reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

hej, dziewczyny:-)
chciałam sie podzielic z wami informacją, ze dostałam miłą przesyłkę z Nutricii producenta Bebiko i BoboVity:-D
fajnie, ze dostałam ja własnie teraz, kiedy mała skończyła 4 m-ce i wprowadzam nowe produkty do jej jadłospisu:tak: bo
w pudełeczku był poradnik zywienia małego dziecka i kilka produktów, tj.kaszka, herbatka w saszetce, mleko, zupka marchewkowa i jakis deserek:happy:
tak sobie pomyslałam, ze moze niektóre z was juz to mają, bo słyszałam ze w niektórych szpitalach rozdawali od razu, ale dla tych które chciałyby miec wyczytałam w załączonej informacji ze mozna to zamówic na stronie nutricia.com.pl lub na maila serwis@nutricia.com.pl
buziaki

reklama
Cześć Dziewczyny,

ni jestem spokojniejsza. Pediatra powiedziała, że wartości są graniczne, kazała podawać furagin i za kilka dni powtórzyć badanie. Uff...

Paulineczka - witaj po długiej nieobecności

cloe - fajnie, że odreagowałaś. To nam też jest potrzebne. Niby głupio brzmi "odpocząć chwilkę od dziecka", ale naprawdę czasem trzeba:-)

przyszlirodzice - powodzenia na obronie

miauczus - Ty się nie martw, jak zacznie chodzić, to sam się będzie z kolan wyrywał

A ja z Kubą mam przeboje. Młody się wkurza, bo najchętniej już by siedział, biegał. Dusza rwie się do świata, a ciało nie nadąża:-) Dziś podaję mu po raz pierwszy soczek z jabłka, bo pediatra kazała mocz zakwasić. Zobaczymy, czy mu posmakuje:-)

Pozdrowionka i buziaczki

Cześć Mamcie!

Widzę,że problemy nas nie omijają :(

Anna_ajra- u nas dzis ten sam problem z jedzeniem :( Wprawdzie nie są to tak długie przerwy,ale Marcyśka też się zbuntowała na cycusia :(

Wogóle jest ostatnio taka marudkowa,że aż mi jej szkoda... Ślini sie na potęgę, pcha wszystko do buziolka, niech juz te zębole sie pojawią!!! W piatek miałam pójść z nia na szczepienie,ale nie mogę dostać szczepionki 5w1:( Załamka!!! Podobno nie bedzie jej w hurtowniach aż do lipca... Najgorsze jest to,że ja się tydzień wczesniej przygotowuje do tej akcji-szczepienie, a teraz co?

Nie mam weny do pisania, Marcelka "ucieka" mi z kolan :) odezwę sie mam nadzieję później. Sorki wielkie...

Buziaczkam Was!

Ostatnia edycja:
aggy dobrze ze wszystko ok! my dajemy naszemu soczek jabłkowy i jest ok- smakuje mu bardzo!
ładna ex panna my tez dostalismy:)
Paulineczka to super ze twoj maly zdrowy !!!!!!
dawna cloe zgadzam sie! nasze wakacje wyszly duzo duzo drozej...a tydzien mieszkalismy pod namiotem:-p

To jeszcze nie magisterka:p a eoobia woielkie problemy jak bym doktora robila a to tylkolicencjat wydrukowalam zobaczymy jutro jak oddam a teraz lece sie uczyc 3 majcie sie mamuski ja tez dostalam taka paczuszke:)

zytka widze ze masz ten sam problem co ja:-( z tym, ze sygnalizowałam go juz przed moim ostatnim szczepieniem 4 tyg.temu:baffled: i chociaz kolejne szczepienie mam na poczatku lipca to zaczełam juz poszukiwania przez znajoma z hurtowni farmaceutycznej, ale nigdzie nie ma:szok: licze na to ze zdąże na wyznaczony termin

Anna_ajra - a to nie od ząbków - bo jak mu się ząbki wyrzynają - to czytałam że wtedy dziecko nie chce jeść :-( i często problem polega na tym że dziąsełak go bolą ...
Miauczus - spokojnie :-) mlody je tylko co ty mu dasz :-) I teraz z nim najlatwiej jechać - bo nie chodzi jak mi wszyscy powtarzają :-)
aggy - mam nadzieje że soczek pomoże :-)
Ania_velPR - trzymaj się - ja pisałam po angielsku - też miałam koszmarnie dużo poprawiania :-D a i dzień przed obrona się zaręczyłam :-D więc już wogóle nie miałam czasu i chęci uczenia się :-D Więc trzymam kciuki
Cloe - :-D kochana psiapsióła:-D
Paulineczka - baw się dobrze :-) A wizyty w Polsce są zawsze zajmujące - bo widzisz wszystkich :-D raz na pół roku:-D
ladna - nie dostałam :-D ale może jeszcze dostanę :-)
Aggy - mój taki sam :-D szaleje i już tak macha rozkosznie rączkami i nóżkami
Zytka - oj :-( trzym się

U nas póki co nikt nie mówił że brak - może dzwońcie do Zielonej Góry :-)

Pozdrawiam :-D

A i też tak macie że maluszki bez krzyku nie chca zasnąc???

Mamy już ustalone drzemki i jedzenie - ale od dwóch dni przed każdą drzemką mam krzyk :-(

witam

słuchajcie dziewczyny lekarz mi powiedzial ze jesli beda takie upały, a i w domu cieplo to nie podaja szczepionek:baffled: spotkalyscie sie z taka sytuacje?? a czy myslalysie o szczepionkach przeciwko ospie czy swince?

Myszaaa moj zasypia przy cycusiu zazwyczaj, czasem sie zdarza ze usypiamy go na raczkach ze smoczkiem...wtedy caly sie wygina, macha raczkami, ciagnie za ciuchy, łzy w oczach i nagle "pyk" ...spi.
Ps ogladacie mecze???????? komu kibicujecie?

No i wreszcie czas dla siebie. Dziewczyny też macie takie przeboje z usypianiem swoich robaczków. Szymon zasypia zawsze sam, wystarczy że nakręce mu karuzelkę w łóżeczku albo wsadzę go do wózka i puszczę grającego misia - zawsze oznacza niestety tylko dzień:dry::baffled::wściekła/y: Zawsze śpi od 9-10 ,12-14, 16-18, i zaczyna się jazda na maxa jak ma iśc spać ok 20-21 . Po prostu szokkkkkkkkkkkk:szok: nic na niego nie działa ani karuzelka ani misiu ani śpiewanie kołysanek, czytanie bajeczek,przyciemnione światło po prostu niccccccccccccc do momentu kiedy nie ma juz siły płakac i pada ze zmęczenia. Ja wtedy tez padam!!!!! Poradźcie co mogła bym jeszcze zrobic, znacie jakąś ciekawą strone internetową???????? Plisssssssss pomocy:baffled:

reklama
Witam się wieczorkiem:)

Marcelinek zasnęła :)Już myślałam,że pójdzie spać na brudaska, bo jak zasnęła mi ok.17 to obudziła się o 19.30 ale tylko na cysia i dalej zadrzemała, aż do troche po 20. Na szczęscie dała się wykapać pociągnęła z dwóch cysiów i śpi słodko moja siłaczka:)
A ja się załatwiłam parą z czajnika-oparzyłam sobie rękę:( na szczęscie tylko się zaczerwieniło i nie ma żadnych bąbli. Jakaś niegramotna jestem…

Aggy- dobrze że to nic groźnego z tymi siuśkami Kubusia. Ale swoja drogą to macie z tym przejścia… Moja Marcelka też rwie się do siadania,głowę podnosi wysoko. Najśmieszniej jak uda jej się wyjrzeć z wózka:) Chyba niedługo czas na spacerówkę.

Paulineczka-hulaj dusza! :)

przyszlirodzice-dzielna bądź! Oby już teraz praca została zatwierdzona :)

ladna.ex.panna-no właśnie,gdybym wtedy wzięła sobie do serca Twój sygnał to może bym teraz tą szczepionke miała :( No nic będę czekać…

Mysza- u nas różnie z tym krzykiem… np. dzis pieknie zasnęła i szybko,ale zdaża jej się dobrze pomarudzić przed snem .Zobaczymy jak będzie w nocy?

miauczuś54-ja nie oglądam meczy :( Oglądałam ten ostatni Polaków :( Ja w ogóle ostatnio mało co ogladam w TV :(
Ksiażki staram się czytać,właśnie wczoraj kupiłam2 nowe:)

Dziewczyny ja nie dostałam żadnej paczuszki od Nutrici :(Ale Wy pewnie wypełniłyście te karteczki w szpitalu z pudełek wyprawkowych,a ja ich nie oddałam :( Mam za swoje…

Spokojnej nocki Wam życzę Mamcie kochane!

Do góry