reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witajcie Maminki!

Wczoraj wieczorem wrócilismy od teściów. Nie ma to jak w domku :) Ale jutro, skoro świt mamy zamiar wyruszyć do moich rodziców na Śląsk :) Cieszę się bardzo, bo nie byłam w swoim domku juz ponad rok :(W zeszłym roku chuchaliśmy na ciąże i nigdzie się nie ruszaliśmy, a potem jak Marcelek się urodziła to jakoś tak schodziło z tą wyprawą aż do teraz :) Troche też się obawiam oczywiście tej podróży i juz mam pietra, no ale co tam:)
Wczoraj chciaam do Was zajrzeć i nadrobić zaległości ale nie mogłam wejść na BB, pierwszy raz mi się to zdarzyło. Postaram się dzisiaj nadrobić,choć marne mam szanse bo wzięłam się za pranie, potem prasowanie i pakowanie :( Mam zamiar posiedzieć tam przynajmniej 2 tyg :) Bedę oczywiście za Wami strasznie tęsknić !!
A co u nas? Ząbków ciągle brak (zauważyłam nowy wątek:)), Marcelek pcha do buzi dosłownie wszystko i szoruje po dziąsełkach, na szczęście jest w miarę spokojna :) Wprowadziliśmy jej do jedzonka jabłuszko i soczek jabłkowy, dlatego że ciągle mamy problem z kupką (ostatnio czekaliśmy na nią 6 dni!!). Marcelinek nawet nieźle sobie radzi z łyżeczką, a w zasadzie to ja nieźle sobie radzę :) Byłam strasznie zatwardziała i chciałam ja utrzymać na cysiu do pełnych 6-ciu miesięcy,ale siła wyższa, oby tylko poskutkowało :)

Uciekam do robotki,wykorzystam to,że M zabrał córeczkę na spacerek :)postaram sie jeszcze zajrzeć :)

Aggy-
dzięki za zaproszenie :)

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!

reklama
Witam się i ja.

Olek zasnął o 8 i śpi do teraz :/ pewnie to koniec spania na dzisiejszy dzień i resztę czasu spędzę na zabawianiu go :/ Wiktor też nie pali się do jakiejkolwiek zabawy tylko leży na łóżku.

Paulineczka - mi już Olek raz spadł z łóżka :/ właśnie przez to że potrafi się już przesuwać w różne strony :/

potrafi już utrzymać ciężar ciała na stopach i coraz bliżej mu do samodzielnego siedzenia. No i nauczył się zupki i owoce ze słoiczków zjadać.

Co do nocy to jest różnie, czasem się obudzi, czasem prześpi całą więc tu nie mam regularności. Ale ogólnie nie narzekam. Bardziej na monotonię która już mnie przybija i to że nigdzie się ruszyć nie mogę :/

Witam. Moj krolewicz wlasnie usnal. Od 7 rano sie z nim bawilam, az w koncu padl. Mialam isc po przyprawe gyros do salatki, i teraz nie mam jak. Najwyzej zrobie pozniej jak wrocimy ze spacerku.
Agawa- czekam na zdjecia. My wlasnie rozwazamy kwestie wykonczen (choc do teho jeszcze daleko, ze hoho) bo oboje lubimy robic sami rzeczy, z ktorych pozenij korzystamy. Pierwsza rzecz to oszczednosc, a druga (rownie wazna) sama sobie zrobie- i jak bedzie cos zle to tylko do siebie bede miala pretensje. Ogolnie to taka jestem, ze wole sama wszystko zrobic.
AnnaAgnieszka- tez mam takie szczescie ostatnio, jak wychodze na spacer to zaczyna padac- albo poprostu wynika to z tej"cudnej" pogody.Udanego pobytu zycze. Ja dalam ksiedzu 300 zl- a taki gest, za to ze nic juz nie daje jakies 3 lata.
Mysza- ile jeszcze chcialabys karmic Mikiego piersia??
Oliwka11- jaka figurka!!!!!śliczne zdjecia. super sobie odpoczelas.
Ulenka- no wiec wlasnie, nie zamartwiaj sie, bo jak sama [piszesz synkowiprzeszlo samo z siebie- wiec moze taka uroda twoich dzieci i juz.
Dawna_cloe- no tez opowiadasz historie! Przeciez masz fajniutka figure.
Ika_s- "że może to tylko tak dzisiaj cwaniaczyła." ;-):-):-D
Zytka- bedzie ok. udanej podrozy zycze
Kropecka- no to juz sobie wyobrazam co przeszlas ( mojej kolezance w zeszlym roku sie to zdarzylo- o matko!- co to bylo), Olcio super sie rozwija wiec. Z ta monotonia sobie wyobrazam- dwojka dzieci. Kropecko, ale z jednej strony masz super, bo masz juz 2 i jak pisalas masz zamiar na niej skonczyc, wiec wychowasz sobie przynajmniej dwojke- prawie na raz.A pozenij....napewno sobie odbijesz. Trzymaj sie
[/RIGHT]

Hej
Dzięki za pocieszenie :-)

W sumie jak Zytka półroku na samej piersi :-D ale w sumie jak widzę jego minkę jak mi wyrywa łyżeczkę i ładnie kupki robi :-D To już wszystko oki :-D

Kropeczka - zdjęcia śliczne :-) A Olek super że już zupki je :-) przynajmniej nie będziesz się martwić jak zostawisz go na te 4 godzinki :-)

Ika - widzisz jaka inteligentna - wie co chce:-D
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
:baffled:Uff... właśnie wysprzątałam Dominika pokój, przeniosłam łóżeczko, wymyłam okno i żaluzje. Zostało mi jeszcze przeniesianie ubrań,zabawek i rzeczy do pielęgnacji:-)
Będzie mi go brakowało w mojej sypialni, ale mam nadzieję ża z czasem będzie dzięki temu lepiej spać.
Więcej napisze wieczorem , całe dopołudnia sprzątałam ,a teraz lece na zakupy i obiad robić

Cześć
u nas w nocy dzis makabra mały tak się darł że myslałam ze go gdzieś pójdę podrzucić:cool2: nie mam juzsiły na niego nie wiem czy jak ząbki wychodzą to może aż tak boleć żadne mi tak nie wyło a on daje popalić chyba za całą czwórke:baffled:

w załaczeniu przesyłam wam focie jak to mój synciu lubi teraz czas spędzać i nijak nie idzie go położyc inaczej zaraz wrzask krzyk:szok::baffled:i tylko tak

Ostatnia edycja:
:-):-):-)Witam

Właśnie wróciłam od mamy, całą drog ę moje dziecię marudziło , na koniec zasnął i nie obudził się jak go wnosiłam i kładłam do łóżka.I o dziwo dalej śpi
I dostałam ppróbki z Nestle: łyżeczkę , kaszkę mleko2, i puree.Chciałam kupić i wyprobować puree a tak nie muszę. Bedzie dziś na obiad:tak::-D:-D

Co do chrztu to u nas 50 zł.Ja mam w domku chrzest, będzie ok11 osób.Msza jest o godzinie 17, także obiad odpada jedynie ciepła kolacja,. Starszy ma w poniedziałek urodziny więc będą w niedzielę razem świetować, bo dwa dni po kolei i na trzeci teściowa to za dużo jak na mnie jeszcze z przeziębieniem:wściekła/y:

pozdrawiam i uciekam bo oskar juz wyspany:-D:-D

Hej
No kochane może kiedys wkleje zdjęcia jak wyglądam z boku wtedy to można dojrzeć pewną oponkę która sobie jest a nie powinno jej być:dry:
Ania31 jednym słowem mały wie czego chce konkretny facet;-):tak:zdjęcia świetne:tak:
Lileczka u nas tez 50 zł skasowali uwazam ze to ok.
Ja też dostałam podobny zestaw puree wykorzystam jutro
Kluska ja jeszcze nie przenoszę małej z sypialni przeniose jak urządzę dziewczynom fajny pokój tak za rok jak się sprężę:happy2:

Cześć dziewczyny!:cool2:
Michaś nabił sobie dzisiaj pierwsze limo...:sorry2: tak szalał i skakał...:-D Jest taki pocieszny, że aż nie mogę się nim nacieszyć! Malutki bardzo "sprężynuje", gdy go biorę na kolano, skacze jak szalony:happy2: i od niedawna zaczął prostować nogi.:szok: Gdy trzyma mnie za kciuki, normalnie stoi i nie można go od tego przekonać. Lekarka nasza powiedziała, że będzie szybko chodził. Jest bardzo silny.
Bardzo smakują mu zupki jarzynowe i dzisiaj po raz pierwszy synek bardzo ładnie jadł z łyżeczki - oby tak dalej!:-D

kropecka - śliczne zdjęcie!
Paulineczka_ - to pewnie od kaszek, tak jak piszesz. Ja daje tak jak jest na opakowaniu.
Ania31 - teściowa, jak to teściowa... rrr...
oliwka_11 - witaj po przerwie! W końcu odpoczęłaś - super! Bardzo się dla Ciebie cieszę, że wypad nad jezioro się udał! A zdjęcia świetne! Masz rewelacyjną figurę!
agawa1 - zdolna jesteś!
ulenka507 - jak chrzciny?
annaagnieszka - spakowani? Życzę udanego wypoczynku i POGODY!!! Co do (rannych) wygigasów, to ja bym się nie martwiła. Michaś też bardzo się wygina, choć nie wiem, jak to tak do końca u Was wygląda...
Włosy zaczęły mi na dobre wypadać po 3m i przestały początkiem 5. Już się uspokoiło, ale i tak będę je ścinać.
cloe - :-)
Ika_s - upartą masz córeczkę... widzę, że i w nocy nie daje za wygraną... Ciekawe w kogo się wdała?:-p
Zytka - szerokiej drogi! Mam nadzieję, że zmiana otoczenia i klimatu malutkiej będzie sprzyjać i rozwiąże się problem z kupkami.
Mysza - :-)
Kluska79 - ja już też nie śpię u Michałka w pokoiku... i też mi smutno...
Ania31 - ale Bartuś ślicznie siedzi! No i widzę, że dzieciaki miały frajde z basenem...
lileczka - fajnie, że już jesteś! Też dostałam te próbki.
Zapowiada się pracowity weekend... Wracaj szybko do zdrowia!

Pozdrawiam!

reklama
No cześć

M ma drugą zmianę więc w pracy przestój :-) A że zdolna jestem - to ja wiem :-) Mój M ma dobrze ze mną. :-)

anna_ajra to jak ty zupkę wcześniej dawałać - przez butelkę ??? JA od razu z łyżki. I pięknie wsuwa.

Miłek ślicznie gryzie swoje nogi i tak jak czytam to co piszą we wszystkich poradnikachh to jest daleko do przodu jak na 5 miesiąc.

No za 2 tygodnie chrzcimy Miłka musze mu kupić coś fajnego i pomalować pokój jeszcze muszę i muszę.... tyle tego muszę, że chyba nic nei zrobie :-)

paulineczka też tak mam że jak coś zniszcze sama to na siebie jestem zła więc wole zniszczyć sama niż psioczyć że kasa wywalona a i tak zwalone bo jak człowiek chhce to zawsze coś znajdzie nie tak. A jak się płaci to się wymaga!!!

annaagnieszka, cloe,paulineczka, anna_ajra, mysz :-p
Całuje mocno wszystkie mamusie:

Do góry