reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

zabulina z tymi terminami to roznie jest:baffled:ja juz zglupialam
wedlug suwaczka to 25 i 5 dni ale na baby boom mam juz 26 i 6 dni i to sie mniej wiecej zgadza z wizytami u gina i wedlug niego termin mam na 22 luty. A ostatnio na usg termin mi obliczono na 15:baffled::confused::baffled:a ty na kiedy termin???????????

POZDROWIENIA :-D:-D:-D

reklama
czesc dziewczyny

Agwa1- ciesze sie ze wszystko jest ok ,ja niestety tutaj n ie mam takih badan jak wy wszystkie czego bardzo zaluje bo pewnie bylabym spokojniejsza...ale coz jakos musimy sobie sami radzic :)

Przyszlirodzice- gratlacje corci:) ja tez oczekuje dziewczyneczki:)

patrysia- ja tez bylam ostatnio na basenie i bardzo dobrze mi to zrobilo chyba bede wybierac sie tam czesciej:)

co do rozstepow to ja jeszcze nie mam i mam nadzieje ze nie bede miala, tez kupilam dwa rodzaje kremow i smaruje sie systematycznie wiec mysle ze bedzie ok

aaa...jesli chodzi o ciuszki, i cala reszte to ja juz tylko pare rzeczy dokupie i bedzie komplet...moja mam tak szaleje ze juz nawet wozek odmiesiaca mamy:) ciuszkow wiecej niz ja mam i nie miesci mi sie w szafie hihi ale no jak mamy sobie odmawiac czegokolwiek dla coreczki...?przynajmniej ja nie potrafie, a moja mama jeszcze bardziej....:):)

ok zmykam kolacje robic pozdrawiam was cieplutko....trzymajcie sie jutro sie odezwe...!!

Cześć dziewczyny!
Mam nadzieję, że na USG się więcej dowiem i uspokoję. Ale mam stresa...

Myyszaaa, Zytka - też używałam Mustelle, dziwna jest po niej skóra, taka rozpuszczona. Mimo że mam odpowiednią pidżamę, to niestety wpijała mnie się gumka w skórę brzucha - przez to, że była taka miękka. Wróciłam więc do Vichy. Super się wchłania. Mam nadzieję, że okaże się równie dobrym kremem. Jak na razie jest ok.
Gosia 78 - i my się stęskniłyśmy! Widzę, że i Tobie szwankuje cukier... Ja też tak mam, że ciśnienie u mojego gin. podskakuje. Wszystko przez stres.
Co malowaliście?
Żabulina - mój wczorajszy cukier wyszedł 72,0 mg%. Pozostałe wyniki mam chyba w normie, tak mnie się wydaje.
lileczka -:happy2:
przyszlirodzice - gratuluję córeczki!
agawa1 - uff... co za ulga. Ale się dla Ciebie cieszę! Nawet nie wiesz, jak bardzo! Po pierwsze: Super, że nic się nie skraca i nie otwiera! Po drugie: I na całe szczęście nie jesteś taka jak wszyscy lecz dziwna - przynajmniej jest wesoło! Po trzecie: Ty i zawstydzona??? Niemożliwe...
ma_dzi_ulka - kiedy byłaś na basenie i jaki macie wózek?

Pozdrawiam

Hej
Ja dziś wizyta :-) Wyniki za chwilę - już się nie mogę doczekać - :-D

Moje dziecko od kilki dni sobie siedzi przy Morchebie - ciekawe czy zostanie mu to do późna :-D
Mi w sumie brak praktyki w smarowaniu się :-D zawsze zapominam :-D stąd pewnie te się pojawiły - Ania - u mnie na odwrót - podoba mi się i zapach i konsystencja mustele :-) na razie mam używam tylko na górną część ciała:-D dolnej brak :-D rozstępów:-D a przynajmniej widocznych:-D a brzuszek - śliczny - ładnie się skóra rozciąga :-)

Agawa - super :-D tylko pojechać i wyściskać twoją krzywą cukrową:-D powodzenia w jedzeniu wszystkiego :-D

Ciekawe jak tam Ika_s i jej badanie :-(

Dziewczyny - jakie macie plany na fotelik?? :-)

Pozdrawiam Myyyszaaaaa:-D

Hej dziewczyny:-)
Gosia 78 witaj po przerwie Pewnie znów zostawisz nas na dłużej bo w domu końcówka remontu apotem odgruzowanie... Pochwal nie zazdroszczę Twraz weszłam w fazę permanentnrgo zmęczenia gdybym jszcze musiała bajzel poremontowy sprzątać:baffled:to już bym wolała w bajzlu mieszkac pewnie:zawstydzona/y:
Zabulina gratuluję ccóreczki :tak:Ato juz wieszjakie ciuszki możesz kupować ja dalej starma się walczć z pokuą by nie brać rózowych śpioszków:sorry2:
Co do rozstępów to w pierwszej ciązy pojawiły sie chocsmarowałam sie wszystkim co tylko mogło pomóc ale po porodzie skóra na tyle fajnie się ściągnęła że były prawie ż niwidoczne Ciekawe jak to będzie teraz Na piersiach standardowo mam i chyba parę po bokach brzucha .jestem za okrśągłsa żeby samemu sprawdzić:sorry2:
za to pod kolanem popękały mi naczynka i pojawiły się pajączki:baffled::dry::-(Porażka:-(jeśli po porodzie same jakoś nie znikną, wiem na pewno ze pójdę na zabieg laserowy Za bardzo lubie pokazywac moje nogi by cos takiego mnie szpeciło:-p

Witam, właściwie chyba jeszcze z rana, choć sama już nie wiem, bo porządnie dziś pospałam.

Zatem u mnie po wczorajszej wizycie na szczęście nastrój dobry pozostał. Podobnie jak u agawy (gratulacje krzywej cukrowej!!!!!!!) nic się nie skraca i nic nie otwiera. Napięcie brzuszka też takie, jak powinno być. Wyniki wszystkie mieszczą się w normach i tylko glukoza w moczu podobno niepotrzebna. Powiedział jednak, że to do powtórki, ale jako, że są tego świństwa śladowe ilośći, a badanie glukozowe dobre - to mam się nie martwić. Jedyne, co nie jest dobre, to moje bóle brzucha i jego twardnienie, które się niestety utrzymują, a nie pownno ich być. W związku z nimi mam do połowy grudnia zwolnienie i zakaz łażenia. Mam dużo odpoczywać, ale na szczęście nie leżeć plackiem jak na początku ciąży i miejmy nadzieję, że nic nam się nie stanie.
Według obliczeń mojego lekarza Mania zaczęła 26 tydzień w moim brzuszku, więc pzynajmniej jeszcze 10-11 tyg. ma tam siedzieć- chyba jakoś tak, co?

anna_ajra - ja używałam Vichy, ale jest mało wydajny, bo mnie wystarczała tubka na tydzień, a cenowo to mnie troszkę nie na rękę. Sam zapach i konsystencja rzeczywiście fajne.

Teraz używam Pharmaceris - ok 36zł i wystarcza na 3 tyg., a to już trochę bardziej mi odpowiada. Mustellę miałam kupić, ale pani w aptece mnie przestraszyła, że jakaś partia jest wycofywana, bo coś do niej dodali,czego nie powinno tam być. No i mam Pharmaceris i zwykłą oliwkę. Smaruję się jak Mysza - czasem jak sobie przypomnę, a czasem z uporem maniaka. Rozstępy mam na udach, ale miałam je już przed ciążą, bo się roztyłam, a w ciąży nic nowego mi nie przybyło- chyba. Brzuszek wygląda ładnie, ale o niego dbam najbardziej. Jeszcze się łudzę, że wrócę do drabinki z okresu bycia nastolatką.:tak:
dawna_cloe - a te pajączki też niestety mam i też marzę o tym, by je wywalić laserowo po ciąży. Pomyślimy o tym może jak to nie zejdzie, ale raczej nie zejdzie, bo widzę, że większości moich koleżanek zostały. No i jeszcze jedno - ja mam już pół pudła różowych ciuszków, kilka sukieneczek - nie mogę sie jakoś zmusić do kupienia czegoś nie dla dziewczynki.

przyszli rdzice - gratuluję córci!!! No to jak Wasz skarb ma na imię?

pozdrowionka Najka, lileczka, gosia78, żabulina, ma-dziu_lka, Zytka, Mysia - :-):-):-) i pozostałe Mamusie.

Witajcie!
Dziś mam usg, mam nadzieję, że szyjka OK, no i z dzieciaczkiem dobrze. Ciekawe, czy płeć ujawni w końcu.:biggrin2:
Ania ajra Ty dzisiaj masz to genetyczne? Trzymam kciuki!
Przyszlirodzice gratuluję córeczki!
Agawa to swietne wieści od gina i z budowy!:biggrin2:
Myszaaa trzymam kciuki za wizytę, ciekawe, czy każe Ci iść na tą krzywą? Ja mam ginka dopiero w poniedziałek. Co do fotelika to znajomi nam obiecali, bo ich córeczka właśnie z nigo wyrasta, nawet nie wiem jaki to będzie. Tyle do kupienia różnych rzeczy, lista niezła wyszła i zaczynam sie obawiać, czy wyrobimy finansowo:no: Za 2 tygodnie chyba zaczniemy stopniowo gromadzić:)
Dawna cloe też zastanawiam sie, czy moje pajączki znikną, w sumie nie są duże, ale do konca jeszcze trochę:(
Ika_s to fajnie, że dobre wieści! Tylko z tym brzuszkiem uważaj i jak twardnieje i boli to do łózeczka! A jakis lek kazała Ci brać? Nospę?
Ja nadal tylko oliwką sie smaruję i na razie nie ma żadnego rozstępa, hm, ale moze zakupie coś na wszelki wypadek?
Miłego dnia Lutóweczki!

Witam Was dziewczyny :-)
Jakos nie mam dzis natchnienia zeby pisac - takiego lenia dzis nabralam ze hej, ale przeczytalam Wasze posty :tak: zeby nie bylo.
Przesylam kilka goracych buziakow dla lutowych mamusiek:
Gosia78, anna_ajra, Ania31, lowiczanka78, dawna_cloe, Sana, kropecka, Najka, lileczka, ika_s, ladna.ex.panna, przyszlirodzice, agawa1, myyszaaa, ma_dziul_ka, Zytka, zabulina, aggy
:cool2::happy2::-D

Dziewczyny ktore juz do nas czesto nie zagladaly odezwijcie sie :tak:

reklama
ja czytam was codziennie, ale ostatnio nie mialam co pisac. od wczoraj jestem na zwolnieniu. mlody zlapal zapalenie ucha, w pracy z kregoslupem tez juz nie wyrabialam. mialam wczoraj wizyte, wszystko OK podobno, szyjka zamknieta itp poza tym chyba nic nowego

Fotelik mam i dla Wiktora i po WIktorze ten mniejszy. Kupilam taki najtanszy na allegro i sie spisywal :) Ja musze troche bielizny niemowlecej pokupowac, bo tego nigdy za wiele. I pieluszki tetrowe bo zapas po Wiktorze mi sie juz zuzyl.

Do góry