reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

hej kobietki.
Duzo zdrówka i radości dla Sewerynka i Amelki ;-)

kaskax25 ja jakos nie mam przekonania do allegro:confused: nie "bywam" tez czestym ich klientem.Moze dlatego,ze ja to musze dotknąć, obejrzeć, powachac i takie tam:-D za to moj brat ma fioła czyli cos w tym jest:-D moniamonis cierpliwosci zycze;-) lekarze...Trzeba czekac az się coś wykluje zeby mogli stwierdzic:angry:
kropecka Cię nawołuje tu:-D jak chłopaki?Ania 31 a Twoje ? Prześlicznych macie tych chlopaczków w załacznikach podejrzałam:tak: Niebieskie czapeczki, niebieskie ubranka,skarpetusie w samochodziki...ehhh- tez chce tak:-p;-):-D No ale wszystko w swoim czasie.Moja kuzynka własnie dziś urodziła chlopca:-) dodam, ze to planowane według jakis tam metod dzieciatko- bo ma juz dwie dziewczynki odchowane-9 i 7 lat :tak: Moze pozyczyć od niej te tabele i co tam jeszcze trzeba:sorry::-D:-D Co do wysypiania się to moja Niki budzi się raz w nocy okolo3-ciej spija butle i spi doo 8-mej takze jest ok:tak: I tak musze wstac wczesniej wiec nie ma to dla mnie znaczenia.Teraz ma drzemke 1.5 - 2 h i nastepna około 15- 16:30 -17-tej.Juz mnie strasza co niektorzy,ze niedlugo mi sie skończy jej spanie 2 razy:laugh2: Pozdrawiamy cieplutko

reklama
no to my;-)tez sie dzis przywitamy:tak:u nas dzis zimno snieg jest;-)
przyszlirodzice sto lat dla Amelki:-D:-D:-D:-D

Margaritka :-Dmoje chlopaki ok starsze w szkole do 15 a młodsze urzędują ze mna przez cały dzień:tak:
Dzis to ja zrobie chlopcom niespodzinke słodką juz wstawiłam ciasto do piekarnika:-D po południu będzie jak znalazł tylko za nim moi chłopcy poodrabija lekcje bedzie juz ciemno późno i zostanie chwila za odpoczynek im szkoda że maja tak mało czasu po szkole dla siebie no ale nic niedługo weekend a my w weekend mamy miec prawdopodobnie gości ma byc moja mama z siostra i dziecmi wiec bedzie chata gości:-Di mam pytanie szukam jakiegos fajnego przepisu na ciasto chciałabym cos specjalnego zrobic a moje juz wszystko jedli Macie może jakieś fajne przepisy jak co to na NIEBO W GEBIE bede szukała
Patrysia ale Sewcio to przystojniak i jak sam stoi Bartkowi daleko jeszcze do tego ostatnio stwierdziłam ze małemu chyba tak jest wygodnie i nie śpieszno mu na nogi:tak:no cóz i na niego przyjdzie kolej:tak:

MArgaritta myslałam ze moje krasnoludnki są śpiochami ale widze ze nie tylko oni Amadeuszek kłądzie się spać o 21 i wstaje o 8:30 w ciagu dnia śpi od 11 do 12:30 a kolejny raz od 15 do 16:30 zwykle. Starszy kładzie sie ok 22 wstaje też ok 8:30 a mimo że ma prawie 3 latka i jego rówieśnicy z mojego otoczenia juz nie sypiaja w dzień on nadal garuje sobie ok 3 godzin od 14 do 17 więc na regenerację w ciągu dnia i wysypianie się nie mogę narzekać :-)

Witam wszystkie mamy.:-)
Solenizantom szystkiego naj, naj, naj:-)
Posta pisze ratachh zaczęłam o 10 teraz 12 i coś czuje że nie dane mi będzie skończyć:wściekła/y:
Ok uciekam jak znajdę chwile spokoju
Pa

syneczki2:-) Amadeusz mnie rozkłada na łopatki jak sobie obejrzalam album:sorry: cudny jest.A ze mam fioła na punkcie chlopca to juz w ogole:-D I te oczy:rolleyes2:
Ania31 jak Ty na to wszystko znajdujesz czas?;-) Jeszcze ciacho w piekarniku:eek: Szacuneczek:tak:

hello no to zaczelo sie juz marudzenie... :wściekła/y: ale nareszcie spi...
choc i tak wydaje mi sie ze te raz dziennie to jeszcze dla niego za malo bo on potem caly czas placze wiec wroce to tych span po 2 razy dziennie a co w nocy :confused2:
Ania31 - on sam stoi przez dlugi czas ale chyba ostatnio zrobilam blad ze pochwalilam sie ze on juz sam kroczki robil bo teraz przestal :eek: zrobi po jednym kroczku i koniec ale jeszcze troche i pewniej sobie pojdzie :happy:
przyszlirodzice - no to zdrowka dla Amelki na 9 miesiecy no leci leci :tak:
moniamonis - moze lepiej by bylo jakbyscie do lekarza poszli bo nie wiadomo co to a tak to i Ty bedziesz spokojniejsza :tak:

patrysia, ja Olka wczesniej tez za szybko pochwalilam. Pierwsze kroczki zrobil jak mial 8,5 miesiaca a potem przestal. Minal miesiac i teraz wlasciwie tylko chodzi, raczkuje coraz mniej.

Co do allegro to czasami kupuje tam jakies rzeczy ale po tym jk zostalam oszukana traktuje to z wieksza rezerwa. I niestety niektore rzeczy juz nie sa takie tanie.

Ostatni moj zakup to buciki na zime dla Wiktora
Buciki

naprawde polecam, niedrogo a bardzo solidne i jak dla mnie ladne :)

Moje dzieciaki to w takim razie tez spioszki. Wiktor sypia jeszcze 2-3 godziny w ciagu dnia,

Olek chodzi spac o 19-20, spi bez przerwy do 6:30-7:00, potem jedna drzemka jak jestem w pracy ok. 10-10:30, potem jak wracam to kolejna drzemka po 14 tak 1-1,5 godziny. Czasem nawet 3 drzemka sie zdarzy ale to juz rzadko.

Szukam obecnie jakiegos ajnego i niedrogiego jednoczesnie projektanta wnetrz. Moze macie kogos do polecenia?

kropecka - fajne buciki :tak: a niestety chyba nie bede miala Ci kogo polecic bo nie znam - chyba ze zapytam ;-) no to fajne masz nocki jak spicie bez przerwy - tez tak chce :sorry:

moj wlasnie usypia malego no bo jak spi tak raz za dzien to potem straszna maruda ale dzis to wogole jest jakis marudny moze znow te zeby a nie chca wyjsc... :wściekła/y:

kropcka a moze sprobuj wlasnych sil:-) ja sama wymyslalam wszystko, gdzie maja stac scianki dzialowe, oswietlenie a nawet sama zaprojektowalam kominek i popłaciło się zaoszczedzilismy troche kasy a wszystko fajnie wyszło:tak: w razie co sluze rada

p.s. jaj bede miala chwile i przeczytam wreszcie jak sie umieszcza zdjecia to moze sie pochwale swoim dzielem

reklama
Margaritta Dziękuję :-) taki łądny jest bo do mamusi podobny :-p starszy zreszta też :-) Jeszcze nie dotarłam do zdjęć Twoich pociech, ale lada chwila to nadrobie :happy:
Kropecka sama szukałam jakies pół roku temu taniego i dobrego projektanta i nie poszukałąm do dnia dzisiejszego. Nie ma tanich projektanów niestety. Ja swoje inspirację czerpie z bardzo fajnej stronki deccoria. www.deccoria.pl wybierasz sobie albo konkretne tagi, albo po prostu oglądasz całe galerie, a to jest praktyczniejsze bo wiesz że nic nie ominiesz. Sama dziś swoją załozyłam, narazie z lampami w salonie ale z biegiep prac wykończeniowych będę dorzucała. Ludzie naprawdę mają ciekawe pomysły i nie trzeba tracić pieniedzy projektantów. :-)

Do góry