reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

zabulina z tymi terminami to roznie jest:baffled:ja juz zglupialam
wedlug suwaczka to 25 i 5 dni ale na baby boom mam juz 26 i 6 dni i to sie mniej wiecej zgadza z wizytami u gina i wedlug niego termin mam na 22 luty. A ostatnio na usg termin mi obliczono na 15:baffled::confused::baffled:a ty na kiedy termin???????????

POZDROWIENIA :-D:-D:-D

reklama
czesc dziewczyny

Agwa1- ciesze sie ze wszystko jest ok ,ja niestety tutaj n ie mam takih badan jak wy wszystkie czego bardzo zaluje bo pewnie bylabym spokojniejsza...ale coz jakos musimy sobie sami radzic :)

Przyszlirodzice- gratlacje corci:) ja tez oczekuje dziewczyneczki:)

patrysia- ja tez bylam ostatnio na basenie i bardzo dobrze mi to zrobilo chyba bede wybierac sie tam czesciej:)

co do rozstepow to ja jeszcze nie mam i mam nadzieje ze nie bede miala, tez kupilam dwa rodzaje kremow i smaruje sie systematycznie wiec mysle ze bedzie ok

aaa...jesli chodzi o ciuszki, i cala reszte to ja juz tylko pare rzeczy dokupie i bedzie komplet...moja mam tak szaleje ze juz nawet wozek odmiesiaca mamy:) ciuszkow wiecej niz ja mam i nie miesci mi sie w szafie hihi ale no jak mamy sobie odmawiac czegokolwiek dla coreczki...?przynajmniej ja nie potrafie, a moja mama jeszcze bardziej....:):)

ok zmykam kolacje robic pozdrawiam was cieplutko....trzymajcie sie jutro sie odezwe...!!

Cześć dziewczyny!
Mam nadzieję, że na USG się więcej dowiem i uspokoję. Ale mam stresa...

Myyszaaa, Zytka - też używałam Mustelle, dziwna jest po niej skóra, taka rozpuszczona. Mimo że mam odpowiednią pidżamę, to niestety wpijała mnie się gumka w skórę brzucha - przez to, że była taka miękka. Wróciłam więc do Vichy. Super się wchłania. Mam nadzieję, że okaże się równie dobrym kremem. Jak na razie jest ok.
Gosia 78 - i my się stęskniłyśmy! Widzę, że i Tobie szwankuje cukier... Ja też tak mam, że ciśnienie u mojego gin. podskakuje. Wszystko przez stres.
Co malowaliście?
Żabulina - mój wczorajszy cukier wyszedł 72,0 mg%. Pozostałe wyniki mam chyba w normie, tak mnie się wydaje.
lileczka -:happy2:
przyszlirodzice - gratuluję córeczki!
agawa1 - uff... co za ulga. Ale się dla Ciebie cieszę! Nawet nie wiesz, jak bardzo! Po pierwsze: Super, że nic się nie skraca i nie otwiera! Po drugie: I na całe szczęście nie jesteś taka jak wszyscy lecz dziwna - przynajmniej jest wesoło! Po trzecie: Ty i zawstydzona??? Niemożliwe...
ma_dzi_ulka - kiedy byłaś na basenie i jaki macie wózek?

Pozdrawiam

Hej
Ja dziś wizyta :-) Wyniki za chwilę - już się nie mogę doczekać - :-D

Moje dziecko od kilki dni sobie siedzi przy Morchebie - ciekawe czy zostanie mu to do późna :-D
Mi w sumie brak praktyki w smarowaniu się :-D zawsze zapominam :-D stąd pewnie te się pojawiły - Ania - u mnie na odwrót - podoba mi się i zapach i konsystencja mustele :-) na razie mam używam tylko na górną część ciała:-D dolnej brak :-D rozstępów:-D a przynajmniej widocznych:-D a brzuszek - śliczny - ładnie się skóra rozciąga :-)

Agawa - super :-D tylko pojechać i wyściskać twoją krzywą cukrową:-D powodzenia w jedzeniu wszystkiego :-D

Ciekawe jak tam Ika_s i jej badanie :-(

Dziewczyny - jakie macie plany na fotelik?? :-)

Pozdrawiam Myyyszaaaaa:-D

Hej dziewczyny:-)
Gosia 78 witaj po przerwie Pewnie znów zostawisz nas na dłużej bo w domu końcówka remontu apotem odgruzowanie... Pochwal nie zazdroszczę Twraz weszłam w fazę permanentnrgo zmęczenia gdybym jszcze musiała bajzel poremontowy sprzątać:baffled:to już bym wolała w bajzlu mieszkac pewnie:zawstydzona/y:
Zabulina gratuluję ccóreczki :tak:Ato juz wieszjakie ciuszki możesz kupować ja dalej starma się walczć z pokuą by nie brać rózowych śpioszków:sorry2:
Co do rozstępów to w pierwszej ciązy pojawiły sie chocsmarowałam sie wszystkim co tylko mogło pomóc ale po porodzie skóra na tyle fajnie się ściągnęła że były prawie ż niwidoczne Ciekawe jak to będzie teraz Na piersiach standardowo mam i chyba parę po bokach brzucha .jestem za okrśągłsa żeby samemu sprawdzić:sorry2:
za to pod kolanem popękały mi naczynka i pojawiły się pajączki:baffled::dry::-(Porażka:-(jeśli po porodzie same jakoś nie znikną, wiem na pewno ze pójdę na zabieg laserowy Za bardzo lubie pokazywac moje nogi by cos takiego mnie szpeciło:-p

Witam, właściwie chyba jeszcze z rana, choć sama już nie wiem, bo porządnie dziś pospałam.

Zatem u mnie po wczorajszej wizycie na szczęście nastrój dobry pozostał. Podobnie jak u agawy (gratulacje krzywej cukrowej!!!!!!!) nic się nie skraca i nic nie otwiera. Napięcie brzuszka też takie, jak powinno być. Wyniki wszystkie mieszczą się w normach i tylko glukoza w moczu podobno niepotrzebna. Powiedział jednak, że to do powtórki, ale jako, że są tego świństwa śladowe ilośći, a badanie glukozowe dobre - to mam się nie martwić. Jedyne, co nie jest dobre, to moje bóle brzucha i jego twardnienie, które się niestety utrzymują, a nie pownno ich być. W związku z nimi mam do połowy grudnia zwolnienie i zakaz łażenia. Mam dużo odpoczywać, ale na szczęście nie leżeć plackiem jak na początku ciąży i miejmy nadzieję, że nic nam się nie stanie.
Według obliczeń mojego lekarza Mania zaczęła 26 tydzień w moim brzuszku, więc pzynajmniej jeszcze 10-11 tyg. ma tam siedzieć- chyba jakoś tak, co?

anna_ajra - ja używałam Vichy, ale jest mało wydajny, bo mnie wystarczała tubka na tydzień, a cenowo to mnie troszkę nie na rękę. Sam zapach i konsystencja rzeczywiście fajne.

Teraz używam Pharmaceris - ok 36zł i wystarcza na 3 tyg., a to już trochę bardziej mi odpowiada. Mustellę miałam kupić, ale pani w aptece mnie przestraszyła, że jakaś partia jest wycofywana, bo coś do niej dodali,czego nie powinno tam być. No i mam Pharmaceris i zwykłą oliwkę. Smaruję się jak Mysza - czasem jak sobie przypomnę, a czasem z uporem maniaka. Rozstępy mam na udach, ale miałam je już przed ciążą, bo się roztyłam, a w ciąży nic nowego mi nie przybyło- chyba. Brzuszek wygląda ładnie, ale o niego dbam najbardziej. Jeszcze się łudzę, że wrócę do drabinki z okresu bycia nastolatką.:tak:
dawna_cloe - a te pajączki też niestety mam i też marzę o tym, by je wywalić laserowo po ciąży. Pomyślimy o tym może jak to nie zejdzie, ale raczej nie zejdzie, bo widzę, że większości moich koleżanek zostały. No i jeszcze jedno - ja mam już pół pudła różowych ciuszków, kilka sukieneczek - nie mogę sie jakoś zmusić do kupienia czegoś nie dla dziewczynki.

przyszli rdzice - gratuluję córci!!! No to jak Wasz skarb ma na imię?

pozdrowionka Najka, lileczka, gosia78, żabulina, ma-dziu_lka, Zytka, Mysia - :-):-):-) i pozostałe Mamusie.

Witajcie!
Dziś mam usg, mam nadzieję, że szyjka OK, no i z dzieciaczkiem dobrze. Ciekawe, czy płeć ujawni w końcu.:biggrin2:
Ania ajra Ty dzisiaj masz to genetyczne? Trzymam kciuki!
Przyszlirodzice gratuluję córeczki!
Agawa to swietne wieści od gina i z budowy!:biggrin2:
Myszaaa trzymam kciuki za wizytę, ciekawe, czy każe Ci iść na tą krzywą? Ja mam ginka dopiero w poniedziałek. Co do fotelika to znajomi nam obiecali, bo ich córeczka właśnie z nigo wyrasta, nawet nie wiem jaki to będzie. Tyle do kupienia różnych rzeczy, lista niezła wyszła i zaczynam sie obawiać, czy wyrobimy finansowo:no: Za 2 tygodnie chyba zaczniemy stopniowo gromadzić:)
Dawna cloe też zastanawiam sie, czy moje pajączki znikną, w sumie nie są duże, ale do konca jeszcze trochę:(
Ika_s to fajnie, że dobre wieści! Tylko z tym brzuszkiem uważaj i jak twardnieje i boli to do łózeczka! A jakis lek kazała Ci brać? Nospę?
Ja nadal tylko oliwką sie smaruję i na razie nie ma żadnego rozstępa, hm, ale moze zakupie coś na wszelki wypadek?
Miłego dnia Lutóweczki!

Witam Was dziewczyny :-)
Jakos nie mam dzis natchnienia zeby pisac - takiego lenia dzis nabralam ze hej, ale przeczytalam Wasze posty :tak: zeby nie bylo.
Przesylam kilka goracych buziakow dla lutowych mamusiek:
Gosia78, anna_ajra, Ania31, lowiczanka78, dawna_cloe, Sana, kropecka, Najka, lileczka, ika_s, ladna.ex.panna, przyszlirodzice, agawa1, myyszaaa, ma_dziul_ka, Zytka, zabulina, aggy
:cool2::happy2::-D

Dziewczyny ktore juz do nas czesto nie zagladaly odezwijcie sie :tak:

reklama
ja czytam was codziennie, ale ostatnio nie mialam co pisac. od wczoraj jestem na zwolnieniu. mlody zlapal zapalenie ucha, w pracy z kregoslupem tez juz nie wyrabialam. mialam wczoraj wizyte, wszystko OK podobno, szyjka zamknieta itp poza tym chyba nic nowego

Fotelik mam i dla Wiktora i po WIktorze ten mniejszy. Kupilam taki najtanszy na allegro i sie spisywal :) Ja musze troche bielizny niemowlecej pokupowac, bo tego nigdy za wiele. I pieluszki tetrowe bo zapas po Wiktorze mi sie juz zuzyl.

Do góry