reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

dziewczyny niby jest lepiej ale najbardziej mnie niepokoi ta biegunka ktora jest juz 5 dzien :szok: nawet po jagodach sie nie poprawilo a zwykle jest na opak :-( jutro chyba pojedziemy do szpitala bo jak pojde do lekarza to i tak mnie tam posle i pewnie powie mi co ja u niej robie jak dostalam skierowanie do szpitala gdyby dziecku sie nie poprawialo.... wiec nie mam innego wyjscia a boje sie ze mimo tego ze pije to sie odwodni czytalam na necie ... i bardziej sie tylko wystarszylam...... :no::no:

reklama
Patrysia - lepiej idź do lekarza - bo to różnie bywa... może coś poradzi... a do szpitala i tak w ostateczności pójdziecie:-( dużo zdrówka dla Sewcia:-)

Ania - specjalnie dla Ciebie:-) Kuknij na zamknięty :-)

Moniamisja tam trzymałam kciuki by wszystko z Małą Mają było dobrze:-) i nie zostały blizny ....

Pozdrawiam

Witam!
U nas od wczoraj chłopaki mają w domku dziadzia i są w siódmym niebie:-) Tata kilka dni pobędzie, mam nadzieję, że choć trochę odpocznę....

Mysza - Mikołaj śliczny:-)

kaskax25 - kiedy planujecie zabieg u Mateuszka, przeszło mu już krwawienie po lekach?

Patrysia - a jak czuje się Sewek? Bawi się troszkę czy jest bardzo osłabiony? Jaś miał tydzień biegunkę ale po 5 dniu ładnie już się bawił no i zmniejszyła się ilość kupek tak do 6 na dobę. Ile razy się wypróżnia? Jak nie jest słabiutki to ja bym się wstrzymała ze szpitalem, żebyście tam czegoś nowego nie złapali, teraz jest podobno wyjątkowo paskudny wirus powodujący zapalenie płuc i oskrzeli u dzieci. Szpitale są podobno przepełnione...:szok: Może warto byłoby jednak pójść najpierw do lekarza?
moniamonis - ta maść jest rewelacyjna, moja mama ją stosowała i efekty było widać bardzo szybko:tak:
Anna ajra - fajnie mieć taką nianie pod ręką...Udanego wypoczynku życzę:tak: A co do zazdrości Piotrusia to owszem ciągle jest zazdrosny i kiepsko z tym sobie radzę. Gdybym miała rodziców albo teściów pod ręka i mogła od czasu do czasu zostawić z nimi Jasia na pewno inaczej by to wszystko przebiegało:tak:.

Pozdrawiam cieplutko

Cześć Dziewczyny!

Widzę,że choróbska zaatakowały dzieciątka :-( Dużo zdrówka wszystkim chorowitkom i mamusiom duzo cierpliwośi!

My wczoraj wieczorem wróciliśmy od teściów,byliśmy na takich szybkich odwiedzinach (2dni). Podróż powrotna straszna,Marcysia była zbuntowana na siedzenie w foteliku i płacz był okropny,serce mi pękało :-( Dawno juz nie jeździła samochodem i zapomniała chyba:sorry2:

Anna_ajra-jajecznicę robię nast: gotuję wodę w rondelku,wstawiam do środka filiżankę z łyżeczeczką masełka,jak się rozpuści to wlewam jajeczko (ostatnio samo żółtko:-( ) i mieszam aż się zetnie. Ot i cała robota :-)
Gratuluje ząbków-idą w szaleńczym tempie:tak:

Ania31- ściskam mocno,jak ten czas szybko leci...

Mysza- Mikołaj jaki fajny! I zębów już macie tyyyle :-D gratulujemy!

Kropecka-chodzicie na basen jeszcze do Nowej Gdyni? Powiedz kiedy najepiej się wybrać z dzidziulą,ja bym chciała w niedzielę za tydz. ale M twierdzi,że będzie tłum :-( Ja w ogóle mam trochę stracha przed tym basenem,ale chciałabym sie odważyć pójść z Marcysią :tak:

Kluska-hop.,hop!! Gdzie Ty sie podziewasz?

Gosia-masz rację, dziadulki na miejscu to skarb! Odpoczywaj kochana ile się da :-)

Buziaczkam Was wszystkie mocniasto!

Obylo sie bez szpitala - bylismy dzis z malym na nocnym dyzurze i przespisal nam zastrzyki domiesniowe 2 x za dzien przez 5 dni... juz jeden zaliczylismy jutro do 9 nastepny i potem popoludniu i tak do 5 dni
tak to moze bym nie szla do lekarza a ze byl nasz lekarz to poszlam od razu jak maly wstal

Gosia - powiem Ci tak - zabawi sie na chwile ale calymi dnaimi jest marudny jak nie wiem w nocy tez wstaje z placzem i nie chce potem spac.... :dry: a z wyproznianiem roznie bywa zalezy to tez od dnia czasem wiecej czasem mniej ale dzis bylo tylko 4 razy

Patrysia bardzo sie ciesze ze u was w porzadku, szpital to naprawde ostatecznosc, ciesze sie ze obylo sie bez.
Pozniej odpisze a teraz tak szybciutko napisze ze Mateuszek wlasnie przed chwila zrobil pierwsze samodzielne kroczki:-):-):-):-)Zaczal sie sam puszczac od stolu do lozka. Nie mozna tego oczywiscie nazwac chodzeniem, ale mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie lepiej;-);-);-);-)
Odezwe sie wieczorem, jak dzidziole pojda spac:-)

:-):-):-)witam

My dzisiaj zaliczyliśmy długi spacerek.Słoneczko świeciło, pogoda super.Oskar trochę juz przymarzł wtym wózku.A starszy też jakoś niewyraźnie, bo ostatnie dni to przesadził z pobytami na śniegu.Jak wyszedł na sanki to nie wiedział kiedy wrócić:wściekła/y:I do tego same straty, spodnie rozpruł na całej długości:no:i dziurę w bucie zrobił, nie wiem jakim cudem.Jeszcze po koniec zimy zakupy mnie czekają.

anna ajra - zazdroszczę wyjścia , no i opiekunki, też przydałyby mi się gruntowne porządki:zawstydzona/y:
patrysia, kaskax- super ,że dzidziole lepiej:-)
ania31, gosia78, syneczki , myszaa, kropecka, :-):-):-):-)cloe,zytka,przyszlirodzice, moniamonis:-):-):-)
i dla wszystkich, o których zapomniałam:happy2:

S4031312.jpgS4031306.jpgS4031307.jpgA to zdjęcia ze spaceru:-)

reklama
A wiec jestem, ale ledwo te mdlosci zamiast odpuszczac jeszcze bardziej sie nasilily, czasem mam juz dosc.
Lileczka zdjecia super, no i zabawa widze tez przednia:-)
Patrysia Mati tez marudny, mysle ze to przez tego zabka, no ale juz wyszedl i juz dzis bylo troche lepiej. Naprawde sie ciesze ze udalo wam sie bez tego szpitala, tez mialam kiedys taka sytuacje, jak maly przez katar nic nie chcial pic i mialam skierowanie do szpitala w razie czego, ale tez sie udalo. BRRR, nienawidze szpitali:tak::-)
Zytka Marcelka protestowala bo teraz te nasze dzieciaczki chca biegac, szalec a nie byc uwiazanym w foteliku, Mati tez tak czesto ma, szczegolnie gdy podroz dluga:tak:;-)
Gosia 78 krwawienie przeszlo bez sladu. Co do zabiegu to dowiem sie na szczepieniach kiedy takim dzieciom robi sie te zabiegi. Kuba mial w wieku 3 lat, mysle ze i maly szybciej nie.:eek:
Przyszlirodzice jak Amelcia, mam nadzieje ze u was tez lepiej???:tak:
Mysza swietne zdjeci, Miki sliczny;-):-)
anna_ajra czworki????No to na urodzinkach bedzie mial prawdziwue dorosla uczte, wszystko przegryzie:wściekła/y:Zabieg polega na nacieciu za waskiego ujscia i odpowiednim wymodelowaniu, zeby ujscie bylo wystarczajaco szeroki. Niestety pani dr. stwierdzila ze u nas wyglada to makabrycznie, takze niewesolo. Zabieg jest w narkozie, ale bol po tym niesamowity, na samo wspomienie zabiegu Kuby robi mi sie slabo:no:
Moniamonis musisz nam koniecznie zaprezentowac te mebelki, czekamy:-)
A blizny jej zejda jest jeszcze malutka, tak mloda skora szybko sie regeneruje.
Margaritta, Rekinasia, dawna cloe, agawa, Kluska79, Ulenka, Ania31, Syneczki2 wszystkich serdecznie pozdrawiam.

Do góry