reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

kretka u lekarza byłam jakiś czas temu i było wszysko ok, ale ponieważ jestem po cc to żaden lekarz nie powie mi, że mogę się starać o dziecko:-( Już w szpitalu mi powiedzieli, że następna ciąża dopiero za 2 lata, ale mi zależy żeby między dzieciakami była mała różnica wieku, najlepiej rok (rocznikowo), wiec zaryzykuję. Tym barziej, że znam kilka osób, które po cc zdecydowały się wcześniej na dziecki i wszystko jest ok. Po prostu pewnie zrobią mi kolejną cesarkę, żeby w czasie porodu nic ze szwami się nie stało.

reklama
Hej
Witam dziewczyny:-)
Paty 36 jeśli za jakieś sześć lat zdecyduję się na kolejne dziecko fajnie żeby to był chłopccyk a więc muszę poznac ta metodę Wójcika:tak:
Moniaminis ja jestem typową córeczką tatusia także pewnie nie ma regół pod tym względem grrunt to nie zchrzanić czegoś w kontaktach z dzieckiem a wtedy to już bez znaczenia
Radziłabym ci powstrzymac się z druga ciążą jeszcze , znam przypadek o przyśpieszonych narodzinach dziecka o całe dwa m-ce bo macica nie wytrzymała z racji tego że wcześniejszy poród odbył się właśnie prez cesarkę . Juz nie wspomnę ile nerwów zjadł rodzicom sam przebieg ciąży a potem strach o zdrowie dzidziusia
Oliwka jcały czas kaszle nie powiem żeby podoba mi sie ten kaszel ale poki co wierzę lekarzowi :nerd: jeszcze
Kaska x25 jak długo kaszlał Mateusz?i jakiefo rodzaju był to kaszel ? U Oliwki czasem typowo odrywający a czasem taki "SwiszczącY" i ten akurat mi się bardzo nie podoba:cool:

dawna cloe Mateusz od czasu jak lekarka stwierdzila ze juz jest czysto na oskrzelach to kaszlal jakies 2 tygodnie a nawet teraz jeszcze sie zdarzy ze cos mu sie nazbiera i odkaszlnie:tak: Kaszel to typowo odrywajacy zbieralo mu sie przez nawet pol godziny charczalo mu az w koncu odkaszliwal chwile bylo cicho i znow mu sie zbieralo. No i ten stan trwal dlugo. Tylko jak mial takie swisty to u nas byl skurcz oskrzeli i podawalam mu salbutamol i czopki aminofiline. Jak cie niepokoi to moze lepiej przejdz sie jutro na zbadanie. Nam najlepiej na te kaszle pomaga ambrosol, mimo ze jest od roku lekarz kaze podac troszke mniejsza dawke. ;-)Pozdrawiam:-D

kluska ja też wierzyłam w Mikołaja do 9 roku, dopóki moja przyjaciółka mi nie powiedziała jak jest naprawdę:-) Moja mama była załamana:-(
Mam narazie jednego synka, ale marzę o 3!!!!:-) i czwarta córeczka ( to są marzenia, a jak będzie okaże się:-))

Pozdrawiam Was!!!

witam
ladna.ex.panna -no to sie wybawilas :-) i gratulacje kolejnego zabka :-) sliczne zdjecie Igusi :tak:
moniamonis - ja mialam na samym poczatku brata jest ode mnie o rok mlodszy i mam z nim chyba najlepszy kontakt zreszta pozniej dolaczyl do nas nastepny braciszek i siostrzyczka ... heh tak wiec jest nas czworo :-D
kluska - zdrowka dla Piotrka :tak:
anna_ajra - a maly dzis marudny jak wstal po poludniowym spaniu ze myslalam ze z siebie wyjde juz masakra taki ryk byl ze hej - czasem nie szlo go uspokoic a jak tylko odeszlam na chwile od niego to jeszcze gorszy :dry:
zdrowka dla dzieciaczkow :tak:

milego wieczorku

Lewek dzisiaj poleciał główką do tyłu!:no: tak głośno jeszcze nigdy nie płakał...tak mi go szkoda...moje maleństwo...ja nawet nie zdążyłam podbiec, to trwało sekundę! Dziewczyny pocieszcie mnie..:-(

Lolka ja cie pocieszę :tak:Jako mama dwójki dzieciaczków napiszę że nie ostatni to raz;-) założe się że mały juz dawno o upadku zapomniał a za to mamusia ma moralnego kaca że hej;-) Dodam tylko ze pierwsze upadki zawsze strasznie się przeżywa każdy kolejny już niekoniecznie. Głowa do góry:tak:

Lolka głowa do góry! p[amietam jak Igunia nabiła sobie pierwszego i poki co ostatniego guza ....starsznie to przezyłam az sie popłakałam chociaz mała nie płakała zbytnio :((
heh a Igunia na zdjeciu czy ja wiem czy śpiąca była, raczej w tym momencie przymykała oczka;-)
a przed imprezką wyglądała tak

Załączniki

• 002.jpg
    002.jpg
    565,2 KB · Wyświetleń: 30
  • 008.jpg
    008.jpg
    596,7 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Lolka moj maly wczoraj polecial prosto na buzke i tym jednym nieszczesnym zabkiem musial sobie przygryzc jezyk i krew mu leciala strumieniem:-(Wyobraz sobie moje wyrzuty sumienia ze go nie upilnowalam.:no: Niestety nasze dzieciaczki w najblizszym czasie na co dzien beda sie obtlukiwac takze oczy wokol glowy a i tak przed wszystkim ich nie uchronimy:tak:Glowa do gory, maly zapomni a my bedziemy ostrozniejsze.Patrysia przeszlo Sewkowi? Moze to te zeby, Mati tez tak marudzil przed;-)

Do góry