reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

kretka u lekarza byłam jakiś czas temu i było wszysko ok, ale ponieważ jestem po cc to żaden lekarz nie powie mi, że mogę się starać o dziecko:-( Już w szpitalu mi powiedzieli, że następna ciąża dopiero za 2 lata, ale mi zależy żeby między dzieciakami była mała różnica wieku, najlepiej rok (rocznikowo), wiec zaryzykuję. Tym barziej, że znam kilka osób, które po cc zdecydowały się wcześniej na dziecki i wszystko jest ok. Po prostu pewnie zrobią mi kolejną cesarkę, żeby w czasie porodu nic ze szwami się nie stało.

Mi lekarz powiedział że najlepiej po 18miesięcy... ja bym chciała mieć drugą dzidzię. Tym bardziej SYNA:) Ale mój P.chce żebym zaszła za 3 lata:(

reklama
Witajcie Mamiśki!
Chciałam do Was już od wczoraj,ale net zastrajkował :(

Marcelek właśnie zasnęła po wybawieniu się w „gdzie jest Marcysia?” i „zaraz Cię złapię” orazopróżnieniu obydwu cysiów :) Ciekawe jaka dziś przed nami nocka,bo poprzednia była z 4 pobudkami :( Kiedy ja się wyśpię?

Kretka20- ja ciągle nie mam @...

Moniamonis-trzymam kciuki!!Ja mam koleżankę, która w ciągu roku ur. dwoje dzieci przez cc,na szczęście wszystko skończyło się dobrze,ale Ty może jednak odczekaj troszkę…
Mi też marzy się rodzeństwo dla Marcelka,ale chyba jeszcze chciałabym poczekać…Między mną i bratem jest 2 lata różnicy i dogadywaliśmy się świetnie :)

Kluska- kino-zazdroszczę! Z kim zostawiłaś dzieciaki i jak Dominis dał radę z zaśnięciem bez cysia? U nas by to chyba nie przeszło :( Ciekawe jak sprawdzi się to koło do pływania?

Anna_ajra- patrz jaki zorganizowany mąż Ci się trafił :) Brawo!!

Ladna.ex.panna- Ty imprezowiczko! :) Iguni kręcą się włoski? Śliczna!

Dawna Cloe- zdrówka dla Oliwki!

Patrysia- :) Nie wychodź z siebie!! Sewcio miał po prostu gorszy dzień, on tez pewnie nie może się doczekać tego zębola!

Lolka- moja Marcelka dziś też bidna ma dzień upadków :( I tez mi się serce pokrajało jak płakała,ale szybko ją uspokoiłam-widocznie nie bolało tak bardzo :) I zdaje sobie sprawę, że przed nami jeszcze niejeden upadek…

Mysza, Paty36, Kaśkax25 :-)

Dziewczyny i jeszcze mam pytanie. Jak Wasze dzieciątka znoszą mycie głowy? U nas ostatnio masakra, to najgorsza część dnia :( Do tej pory było bez problemu,a od kilku dni jest płacz przy spłukiwaniu,nie jestem w stanie jej utrzymać tak żeby jej nie polać wodą :( Kupiliśmy nawet takie rondo na główkę,ale Marcysia się tego boi…
I jeszcze jedno-jak z ciemiączkiem u Waszych maluszków,już pozarastane?

Spokojnej nocki Wam życzę!

Witam sie i ja:)
Dziewczyny nie martwice sie guzami to nie pierwsze upadki naszych dzieciaczkow.
Mi tez jest smutno jak mala sie uderzy ale coz jest to niestety nieuniknione. Mała w sobote co chwile jakis zaliczala tuptajac po lozku tam jej sie najbardziej podoba:) caluje sie ze sciana hehehe i biedjna uderzyla sie w nosek:( bidulka moja

Zytka jeszcze nienajgorzej Piszę jeszcze bo pamiętam ż Julka poźniej zaczęła świrować więc wszystko przed nami.
Przyszlirodzce Oliwcia lubi dawać sobie buziaki w lustrze:-D i jeszcze zdażysię że nie wyczuje odległóści

No i doczytałam wszystko ale sie naklikałyście przez weekend ale fajnie było co czytać:-)
U nas juz po chorobach Bartuś goraczkował tylko 2 dni na szczęście dziąsełka to jedna wielka bania tam ma napuichnięte jeszcze jedno tylko do wyjścia i koniec musze poprawic zdjątko z zabkami bo nie aktualne juz:tak:
anna ajra tylko pozazdrościc tak uczynnego męża:tak:dobra chłopina z niego;-):-D
lolka ja tez mam 4 dzieci i wiem ze guzy upadki to nie uchronne mój tez o cos zawadza albo o niego zawadza u mnie to jak w dzungli przetrwa najsilniejszy a mały juz sie nauczył ze jak cos chce od chłopców to musi głośno krzyczec i dostanie no mowie wam niemożliwy jest:tak:
ladna.ex.panna a Igunia śliczna a te loczki na głowie :-)
mniamonis ja miałam 3 cc i jeśli moge doradzic cos to odczekaj troche ja przy ostatniej chociaz różnica prawie 4 lata miałam ja zagrożoną macica za słaba juz i wydaje mi sie ze przy tak niewielkim czasie od porodu moze byc u Ciebie tak samo
oczywiście zrobisz jak uważasz :tak:jak co to trzymam kciuki
Zytka U mnie Bartek znosi mycie głowki ale Kuba to wył jak oparzony nijak nie mogłam mu umyć dopiero jak obcieliśmy mu włoski pomogło a ciemiączko Bartek jeszcze ma niezrośniete
Myszaa ja tez o tym marze:-):-):-)

A u nas w rodzinie to tak mieszane jest wczoraj włąsnie liczylismy kto co ma i jest w sumie przewaga dziewczyn ze strony M ja mam 4 synow i za córke juz podziekuje musza mi starczyc oni:tak::-D

Ania31 - a ty nie masz chrześniaczki?? :-D zawsze to się wtedy dostaje najlepsze :-D
Ja już nie mogę się doczekać jak będę ubierać moje chrześniaczki -:-D bo mam plan na zakupy je zabierać:-D

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny - ja to tak ostatnio z doskoku - bo nie mam weny:-D

reklama
Myyszaaa mam dwie chrześniaczki jedna ma 10 lat a druga 7 ale ze wzgledu na poglady co niektórych nie zabieramy dzieci na zakupy i prezenty sa tylko w świeta druga jest od mojej siostry i co prawda "wyznajemy" inne zasady i ona zawsze cos tam ode mnie dostanie jak jestem

Do góry