reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Madziulka 7 kilo:blink: zarąbiście:tak: ja mam już 19 na plusie:szok:i naprawde nie wiem jak to sie stało. To zanczy wiem tak jak w pierwszej ciązy gdy jestem głodna musze cos zjeść inaczej mdli mnie robi mi się niedobrze , słabo jednym słowem nieciekawie a ja jestem głodna prawie cały czas. Nawet mój dwulatek nie jest wstanie spowodoac że mama przynajmniej spali co dołoży:-( Ale pocieszam się ( oby to nie była nadzieja głupich) ze w pierwszej ciązy prztyłam 27 kilo i w ciągu roku zrzuciłam prawie wszystko.

Hej
Wena mnie dziś opuściła...
Co do kg - dowiem sie jutro pewnie kolejn 3 do przedu...
Ze spaniem nie mam problemów - :-) chyba brzuchol za mały - a ja uwielbiam spać na boku - i do tego na lewym - nienawidzę spać na brzuchu :-)ale mała istotka lubi wtedy dać mi po boku :-D

Co do butów - to nie u mnie w mieście - albo ja mam za duże wymagania :-D

Bo zawsze chcę ładne i na płaskim obcasie :-)

co do rzeczy - to ja noszę swetry i bluzki z dekoltem :-D więc mi rozmiar 42 nie przeszkadza a spódnicę - dziwnym trafem kupuje zawsze 38 :-D

A przynajmniej przed ciążą :-)

Dziewczyny dopiero do mnie dotarło że nie mam już koszul zapinanych - cholerny biust się zwiększył:-D Dziś jak się ładnie chciałam ubrać - szok nie mieszczę się :-)

A jednak wena sie odnalazła - ale nikt się mnie o nic nie pytał - więc tylko pozdrawiam wszystkich :-)

Witam
zajrzałam zeby poczytać co naklikałyscie
Dzieki za wszystkie słowa pocieszenia wczoraj miałam taki dzień ze :baffled:cąły dzien ryczałam jakos nie moge dojsc do siebie ale dzis lepiej
Moja waga to kolejnae 2kg przez 10 dni czyli razem 12 na + ogladałam poprzednie karty ciazy i w tej bije rekordy z przybieraniem na wadze nawet z bliźniakami tyle nie tyłam nie w takim tempie ale co tam małe przynajmniej silne bo nieraz jak kopnie to az krzykne z bólu:tak:ostatnio syn pytałmi sie ile wazy dzidziuś skoro ja 12 przytyłam juz ja mu mówie ze około 1kg a on a reszta to co???????:confused::confused::confused::confused:No a reszta to mamusia :-):-):-):-)no chłopaki moje potrafia mnie rozbawić do łez
A tak wogóle to witam wszystkie nowe mamusie wczoraj jakos wyleciało mi to z głowy:-)
Pozdrawiam

Aniu - mnie mówią że mam brzuszek jak w 9 miesiącu - hihih mam nadzieje że moje dziecko jest trochę mniejsze :-)

Ale i tak stwierdzam że póki się sobie podobam - to pewnie przez te hormony - to nie jest tak źle :-D

Na razie znalazłam rozstępy :-) ale mam nadzieje że je zwalczę - i lekko zmatowię - pojawiły się znikąd :-D teoretycznie - ale jak człowiek ma już na plusie pewną dawkę kilogramów - to szok:-D

Dziewczyny mam jutro wizytę - i po dam znać co i jak - byłam na badaniach krwi - jutro też wyniki :-)

Ale pierwszy raz kobieta - która mi się wkuła - co jej nie wyszło - i mi została - taka gulka - nie widać jej - ale można ją wyczuć - i boli jak cholera :-( mam nadzieje że to nic poważnego...

Możliwe że ja dopiero teraz dostanę polecenie pójścia na glukozę - bo tak jak i u Najki jeszcze nie dostałam:-D w sumie zapytam się :-)

Pozdrawiam zaspana Myyyszaaa

Hej.:-)
Ania 31 no to i tak mnie nie pobiłas z dodatkowymi kilogramami:tak: poi co wiodę prym choć nie powiem żeby mnie to cieszyło:dry:
Myszaa Zielona Góra to nie małe miasteczko jak np mój Kedzierzyn Gdybyś tak przeszła sie po sklepach u nas oj byłabyś w szoku że tyle sklepów z badziewiem :dry:Oj coś mi sie wydaje że wtedy doceniłabyc Zieloną Górę:tak:;-)
A my dziś oglądamy telewizję N byłam ciekawa jak Julka zareaguje na bak Elma poki co nie reaguje wogóle ale m i takma prikaz ściągnąć parę odcinków z netu:tak:

Witam po nie malej przerwie :-D
U mnie jakos leci :blink: nie mialam czasu nawet wejsc i napisac :-( za co Was przepraszam ale nadrobilam to i mialam duzo czytania - Wy to macie tepo ;-)Ja to w poniedzialek wybralam sie na miasto - pospacerowalam z funfelka i potem fajnie mi sie spalo. Ale wczoraj ... bylam na basenie :laugh2::happy::cool2: bylo fajowo - juz nie moge sie doczekac kiedy wybiore sie ponownie no ale dzis wstalam i chyba mam zakwasy - bola mnie posladki :dry: zastanawialm sie czy moge isc do groty solnej bo juz nastepne spotkanko sie szykuje :-) wiecie moze :confused: ale chyba nie zagrozi to niczemu :confused:

Aggy - Ty to se jednak dluga przerwe zrobilas :tak::cool2:
anna_ajra - wlosy bomba - a jakie dlugie :szok: ja tez chcialam miec takie ale nigdy nie potrafilam zapuscic :-( jak tam po wizycie :confused:
Iwka:) - witaj wsrod lutoweczek :-D
Moja waga wynosi 56 kg tak wiec na plusie jestem :dry: 1 kg :baffled: nie wiem jak to jest mozliwe ale nie licze oczywiscie tych kg ktore mi spadly w okresie ciazy tylko ile wazylam przed a ile teraz - chyba ze to sie inaczej liczy :zawstydzona/y::confused:
Myyszaaa - ja jeszcze rozstepow nie znalazlam ale mysle ze za niedlugo jak mnie wydupcy to bede sie ich mogla spodziewac :dry:
Ania31 - ja to mam nadzieje ze nam szybciej nie urodzisz tylko w terminie :blink: ale mnie przerazasz boje sie juz o Was :unsure::hmm: tak wiec kochana lez lez i jeszcze raz lez - ja wiem ze to nie jest tak latwo bo mnie tez sie nie da do lozka zaciagnac choc tez musze. Dbaj teraz o siebie i malenstwo. Przesylam kilka goracych caluskow i do wyrka :tak::-)
No ja to sie troche rozpisalam ale coz :blink::-p

Witam cieplutko,

Wczoraj nie odzywałam się, bo miałam gości i zabiegany dzień. Odebrałam wyniki badań, ale nie ma tam podanych norm glukozy.
Wyszło 77mg/dl na czczo i 90 mg/dl po podaniu glukozy. Nie są to chyba bardzo duże liczby, ale dziś po 18-tej bedę na wizycie, to myślę, że dowiem się wszystkiego. Hematokryt mi tylko spada i spada, ale też nie wiem co to oznacza dla mnie. Hormonki tarczycowe mam dobre i to mnie cieszy najbardziej.

anna_ajra - włosy przepiękne. Nigdy takich nie miałam i pewnie już nigdy nie będzie mi dane. Mam proste, szatynowate druty do ramion, więc jestem zachwycona Twoimi. A w ogóle to chciałabym być chyba blondynką z niebieskimi oczami.

dawna_cloe, patrysia, ania31, madziulka - no ja dziś się zważyłam i na plusie mam 12 kg. Na pewno lekarz sie nie ucieszy (mąż też się z tego faktu akurat nie cieszy), ale od ostatniej wizyty (5 tyg. temu utyłam 3kg- dużo?).
Patrysia - 1kg - to mi przybył od razu w pierwszym tygodniu ciąży- ale Ci zazdroszczę, że u Ciebi tak to się właśnie rozkłada.
Mam w zasadzie tak jak dawna_cloe - jak jestem głodna, to muszę zjeść, bo mi zaraz niedobrze i ssie mnie w żołądku. Jestem wrzodowcem. W ciąży nie można nic brać osłonowo, więc jem i jem i są efekty.

Ja w Warszawie, dla odmiany, tez sobie żadnych butów nie wybrałam, bo mi się nie spodobały jeszcze żadne. Widać te stare repy bardziej mi leżą i już:-). No i kurtkę też ciągle mam jeszcze jesienną. Oj muszę się wybrać na zakupy. Tylko coraz częściej pobolewa mnie brzuch i staram się nie łazić. Mój mąż będzie miał czas dopiero w weekend, to mnie może powozi po marketach. No chyba, że kupię wszystko w jednym.:tak:

ania31 - ja tak nie lubię lżeć, ale rozumiem, że tak trzeba dla Dzidzia, bo dla odmiany leżałam pierwsze 4 miesiące. Nie wiem jak będzie dalej, ale na pewno u Ciebie będzie wszystko dobrze. A i do terminu już nie tak daleko. Dzielna jesteś i jacy fajni Ci Twoi chłopcy!!!

Pozdrowionka dla Wszystkich naszych Mamuś:happy2:!!!

Cześć Dziewczyny!
Wreszcie (po 2 tygodniach!!) udało mi się dodzwonić do szkoły rodzenia,ale i tak chyba nici z tego. Zajęcia odbywają się rano o 10!! I jak ja mam zorganizować męża do tych zajęć-to po pierwsze,a po drugie to pani prowadząca była tak niemiła,że aż sie boję pójść tam rodzić( jak na nią trafię, brrr), po trzecie to pierwsze zajęcia dopiero 6 grudnia! O Matko, no i chyba bedę liczyć na siebie a raczej na wsparcie mojego męża i mam nadzieję że dam radę bez tej szkoły:)
Dziewczynki co do kilogramów, to jak sobie Was czytam to moje wyrzuty sumienia już nie są takie duże :) ja przytyłam już 14kg!! Nie wiem patrysia jak Ty to zrobiłaś z tym 1 kilogramikiem?!! Gratuluję!! Mój doktor zakazał mi wizyt u mamy i teściowej,żeby mnie nie dokarmiały :) Rozstępy niestety też mam, na piersiach moich "olbrzymich"-już mogłyby mi takie zostać,piersi oczywiście:) Stosuję krem,ale to jednak chyba nic nie daje, mój gin mówi, że to genetyka i jak mama miała to córka też będzie miał - i u nas sie to sprawdza...
Piszecie też o ubraniach..Właśnie!! Ja jestem przerażona nadchodzącą zimą,przed nami jeszcze 3 miesiące,a ja ledwo dopinam się w mojej kurtce,nie wiem w czym będę chodzić, bo jak sobie pomyślę o zakupach to mi się odechciewa :(
Uff..Ale się rozpisałam! Pozdrawiam Was wszystkie cieplusiowo!

reklama
Zytka - tylko tam masz szkołę rodzenia?? ja mam na 18.30 i też zaczynam dopiero od 15 grudnia :-) więc jeeeeszcze dużo czasu :-) Może gdzie indziej są normalniejsze warunki?:-)

A i zobaczcie co znalazłam w tym dużym worku w internecie -

Powitanie

Pozdrawiam

Do góry