reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam:(
U nas bez poprawy mała ma dalej rozwolnienie i wymiotuje nie chce jesc i malo pije:( Wlasnie z tesciowa wyczytalysmy ze to moze tez byc od antybiotyku( mala dostaje Augmentin) moze on wywolywac biegunke, wymioty i brak apetytu;/;/ wiecie co zdecydowalam ze nie damy jej rano antybiotyku i zobaczymy co bedzie moze rzczywiscie to od antybiotyku jak myslicie?

reklama
Moze byc od antybiotyku, ale na to jest probiotyk typu Lakcid, lacidofil, trilac podajesz jej z antybiotykiem?

Cześć kumoszki.
Nie miałam czasu kiedy zerknąć do Was a co dopiero nadrobić te setki postów :-p teraz serduszka moje najukochańsze śpią a ja mam troszkę wolnego czasu.
Oliwierek do czwartku rana ma rozpisane zastrzyki. Dexaven dziś kończy ale Zinacefu jeszcze mu zostało hoho. Amadeuszek już zdrowiutki przynajmniej On się już nie męczy. Ja też w końcu po 2,5 miesiąca doszłam do pełni zdrowia ilez można było...:wściekła/y:
przyszlirodzice tak tak kaska ma rację do każdego antybiotyku czy to doustnie dożylnie czy domięśniowo dobrze jest podać probiotyk. Moje słoneczka dostają lakcid. Szybko się rozpuszcza nie ma praktycznie smaku w działaniu niezastąpiony.
kaska mdłości...cieszę się że ja z tym nie miałam problemów. Przypuszczam że dlatego tak tesknie do ciąży z powodu świetnego samopoczucia baaa nawet w ciąży czułam się lepiej niż bez niej :-p nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę :-p pozytywnie zazdroszczę :tak:;-)
lileczka Oskarek jest booooski taki pluszaczek w prost do tulenia :-D
patrysia cały czas Sewcia tak męczy? byłam przekonana że już po wszystkim jelitówka jest straszna odgonić paskódstwo a kysz paszoł :wściekła/y:
mysza no jesteś a juz myślałam ze Cię nam gdzieś wywiało :-)
kluska jak tak patrzę na Twojego Dominisia mam wrazenie ze Dominik i Amadeusz są do siebie bardzo podobni no chyba że mam urojenia :-p ale poważnie taki mam wrażenie przeglądając fotki na tajnym:-D

Witam sie juz i ja
Juz w domku wrócilismy wczoraj po południu:-(
Bartuś wszystkich zachwycił swoim chodzeniem co prawda po dywanie nie umiał ale babcia złozyla i mały smigał już na całego:tak:

Wybaczcie ale nie mam weny do pisania jakoś mi tak:-:)-:)-(Pozdrawiam

hej kobietki.No i człek nie napisze ze dwa dni i juz nie pamietaja ,ze w ogóle kiedys pisał :dry::-D;-) U nas odpukac poki co dziewczynki zdrowe.za oknem nadal ponuro i szaro brrrr.
kaskax25 ja podobnie jak syneczki pojecia nie mam co to mdlosci i jakiekolwiek dolegliwosci w ciazy- takze wspolczuje.Jak przygotowanie meza do wyjazdu? A co na to starszy synek- ma jakies zdanie na ten temat? Zadaje pytania? 3maj sie cieplutko;-)
Syneczki2 nie zazdrośc tylko do dzieła:-p Fajnei Cię czytać, bo zawsze jakieś takie cieplo bije z tych Twoich postów - nei wiedzieć czemu :confused::-D
Ania31 nie smutaj... jest taki dzien i kazdy tak ma ze czasem jest zle ze jakos nie tak... ;-) tez tak mam - niestety...spogladam wtedy na dziewczynki i .... nie od razu,ale mija- a jak patrze na spiącą Niki to tym bardziej.Buziale
partysia hurraa :-) znaczy sie dobrze,ze obyło sie bez szpitala:tak: bedzie juz tylko lepiej.
lileczka dzieki,ze chociaz Ty wkleiłaś tu zdjecia- przynajmniej zobaczyc mogłam , bo niestety "zamkniety" nie jest mi udostępniony :confused: A Oskar ... jejku super bąbelek.I to imię...tak miałam dać, gdyby jednak Niki okazała sie chłopcem:tak:
Zytka,przyszlirodzice, kropecka,agawa,dawna cloe i cała reszta której nie wymienilam - spokojnego dnia laseczki;-)

Ja już po wizycie u gina. Dowiedziałam się w zasadzie...to co juz wiedziałam :-p tylko że z większym zagłębieniem :-D Otóż przez to że nadal karmię synka mam najprawdopodobniej za dużo prolaktyny co powoduje nieskończenie długi cykl nienadchodzącą @ a tym samym niemożliwość zajścia w ciążę. Dostałam skierowanie na badania hormonalne i jak tylko bedą wyniki odrazu dostane odpowiedni lek i do dzieła. Jak to ujął "nie gwarantuję że zajdzie pani w ciąże w styczniu czy lutym choć moze...ale damy sobie z tym radę to nie jest nic czego byśmy nie pokonali będzie pani w ciązy i jeszcze w tym roku urodzi" :-D:-D:-D

margaritta dziękuję za miłe słówko ale za jedo muszę Cięzbesztać no jak tylko lileczka umieściła tu fotki? a ja? całe mnustwo ich tu naqpakowałam jak do tej pory :eek::-)

witam serdecznie wten słoneczny dzien;) no przynajmniej w moim mieście, i śle jasne promyczki do Was wszystkich!!!!
Przyszlirodzice myślę że nie powinnaś sama decydować o zaprzestaniu podawania antybiotyku, ale jeśli jest takie prawdopodobieństwo że nie słuzy dziecku i przez to rozwolnienie to idź do lekarza i niech zmieni nainny lek , takie przerwanie kuracji antybiotykiem moze być paskudne w skutkach , wiec myślę że najlepiej powiedz lekarzowi i niech on podejmie decyzję
Aniu nie smutkaj :) co tam w główce sie zasmuciło? czas leczy rany ale widac powoli , trzymaj sie kobietko
Syneczki zdrówka dla chłopców i dla Ciebie, niech zastrzyki będą bezbolesne !!! a no i powodzenia w staraniach , oby ten rok był owocny ;)
Kaska no dobrze ze to tylko przez stulejke te kłopoty, skoro straszy miał juz takizabieg to rzynajmniej wiesz co cie czeka, mój Michał miał zabieg na przepuline i jąderka które mu sie zaklinoway w jamie brzusznej , ech t enasze chłopaki sie nacierpią ale wszystko będzie dobrze ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej hej
dzis musialam sobie nastawic budzik zeby sie nie spoznic na zastrzyk bo mielismy przyjsc do godz 9 :tak: dzis nastepny o 17, maly teraz spi wiec pewnie obudzi sie jak trzeba bedzie sie szykowac - chociaz sie przebudzil przed chwila bo przenosilam go do drugiego pokoju :tak:
dzis jak narazie tylko raz sie wyproznil:tak:

syneczki - no to powodzenia na ten rok :tak: my tez mamy przepisany zinacef na 5 dni :tak:
margaritta - tez tak mysle ;-):-)
przyszlirodzice - jednak lepiej bedzie jak pojdziecie do lekarza i powiecie jaka jest sytuacja ze malo je pije i podejrzewasz ze antybiotyk jej nie pomaga moze lekarz cos Ci poradzi i albo zostanie na tym leku bo stwierdzi ze ma takie dzialanie "ze nie od razu Rzym zbudowali" tylko moze trzeba odczekac jakis czas az zacznie dzialac a moze przepisze inny :tak:
kaska - gratulacje pierwszych samodzielnych kroczkow :-D:-D:-D to juz 4 zabek Wam wyszedl ojejku ale nas gonicie :-p:tak:
lileczka - heh no to chyba bedziesz musiala zrobic koniecznie zakupy ;-) super zdjecia a na tym pierwszym jaki model :-D:-D:-D:tak::tak::tak:

reklama
witam się i ja

my wczoraj byliśmy na sankach. Fajna zabawa :)

66850226eo1.jpg

img3211zy4.jpg

img3216ke5.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry