniżej 120. Dodatkowo mam sprawdzać czy w moczu nie pojawił się cukier i ciała ketonowe. Też na razie ok.
Do domku wyjeżdżam w niedzielę i chociaż przeraża mnie wizja 7- 8 godz w samochodzie to już nie mogę się doczekać. Odwrotnie do Piotrusia, który aż tak bardzo nie stęsknił się za domem. Paweł kończy malowanie i sprzątanie mieszkania choć pewnie ja jeszcze będę mieć sporo do zrobienia bo łączy to wszystko z pracą.

Agawa - co powiedział gin na Twoje wyniki?

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco.

Witam :-)
anna_ajra dzięki, będę wdzięczna bo troszkę mnie to niepokoi...
Gosia 78 Witaj, miło mi Cie poznać :-)
Ania31 Główka do góry, wszystko się unormuje, wyniki się poprawią i będzie dobrze, gratuluję Ci Twoich chłopaków - super faceci - naprawdę musisz mieć z nimi wesolutko :-D
patrysia 56 kg - hihiih taką wagę to ja miałam jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży... teraz ważę 65kg - cyferki troszkę sie przestawiły :-p:blink:
Ika_s czekamy na powizytkowe wieści - na pewno wszystko będzie oki :-)
A apropos rostępów - to właśnie podobno uwarunkowane genetycznie, ja całe szczęście nie mam (póki co) moja mama też nie miała... ale ja i tak się smaruję i kremuję ile wlezie... na mokre ciałko oliwka, na noc krem na rozstępy FISSAN - który gorąco polecam bo jest niedrogi (chyba 25-30 zł), porządnie natłuszcza (dlatego najlepszy na noc) i wiele osób bardzo go chwali, a na dzień mustelka - bo lepiej się wchłania... tylko ta powalająca cena :dry:
A my dziś obchodzimy wielkie święto :-) 100 dni do spotkania z Bąblem :-) ależ to zleciało - pamiętam jakby to było wczoraj jak ryczałam ściskając w dłoni papierek z pozytywnym wynikiem HCG... Mam nadzieję, że te 100 dni minie spokojnie i dotrwam do bezpiecznego dla Bąbelka czasu...
Pozdrawiam serdecznie.

:-)witajcie !!!!

ania 31 te kilogramy to pewnie brak ruchu i lezenie:tak:Ale trzeba sie poswiecic.

myszaaa ja tez jeszcze nie mialam glukozy ale ostatnio gin cos wspominal wiec pewnie tez mnie czeka, za tydzien mam wizyte to zobaczymy.

:happy2:Patrysia zazdroszcze tego basenu, tez bym poplywala.

anna ajra zycze udanych zakupow:happy2::happy2:Pewnie zaszalejesz.

pozdrawiam wszystkie mamy

Lileczka :rofl2::rofl2::-Dale fajnie, widzę, ze jesteśmy dokładnie tyle samo w ciąży :-) dziwi mnie tylko ta różnica 3 dni... u mnie dziś 100-dniówka a u Ciebie dopiero za 3 dni - jak to możliwe (pewnie inne suwaczki) ??? Na kiedy masz tp???
Myyszaaa ale podobno mustelka jest bardzo skuteczna - dokup sobie ten Fissan bo naprawdę warto ;) i z takim zestawem rozstępy nie wygrają - a napewno nowe się nie pojawią...

Hej!
anna_ajra stosuję na rozstępy od 4 miesiąca Mustelle,od zawsze używam oliwki,a i tak się pojawiły :( Mam nadzieję,że zbledną po porodzie i że nowe się nie pojawią tymczasem. Jak zaczynam marudzić że te moje cycuchy takie całe w rozstępach, to mój mąż przypomina mi że obiecałam dla dzidzi znieść wszystko- no to znoszę:) Trzymam kciuki za jutrzejsze USG i poszalej na zakupach!
A właśnie dziewczyny co już kupiłyście dla maluszków,a co macie w najbliższych planach? Ja ostrożnie zakupiłam tylko parę ubranek,ale wchodzę sobie na strony dla maluszków z akcesoriami i przeglądam :)
kropecka- puk,puk gdzie jesteś? Mam nadzieję że to przeziębienie nie rozłożyło Cie na łopatki?
Ściskam mamusie i brzuszki :)

reklama
No witam tak się ciesze:-):tak::happy2:
Czyli wiecie już co mi gin powiedział :-) Wyniki mam takie jakie mówiłam ale powiedziałam o domowej krzywej i o tym że po posiłkachh bez diety mam idealne cukry i....NIe musze jechac nigdzie, ale mam kontrolowac cukier. Myślałam że go wyściskam :-)NA dodatek powiedział ze przy cukrzycy to dzieci są raczej duże i to bardziej niż mniej więc kolejna rzecz potwierdzająca to ze nie mam cukrzycy. Ponadto stwierdził ze 3 tyg temu waga mojego dzidzi była na granicy 10 centyla co oznacza,że jeśli by taka pozostała to czekają mnie kroplówki w szpitalu - dokarmianie. A przeciesz jem. Co prawda znów zaczęło mnie ubywać a nie przybywać ale widać tak ma być od ostatniej wizyty schudłam prawie kilo. Dzidzi jak na raze z wagą w normie. Położenie : niestety pośladkowe ale się obróci już ja mu pomogę :-)Jeszcze czas a i termin się znów zmienił tj długościowo na 4 dni niż miało być wg OM. Następna wizyta 10 grudnia i znów porządne mierzenie bo będzie dzidziola pilnował. A poza tym wyniki ok. A nic się nie skraca i nie otwiera. I powiedział ze jakaś taka dziwna jestem więc ja mu na to że typowy przypadek kliniczny który do szpitala się nie nadaje i że normalna to ja nigdy nie byłam. NAprawde super gościu. Jest jeden jego minus - strasznie przystojny i zawsze jak go widzę na poczatku się pesze ale potem jest ok.
AAAA mam zalany wieniec pod murłatę wiec prawdopodob nie w przyszłym tygodniu zacznie się krycie dachu :-) Udany dzień jednym słowem
Gosia78 Witaj słoneczko. Nie martw się ja z Kamilem kłuć się musiałam nie 4 a 6 razy i nic zmażonego nie mogłam jeść i węglowodanów prawie też nie. A mam fory bo mam cukry na odwrót p 75 tj po godzinie 135 a po 2 godzinach 164 co nie świadczy za bardzo o cukrzycy bo cukier ma tendencję spadkową.
Myyszaaa ja kupiłam sobie fissan krem na rozstępy . Jestem duuża - uwierz :-) i nawet przy Kamilu chhoć mam tendencje do rozstępów wiele ich się nie pojawiło tzn 1 i nie wielki. :-) Cena znacznie niższa niż musteli
przyszlirodzice Gratulacje córeczki :-)

Do góry