reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

aha musze sie pochwalic moj Sewcio juz sam stoi jeszcze nie tak zeby caly czas ale ma takie momenty ze sie puszcza i stoi :-D:-D:-D:-D juz nawet probuje sam kroczki robic ale jeszcze jest mu ciezko ale mysle ze pare tyg i ruszy :-D:-D:-D:-D:-D ale sie ciesze jak nie zeby to przynajmniej to hihih :-):-):-):-):-)

reklama
Dzięki dziewczyny troche mnie uspokoiłyście, kupie mu dzisiaj jednak po raz kolejny jakieś soczki, obawiam się jednak że w rezultacie i tak Piotrek je wypije:sorry2:. Ja też ide dzisiaj kupić małemy jakieś ubranie na zime, a Piotrkowi buty i swetry. Ciekawe jaka będzie zima w tym roku
kaskax25- gratuluję ząbka:-D
patrysia- jest halloween więc możesz Sewkowi założyć szczęke wampira:-D, będzie miał piękny garnitur zębów. A tak poważnie to pewnie już niedługo wy też bęędziecie cieszyć się ząbkiem.
moniamonis- witaj, mój Dominik też nie przejawia jakichś skłonności do mówienia i kręcenia głową, czasami robi pa pa ale nie zawsze:dry:.
Aha! Dominik uwielbia książeczki, codziennie czytamy 2-3 bajeczki i oglądamy obrazki dla maluchów- ja mu opowiadam co jest na obrazkach np zwierzątka i jakie odgłosy wydają a on ogląda i słucha jak zaczarowany. Właściwie książeczki to jego ulubiona forma zabawy poza raczkowaniem i stawaniem przy wszystkim:-). No i nadal uczę go czytać metodą Glenna Domana, mam nadzieję że mi zapał nie minie.
Ika_s, aggy - gdzie jesteście, odezwijcie się dziewczyny.

Ostatnia edycja:
patrysia, jak Sewek już stoi to za chwilę zacznie robić kroczki. Mój jak ma dobry nastrój to podejdzie to mnie kawałek. Generalnie jednak woli raczkowanie.

moniamonis, nie przejmuj się. Mój Olek też nie mówi, nie robi na nocnik (nawet mój starszy synek na nocnik nie robi). Wszystko przyjdzie z czasem :)

patrysia, brakiem ząbków się nie przejmuj. Podobno im później dziecko dostaje zęby tym są one potem mocniejsze.

Ostatnia edycja:
kropecka - no wlasnie moj tez jak stoi przy lozeczku a powiem zeby stanal to stoi a jak powiem chodz do mamusi to idzie - raczkujac :sorry2: :tak: a o zabkach tez slyszalam ze im pozniej wychodza to mleczki dluzej zostaja :blink:
kluska79 - sie dowiemy w zime jaka ona bedzie :-D powodzenia w czytaniu i na zapas zapalu ;-)

ja zmykam bo znajoma ma za chwilke przyjsc na klachy ... :-D:-D:-D maly spi wiec zrelaksujemy sie moze przy malym :tak::-D:-D:-p:-p

Cześć Dziewczyny!
Ale Wy macie powera z tym pisaniem :) Parę dni mnie nie było i tyle nadrabiania :) Przyjechali moi Rodzice i czas nam strasznie szybko leci,a wieczorem padam na twarz :( Dziadki nacieszaja się Marcelkiem , bo następne spotkanie pewnie dopiero na Boże Narodzenie jak wszystko będzie dobrze :) Nocki u nas jakby troszkę lepsze (ostatnio tylko 2 pobudki)-oby nie zapeszyć! A i Marcelka próbuje sama stać :) Na razie jeszcze robi to nieświadomie i trwa to sekundy,ale i tak mnie zadziwiła mój mały skubaniec :)

Gosia78- no i Piotruś zastymulował Jasia do raczkowania :) Super!!

Kaśkax25- gratuluje wygrania zawodów :) 1 ząbek-hurrra!! Dużo zdrówka Wam życzę!

Kluska79- u nas picie to tez niemalże sam cysiu,czasem parę łyków herbatki z niekapka,ale to rzadkość. Do cysia podłącza się na żądanie-średnio 6 razy w ciagu dnia,no i noc… A na widokdzieci i zwierzątek Marcysia też sie bardzo cieszy:)

Ladna_ex_panna- Igusia jest niezła z tym nocnikiem naprawdę!!My podjęliśmy już próbę. Nocnik jest foczką i Marcelek owszem śmieje się i pokazuje gdzie foczka ma oczka,ale posadzona na nim się rozpłakała. Chyba na pewno kupimy najzwyklejszy i będziemy ćwiczyć :)

Anna_ajra- fotelik wygląda super! Daj znać czy się zdecydowaliście. Michaś już wyrósł z tamtego fotelika? Co do kombinezonu, to my mamy jednoczęściowy,ale kurteczkę i spodenki ocieplane też mamy :) A styropian Marcelek dalej obgryza :( Na szczęście tego nie połyka tylko międli w buziolu, jak jej wyciągnę to za trochę znowu to samo:) Jak go zdejmiemy to boję się,że sobie guza nabije,bo ona ciągle przy tej ławie urzęduje…

przyszli.rodzice-mały diabełek w kąpieli! :)

Patrysia-sanki bomba,ale cena tez powalająca :)

[FONT=&quot]Moniamonis-witaj!! Nie zrażaj się postępami maluszków,niedługo i Ty zaczniesz się chwalić:)

No a moje dziecię właśnie się dopiero obudziło, ciekawe o której odpadnie no nockę?

Buźki dla Was wszystkich:)
[/FONT]

Witam sie ponownie. Matus poszedl spac chyba nadrabia zaleglosci po chorobie. Ale ząbkowe dostalam od męża:szok: Pojechal i przywiozl telewizor 37 cali LCD, nowy aparat cyfrowy (stary troche wysiadl) i dvd. Niech zyje system ratalny:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Patrysia przyszlirodzice dziekujemy za nagrody, fantastyczne:wściekła/y:anna_ajra Kluska 79 Zytka dzieki:-D:-D:-D anna_ajra nebulizator to rodzaj inhalatora uzywanego w szpitalach do inhalacji dziecka. Super sprawa dla dziecka chorujacego czesto na oskrzela, pluca. Mi niestety juz przebakuja lekarze ze to pewnie na tle alergicznym, a zreszta juz ma inhalator flixotide.kropecka Mati tez dzis probowal sie puscic ale . skonczylo sie tym ze sie przewrocil. Zdazy ma jeszcze czas. A wszystko by chcial naraz:-).Moniamonis WITAJ!!! MOj Mateusz jest z 15.02 takze blisko. A dzieci kazde rozwija sie inaczej jeden szybciej chodzi drugi szybciej mowi. Na wszystko przyjdzie czas. Mati np. ostatnio wszystko papuguje zwlaszcza czyjes chrzakanie a dzis nauczyl sie tak fajnie klaskac jezyczkim, tak jakby chcial powiedziec patrzcie mam ząbka.:wściekła/y:No dobra koncze. Dzien pelen wrazen. Najwazniejsze ze Mati jest w domku. Dobrej nocki wszystkim!!!:-D:-D:-D

Hej

Aggy - już zmieniala ostatnio zdjecia na NK :-)
Ika i Agawę na GG dorwałam :-D

moniamonis - Witaj :-) Mój synek to młody szalej jest :-) ale na nocnik nie robi :-D chodzic nie chodzi :-D ale opanował do perfekcji wychowywanie dziadków :-D

Pozdrawiam

Mała już śpi wię mam chwilę...
Wiem, że dzieciaki się różnie rozwijają i jakoś się nie przejmuję że nie robi papa czy nie klaszcze, bardziej się zastanawiałam nad sobą, że może ja jej żle pokazuje czy coś takiego. Bo staram się nie machać jej łakami tylko sama pokazuję papa czy brawo. I czasem coś jej tam wyjdzie, ale raczej nie mogę powiedzieć, że potrafi to robić. A może jestem zbyt niecierpliwa:crazy:
A jak wy uczyłyyście swoje dzieciaki, a może same złapały bez jakiejś specjalnej nauki!!

Myyszaaa - moja majeczka w wychowywaiu też jest dobra, wchodzi mi na głowę dosłnie i w przenośni, a do tego jet straszną złośnicą (chyba po mamie):-). Teraz chorowała (bierzemy antybiotyk:no:), więc jej trochę odpuściłam, ale jak wyzdrowieje to muszę się za nią wziąć, bo wyrośnie mały terrorysta:-)

reklama
Cześć dziewczyny!:-D
Za za szalony dzień... ledwo zdążyliśmy na zakupy. Mój mąż miał niezapowiedziane szkolenie!:szok: Wyobrażacie sobie?! Nikogo w firmie nie poinformowali!!!:wściekła/y:

Kupiliśmy fotelik, ale nie czerwony lecz pomarańczowo-grafitowy (Zytka). Jak zrobię zdjęcie, to pokaże - w realu wygląda korzystniej...:happy2:
A komplet na zimę też kupiliśmy inny, moim zdaniem ładniejszy. Jednak warto czasem obejrzeć coś w rzeczywistości, niż od razu zamawiać przez np. neta.
Spokojnej nocy dziewczyny!

Załączniki

• 15.JPG
    15.JPG
    15,2 KB · Wyświetleń: 29
  • 1234.JPG
    1234.JPG
    13,8 KB · Wyświetleń: 33
Do góry