reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Patrysia no to kuruj sie kobieto bo chłopaków pozarażasz!!!!!:tak:
Eowyn i ja witam i o więcej szczegółów pytam :) daj sie nam troszke lepiej poznac i przedstaw nam swoja córcie :)
Kaska a bierzesz jakis preparat witaminowy ??? na poczatku lekarze zapisują tylko kwas foliowy ale po trzecim miesiącu to juz powinnas brac te witaminki , a Prenatal Classic jest dość w przystepnej cenie, za 100 tabl koło 30 zl sie płaci i widzę ze nie tylko mi pomagał w nudnosciach czyli to nie zbieg okolicznosci, dbaj o siebie i o ..... kruszynke ;)
Margarita dzien bez neta!!!!! koszmar :-D paskudne uzależnienie ;)
Aniu brawa dla chłopców, oby tak dalej!!!!! i nos głowę wysoko , bardzo wysoko bo sa powody do dumy!!!
Krpopecko oby urodzinki były udane i choroba nie zepsuła tego wspaniałego dnia! zdrówka dla hcłopców i dla Ciebie oczywiscie :)
Przyszli rodzice długi doległy termin, szkoda bo bedziecie sie zamartwiac, no koments :wściekła/y:
pozdrawiam serdecznie wszystkie kobietki i ich pociech!!!!!!!!
a gabi każdego dnia coraz więcej i na dłuzej staje na nóżkach, puszcza sie tez jedna reka i próbuje przejsc pare kroczków trzymając sie , widać ze kosztuje ja to duzo wysiłku, nóżki jej drżą ale się stara, jutro mamy pierwszą rehabilitację , mam nadzieję że nam tam pomoga i dzięki cwiczeniom b ędzie jej łatwiej, jednak przez wiele miesięcy mięsnie nie pracowały tak jak powinny

reklama
dzięki dziewczyny za miłe przywitanie:):):)
no wiec jestesmy ze slaska ze wskazaniem na dolnyslask-planujemy przeprowadzke
julcia to nasze pierwsze dzieciatko my z mezem-tomkiem jestesmy 2 i pół roku po slubie
to tak calkiem ogólnie
a to my z julcia na zimowym spacerze

to taki mały przekrój 1 roku zycie naszej Kropeczki:)

no i własciwie zdecydowałam się na to, ze zrobie strone dla rodziców z dziecmi-gdzie mozna be obaw pojsc z maluchem i o tym ta strona na dole-dopiero poczatki ale wlasnie dlatego się tu zapisałam bo jezeli mozecie to bardzo Was prosze o podanie jakichs cikawych sprawdzonych miejsc gdzie byłyscie z Waszmi maluszkami
jak bedzieie mialy ochote wejdzicie na strone-zobaczcie co i jak a jak macie jakies Wasze ulubione miejsce to piszcie, komentujcie i podajcie mi linka:):):)
tak poza tym to teraz chorujemy z julki choroba przeszla na nie ale coz, za kilka dni urodziny i trzeba je dopiac na ostatni guzik:)
no dobrze na poczatek tyle:):):)
wszystkim lutowym malenstwom wszystkiego naj:):):)

Cześć dziewczyny, uff... już jest troche lepiej.
Ponieważ nie było mnie trochę wszystkim dzieciaczkom które miały pierwsze urodzinki życzę spełnienia marzeń, uśmiechu, zdrowia i wielu lat beztroskiej zabawy:-).

Z Dominikiem bywałam w szpitalu na kroplówkach, malutki do wczoraj był chory i bardzo słaby, z pełnego energi dziecka ,w czasie choroby zrobił się słabiutki chłopczyk. W salonie na podłodze miał rozłożoną kołdre i poduszke i tam najczęściej przebywał, no i na rękach u mnie. Ciągle wymiotował i miał biegunke, do tego temperatura wieczorami, a co najlepsze wyniki krwi były już wówczas dobre. Pediatra w szpitalu w Katowicach na izbie chorych była cudowna, zajmowała się Dominkiem niesamowicie , ale powiem wam dziewczyny że niektórzy rodzice przesadząją, potrafią wieczorem przyjeżdżać z kilkuletnim dzieckiem do szpitala ponieważ ma ono zaczerwienione gardło i żadnych więcej objawów:szok:. A naprawde chore dzieciaczki muszą przez to dłużej czekać na zbadanie:wściekła/y:.
Od dziasiaj moje maleństwo ma znowu dużo energi ,nie wymiotuje i jest zdrowe. Piotrek od niedzieli jest w domu, zabraliśmy go ze szpitala na własne żądanie, to co z nim tam wyprawiali to jakiś szok:angry:, eksperymenty sobie urządzali. Teraz leczymy go prywatnie u wspaniałego neurologa który jak zobaczył wypis i lekarstwa które w niego łądowali złapał się za głowe. 30-sto kilogramowy 9 latek dostawał sterydy jak dla konia, do tego okazało się zupełnie niepotrzebnie:-(. Wożę go codziennie na zastrzyki witaminowe, akupunkture i rehabilitacje, robie mu kilka razy dziennie masaże, ćwiczymy przed lustrem ale narazie jest tylko poprawa z okiem (zaczeło się prawie całkowiecie zamykać), cóż troche to potrwa.
Aha moja siostra i mąż rónież mieli w pewnym momencie grype żołądkową i wóczas mało się nie załamałam, wszystko było na mojej głowie, ale dałam rade.
Dziękuję Wam za wsparcie, jesteście kochane i jestem przeszczęśliwa że Was mam, moge się wygadać i wiem że otrzymam tu potrzebne mi wsparcie. DZIĘKUJĘ!!!
anna_ajra- przyjmij szczere kondolencje, to boli gdy tracimy bliską nam osobę.
eowyn- witaj
przyszlirodzice- troche długo trzeba czekać na to badanie:baffled:
Margaritta, Gosia- dziękuję za pamięć kochane.
Dziewczyny przepraszam ,ale jeszcze wszystkiego nie czytałam , a musze przyznać że dużo naklikałyście, jak dczytam to poodpisuję

witam na szybko i wszystkie pozdrawiam serdecznie!!!!:-)
Dziciaki się podleczyły to ja padłam i muszę leżeć:wściekła/y:Na dodatek mężowi urlop już się skończył i sama się męczę.Dobrze ,że jeszcze mama przychodzi i trochę mnie odciąży:tak:
ania31-czekam na fotkę Bartusia w nowej fryzurce:-)
kluska -witaj po przerwie i zdrówka dla synków:-)
ulenka -jeszcze moment i Gabi też będzie biegać:tak:
eowyn -witam:-)

Cześć dziewczyny!
Ale mam zaległości...:rolleyes2: uff... (#958)
U nas dzieje się ostatnio bardzo dużo, szkoda tylko, że nie pozytywnie:dry:... Jak się wali, to z każdej strony:hmm:... czyż nie?

Ale nie chcę pisać o trudnościach, jakie mnie ostatnio spotykają, więc kończę dołujący temat i pochwalę się przy okazji, że Michaś ma kolejnego ząbka (prawą dwójkę:-D - w końcu). Lada chwila wyjdzie też czwórka.:-)

Zabieram się zatem do lektury
:*

Ania31 brawa dla chłopaków!:-) chyba dla takich chwil własnie warto znosic trudy macierzyństwa, prawda?;-)
kluska uff całe szczescie ze sie odezwałas:tak: dobrze ze to co najgorsze masz juz za sobą:tak: jestem tego pewna;-) dzielna dziewczyna:happy::happy:
anna_ajra współczuje z powodu dziadka:baffled: u nas tez prababcia jest juz w ostatnim stadium choroby Alzheimera, nie wiadomo co to bedzie:no::baffled: pisz o trudnosciach w końcu od tego jestesmy:sorry2:
eowyn z Juleczką witam was serdecznie na forum:blink: sliczna blondyneczka:-p
ulenka cieszymy sie razem z toba z postępów Gabi:tak: na pewno szybko nadrobi zaległosci i nim sie spostrzezesz bedziesz za nia ganiac:-p
patrysia tipsy to świetny pomysł:happy: i jesli ktos jest dobry to mozna na tym zbic niemałą fortune:blink: ja chodze do dziewczyny w Katowicach do której zapisy sa na kilka tyg.do przodu:baffled: co 3 tyg.w ząbkach przynosze po 80 zł, a klientki ustawione ma tak, ze jedna wychodzi a druga juz stoi w drzwiach:szok: tak ma wszystko dopracowane ze szok:szok:
kropecka z okazji zbliżających urodzinek Olka wszystkiego najlepszego! przede wszystkim duzo zdrówka i usmiechu:blink:

Patrysia gratki kolejnych zebolkow:) u nas cale dziasla popuchniete niespokojne noce i tez mi sie wydaje ze znow wyskoczy jeden po drugim a te dolne to juz ma takie fajniusie jak sie umiechnie to wyglada jak dynia na hallowin:)

Kluska- calusy dla chlopakow mam nadzieje ze juz po wszystkim
lileczka- kuruj sie:*
eowyn- sliczna ta twoja Julcia:)

reklama
Kluska super ze sie odezwałas, najważniejsze że wszystko idzie ku lepszemu, Piotrusiowi życzę szybkiego powrotu do zdrówka, dużo wytrwałości w ćwiczeniach i niech juz nigdy więcej nie ma takich problemów, no i niech juz ta jelitówka sie od was "wyprowadzi"!!!!!
Anna ajra gratulacje z okazji nowych zabków!!!! no to juz gryzon solidnie uzebiony :-D strzeż sie mamuska !!!
Patrysia no i wam oczywiscie gratuluję kolejnych ząbków,ale mamy urodzaj :):-D
Eowyn piekny montaż zdjeć Julki, no bo i dziecina piękna!!! dobry pomysł z tymi ciekawymi miejscami gdzie mozna spędzić czas z dziećmi, mało jest takich miejsc niestety jeszcze , i we Włocławku ma powstać klub dla mamuś, ciekawe jak to wypali, od przyszłego tygodnia ma rozpoczac działalności :)
dzis juz chyba nie uda mi sie zajrzeć tu do was kobietki, pójde z Gabi na rehabilitacje a później odwiedzę rodziców mojego menia , pewnie zejdzie do wieczora bo jak sie dorwą do wnusi to ciezko bedzie ją wyrwać :)
miłego dnia wszystkim zycze!!!!! zdrówka i słoneczka!!!

sto lat Olku, wszystkiego naj naj naj!!!

Do góry