reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Cześć dziewczyny!

Po ponad 2 tyg wreszcie wróciłam do domku i mogę napisać parę słów.
Wyjazd do rodziców ogólnie udany, poza tym że właściwie cały czas były na lubelszczyznie koszmarne upały. Piotruś szalał na działce u dziadków od rana do wieczora i chyba trochę smutno było mu wracać do mieszkanka w bloku.
Mnie koszmarnie męczyła alergia na roztocza kurzu zawsze w drewnianych domach mam takie problemy niestety nic poza kropelkami homeopatycznymi nie mogłam zastosować a te nie pomagały.

Mam nadzieję, że u Was dziewczyny wszystko w porządku. Myślę, że niedługo uda mi się nadrobić zaległości i znów będę na bieżąco z informacjami.

Pozdrawiam serdecznie.

Lileczko witaj u nas!:)
Łowiczanko ja właśnie tez miałam spytac o imiona, juz na 100% jesteście zdecydowani na takie?
Gosia78 witaj po powrocie! Coś wiem o skwarze na lubelszczyźnie, bo tu mieszkam:) I alergia też mi trochę doskwiera, ale to głównie pyłki, więc za 2,3 tygodnie powinien być spokój. Mi gin pozwolił pić wapno i mam delikatne, robione na zamówienie kropelki od laryngolog, ale to też pomaga średnio. Na szczęście i tak alegria sporo mniejsza niz w poprzednich latach.
A to spodenki, które kupiłam, zwykłe, ale bardzo wygodne, nie będę cisnąć brzuszka.

Po pierwsze: Cześć
Po drugie: Witaj Lileczko wśród nas :tak:
Po trzecie: odrobina wycisku nigdy jeszcze nikomu nie zaszkodziła a faceci są twardzi więc 5 minut bóli partych wytrzymają:tak:;-):-D
Po czwarte: Witaj Gosiu78 z powrotem
Po piąte: Najkafajne te spodenki
Po szóste: U nas wszystko ok. Tylko spać mi się chce- ciekawe dlaczego ;-)
całuski dla wszystkich (może byc i tatusiów - tak w ramach przeprosin za te bóle parte;-))

Hej,

Lileczko- fajnie, że nowa Mama do nas dołączyła.
Gosiu78 - najważniejsze, że urlop był udany. Ja też spędzałam swój na lubelszczyźnie no i niestety nie trafiłam na upalne dni.
Najka - bardzo podobają mi się te spodenki, klasyczne jeansy, super.
lowiczanka78 - mnie też historia tych wybranych już imion zaciekawiła troszeczkę, bo to jednak szybko.

Ja dwa dni przeleżałam dosłownie plackiem ze zwiększoną ilością leków i mam małą nagrodę. Dzisiaj wygląda na to, że znowu jest dobrze i wracają mi siły do życia.
Oby tak tylko dalej.

Pozdrawiam Was Wszystkie ciepluteńko i miłego dnia!!!:-)

Cześć dziewczyny…
Najka Jeżeli będę miała córeczkę to na 100% damy na imię Sandra , co do synka to może jeszcze coś się zmienić na tą chwilę byłby Alexander.

Ika_s jeszcze jak nie byłam w ciąży a wiedziałam , że kiedyś będę miała dziecko to już z mężem wiedzieliśmy jakie mniej więcej nam się imiona podobają i jakie damy naszym dzieciom. Czy to za wcześnie?? Niewydajne mi się…. Jest wiele osób które wieżą w różne rzeczy, tak zwane zabobony związane z ciążą ja do nich nie należę ,co ma być to będzie Zresztą tym razem przecież nam się uda donosić ciążę :tak: Wierzę w to całym sercem…:-)

ja imiona też mam już od dawna wybrane. zresztą ja w żadne zabobony nigdy nie wierzyłam. jak z wiktorem w ciąży byłam to od początku kupowałam ciuszki itp.
Jeśli będzie dziewczynka to na 100% będzie Nadia a jak chłopak to raczej Aleksander

Kropecka widzę że i Tobie się podoba imię Aleksander, w mojej miejscowości coraz częściej się spotykam z tym imieniem . Trzy cztery lata wstecz co drugiemu chłopcu dawano na imię Mateusz czy Micha, tak jak dla dziewczynki Julia czy Natalia tak teraz nastał czas na Aleksandra , Igora hihi przynajmniej u mnie w mieście gdzie się nie słyszy to jest Julia albo Mateusz.

no wlasnie jak przychodzi do wyboru imienia to sa komplikacje, bo jak juz mi sie cos podoba to Mackowi nie i odwrotnie. z wieloma ladnymi imionami ma sie zle skojarzenia bo np zna sie osoby z takimi imionami i ich sie np nie lubi. albo tak jak z imieniem Piotr, niby mi sie podoba, ale wszyscy znajomi dookola maja na imie Piotr co automatycznie wyklucza. Jak z Mackiem wybieralismy imiona to wydrukowalismy sobie liste meskich imion, kazdy z nas dostal egzemplarz i ocenialismy. Zostaly imiona ktore mialy najwiecej punktow. Wygral Wiktor, na drugim zostal Aleksander. W ogole nie kierujemy sie tym cos jest teraz popularne a co nie. BYlismy zdziwieni jak nam ludzie mowia ze Wiktor to teraz popularne imie. Pewnie to samo bedzie z Aleksandrem ale nie bede wymyslac nie wiem jakich imion zeby byc oryginalna.

reklama
Cześć dziewczyny!:happy2:
... nikt się nie stęsknił? ... :sad:
U nas wszystko w najlepszym porządku. Trochę leniu****emy... i odwiedzamy znajomych, rodzinę.
Myślałam ostatnio nad pobraniem komórek macierzystych z pępowiny mojego dziecka tuż po narodzeniu. Zastanawiałyście się nad taką możliwością???:confused::confused::confused:
Dużo na ten temat się dowiadywałam i sądzę, że jest to ewentualna szansa dla mojego dziecka na zdrowe życie. Co o tym dziewczyny sądzicie?:eek:

maritka - dzięki!:wink: Będę musiał spróbować z tym Actilelem...
dawna cloe - i jak tam, nasz nowo odkryty kierowco? Jeździsz?:confused::laugh2: Moi znajomi się śmieją, że urodzę dziecko z kierownicą w ręku. Kurs prawa jazdy zaczęłam tuż przed ciążą i ostatnio był/jest to temat nr 1. Więc i Ty może urodzisz małego Kubice?:rolleyes::cool:
Myyszaaa - jak tam samopoczucie?:confused: Dotarł w końcu ten przypływ... energii?:happy: Widzę, że my wszystkie zmotoryzowane dziewczyny...
Takie wspólne wizyty u lekarza włącznie z USG, biciem serduszka itp. są niepowtarzalne i wzruszające.:rofl::-D:rofl: Na samą myśl buzia mi się cieszy.:-)
lada.ex.panna - :biggrin2:
Ika_s - jak to dobrze usłyszeć, że wszystko jest ok!:yes: Tak bardzo się dla Ciebie cieszę!:elvis: Damy radę i urodzimy nasze skarby! Na pewno! Kiedyś się spotkamy z szerokim uśmiechem na twarzy i będziemy wspominać! Nie damy się Ewelinko!:wink: Bądź dzielna!
agawa1 - dobre z tymi bólami partymi... :biggrin2:
Najka - świetne spodnie!:yes:
lileczka - Witaj! Gorąco namawiam na jeden z działów Luty 2008 "Pogadajmy o sobie"!:wink:
Gosia 78 - nie ma to, jak udane wakacje:rolleyes:... Fajnie, że już jesteś!:cool: Jak tam samopoczucie i dzidzia?
lowiczanka78 - u mnie zaś w okolicy był niegdyś szał na imię Jakub. Wszędzie słychać tylko: Kuba...
My myśleliśmy o Michałku lub Martynce, ale to jeszcze nie na 100%.
kropecka - mnie też bardzo się podoba imię Nadia!:tak::-)

Pozdrawiam Was serdecznie
Buziaczki

Do góry