reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

witam
Gosia78 wydaje mi sie ze lepiej ale jutro pojade z nimi na kontrole i sie upewnie co prawda po aminofilinie Bartek nie spał mi wczoraj cały dzień padł o 21 w nocy tez rewelacji nie było ale najwazniejsze ze by wyzdrowiał
moniamonis biedna Majka duzo zdrówka dla niej ale ja wysypało jak mojego Kubusia jak miał 11 miesiecy i tez duza goraczka teraz był chory mojej siostry synek a ma 4 miesiace tez go strasznie wysypało. Jeszcze raz duzo zdrówka:tak:
Patrysia my pierwsze w kolejce do roczku:tak:ale ten czas zleciał
kaskax25 ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok i fasolinka ok
syneczki trzymam kciuki za powodzenie akcji:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
hej
maly lezy mysle ze zasnie sam - wkoncu chce go tego nauczyc bo tak to zawsze bylam pry nim dopoki nie zasnal a teraz jak wstaje to go tylko odkladam do lozeczka zeby lezal i jak narazie jeszcze lezy
co do wynikow badan bylismy u lekarza juz przed 9 i lekarz powiedzial ze morfologia w jak najlepszym porzadku natomiast to zelazo za niskie i dal nam krople i dalej kazal brac ten kwas foliowy a znow za 6 tyg zlecil nam wszystkie badania mocz (powiedzial ze chce miec wyniki moczu czy czasem nie ma zadnej bakteri ukladu moczowego ) morfologia (zeby upewnic sie czy oby napewno wyleczono) i zelazo w surowicy ( wiadomo bo zle wyniki) :tak:

lileczka - ostatnio rozmawialm ze znajomym bo tez chcielismy wyjechac z nimi i z malym za granice na wczasy i powiedzial ze obojetnie bo chyba takim malym dzieciom i tak wyrabia sie co rok ... ale moze lepiej byloby jakbys sama zapytala w urzedzie co jest lepsze i co ile trzeba zmieniac dziecku takie dokumenty i wtedy zobaczysz co sie bardziej oplaca bo paszport wychodzi drozej :tak:
syneczki - chcialabym ale nie jestem na to gotowa za bardzo boli ... :-( ale jak juz to pewnie na tajnym bezpieczniej :tak:

wlasnie poszlam zobaczyc czy aly spi i wyobrazcie sobie ze zasnal sam ... ale jestem z niego dumna i z siebie oczywiscie tez :-D

zytka
:-)
moniamonis - oj jak mi jej szkoda - szybkiego powrotu do zdrowia :tak:
kaska - jak widac zabka to bedziecie pierwsi ;-):-)

Czesc laseczki.No to wrociło wsio do normy tzn.szkoła ranne wstawanie:wściekła/y:
moniamonis matko kochana- sie wymeczy to malenstwo.Ale jak moja starsza miala ospe i była młodsza to smarowałam ją takim białym "takiem" kurcze nie pamietam nazwy,ale zasychalo moment i odpadało prawie na dniach.W kazdym razie oby jej szybciutko minęło:tak:lileczka no ja akurat wyrabialam małej paszport tutaj...ale bedąc w Pl wyrobiłam jej taki na 5 lat odrazu:tak:Czekałam prawie 4 tyg:dry: no i zdjecie oczywiscie od fotografa i jakie wymogi :szok: ale pani powiedziała,ze przy takim malenstwie to mozna pominac np.- usmiech i cieknacą sline z buzki:-D takie własnie ma Niki zdjecie w paszporcie.No bo powiedz malenstwu ze ma przestac się smiac , albo slinic:confused::-DGosia78 jakoś od 3-4 tygodni mała przesypia mi nocki bez jedzenia.Początki odstawiania nocnego owszem -budziła sie na jedzenie- dostawała butle i zasypiała(czasem to powtorne zasypianie troche trwalo;-) ).Teraz przebudzi sie czasem,ale nie je tylko zmienia ulozenie i spi:tak:Zytka wiem ,ze patrzec nie mozesz jak mała płacze i domaga się cyca.Ale ja będzie wygrywała za kazdym razem to... marnie to widze:tak: Przezwyciezyc musisz to- nie poddawaj sie tak łatwo.Wiem wiem, dostanie cyca i zaraz bedzie spokój... ale pare dni płaczu i mała skuma o co kaman.:tak:patrysia toz to zaden komplement.To stwierdzenie faktu :-p:-D;-)Ania31 cierpliwosci i zdrówka poraz enty ;-)Syneczki no , bo facet to... tylko facet i nigdy nas nie zrozumieja zreszta my ich tez.Mars i Wenus te sprawy;-) kaskax25 jeszcze z miesiac i w ogole wszytsko sie poukłada i starszy tez jakoś do tego podejdzie "cieplej".Moja martyska mowi ,ze chciałaby ale tylko i wyłacznie brata:tak::tak::zawstydzona/y: A jak Niki jest nei do zniesienia-zabiera jej kredki i ciagnie za wlosy , to mówi,ze nie ma mowy juz o zadnym maluchu w tym domu, bo ona sie wykonczy :dry::-D:-D Pozdrawiam Cie cieplutko.
No to ide sie wtulic w spiaca Niki a co mi tam.Buzialeee

Witam sie i ja z masakrycznym bolem glowy. Mala chora:( kaszel i katar a kaszel to taki wielki ze az ja czasami na wymioty zbiera nie chce mi pis syropow musze leciec do apteki po strzykawe i sproboje jej jakos wciskac:( . Na szczescie temperatury nie ma a dzis w nocy do 2 nie spala:( chyba przez bolace gardelko a do tego jeszcze te popuchniete na maxa dziasla juz palcem czuje chyba z 5 zebow pod spodem a zaden nie chcew wyjsc biedna oby juz jakis wyszedl moze wtedy bedzie lepiej.

A zapomnialam mala wazy 8100g a ja mylalam ze z 8500:p
Chudzinka moja bo moj bratanek ktroey jeszcze nem a 5 miesiecy wazy 7800 :szok::szok:

Margaritta, kaskax25 jest coś takiego białegonazywa się pudroderm, ale ja jakoś nie jestm z tego zadowolona. Smarowałąm m i Majkę tym na początku, ale to się zaraz kruszy i trzeba smarować kilka razy dziennie, a Majka nie przepada za tym smarowaniem. Pozatym o jest z mentolem więc i tak na buzi bym jej nieposmarowała bo zaraz zatarłaby sobie w oczy. Więc wybrałam gencjanę i całą trójka jest fioletowa, bo ja przy okzji smarowania ich też jestem cała brudna:-)

moniamonis pudrodrem brrrr nawet nie wspominaj tej nazwy. Jak byłam w ciązy z Amadeuszkiem jakieś 2 tygodnie przed porodem złapałam półpaśca i w dodatku nie wiem od kogo. Boże jak to bolało. Zaczeło sie od zwykłych chrostek na połowie brzucha swędziały diabelsko ale co tam przeżyło się . Dalej rozniosło sie na polowe pleców i wyglądało jak wieeelkie czerwone place-bóle. Na przemian swąd i ogromny nerwoból. 3 razy dziennie pyralgine prałam i tym białym bublem sie sparowałam. Podczas smarowania taka przyjemnosć bo to takim mentolem było czuć tak chłodziło ale po 20 minutach znów ból. Po 1,5tygodnia zapisał mi lekarz jakiś antybiotyk w spreju i to pomogło. Cała się sypałam gdzie sie ruszyłam leciał ze mnie "biały tynk". Oli popłakiwał gdy widział jak cierpię, trzymał mi bluzkę jak sie sparowałam i ten Madik szalejący w brzuchu jeszcze pobudzał te nerwobóle koszmar normalnie!!! A noc? 4 razy wstawałam sie sparować położyłąm sie i zasnął nie zdążyłam bo znów bolało.Jak szłąm rodzić juz nie bolało ale place jeszcze miałam a na dzień dzisiejszy mam blizny wyglądajace jak popatzenie. Z brzucha zeszło plecy jeszcze są zeszpecone, ale schodzi powoli wiec jestem dobrej mysli. Wieżcie mi ospa to pikuś w porównaniu z tym półpaścem a ten kto miał ospę niech ma sie na baczności łapie tylko Tych co mieli :crazy:
Idę dziecia obadek dac i sama coś schrupie :tak:

lileczka, jesli jdziesz do krajow z ue to wystarczy dowód osobisty, jesli poza ue to musi być paszport. orientuje sie bo sama musze na wakacje dzieciakom wyrobic dowody

Zytka - dobrze się czuję po cerazette, podczas karmienia Piotrusia miałam częste plamienia, teraz wcale:tak:
moniamonis - oj to mała się nacierpi...:-(

Pozdrawiam wszystkie mamcie!

Wpadłam na chwilkę żeby powiedzieć że u nas wygląda jak w górach. Śnieg jest wszędzie . Gałęzie się uginają pod jego cieżarem, nie widać najmniejszego skrawka ziemi. Wielki korzuch za oknem a do tego tak gęsto pruszy że świata nie widać. Jak śniegu nie było zastanawiałam się czy na Święta przyjdzie, a jak juz jest to aż za dużo bo ruszyć z domu sie nie da no chyba ze chce się wyglądać jak bałwanek :-D
Jutro z samego rana lecę do dentysty kanałowe leczenie mnie czeka brrrr nic przyjemnego dobrze że teraz są takie dobre znieczulenia :tak: pewnie mi jutr nie skończy więc cierpień ciag dalszy w przyszłym tygodniu będzie, a do tego wykasują że będę wyła pod niebiosy :angry::crazy:
Poza tym moje dziecię obudziło sie dziś wcześniej o 7.30 czyli jak dla niego w połowie nocy. Mało tego próbował spać ok 12 mój braciszek milutki jak zwykle nie myślał i poszedł sobie się wykaszleć pod drzwiami pokoju no i koniec spania. Padł teraz o 19 ciekawa jestem tylko czy prześpi noc.
oza tym jak tylko m przyjechał z pracy robi z siebie wielką ofiarę losu użalającą się nad swoim stanem chorobowym. Ja bedąc chora zajmowałąm sie całymi dniami dziećmi i nie jęczałam a on robi z siebie ofiare tegorocznej zimy. Chłopcy lepiej znosili grype niż ich 26 letni ojciec boshhhh :angry::wściekła/y:

reklama
:-):-):-):-)witam

U nas dziś trochę cieplej to zaliczyliśmy spacerek:tak:No i dzisiaj Osiu zrobił pierwsze dwa kroczki:-DTak to latał po pokoju ale podtrzymując się pchacza czy jak się to coś nazywa:zawstydzona/y:
Oskar się zrobił ostatnio straszny gryzoń, domownicy i babcia muszą z palcami uciekać, bo zaraz robi skok i gryzie:baffled::baffled:
No i zupki robione czy kupione mu już nie wystarczają , woli jakiś konkrecik:tak:ziemniaczki i mięsko:-D:tak::-Da najlepiej coś z mojego talerza.Zorientował się , że my mamy smaczniejsze rzeczy:-D:tak:
kluska- na razie nigdzie nie wyjeżdżamy, ale planujemy w wakacje odwiedzić rodzinę w Niemczech:-)Zobaczymy co z tego wyniknie.Ale wolę już teraz wyrobić odpowiednie dokumenty.Jeszcze pamiętam, jak kiedyś w piatek odbierałam paszport a w sobote wyjeżdżałam:baffled:Specjalnie do innego miasta musiałam po niego jechać , bo u nas go jeszcze nie było:no::crazy:
moniamonis -biedna ta twoja córcia:-DAle będzie miała z głowy jedną chorobę zakaźną:tak::-D

pozdrawiam ...:-D:-):tak::happy:

Do góry