reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć Maminki!

I my wróciłyśmy z wojaży :) Tydzień u rodziców M i jego babci (bez M!) do łatwych nie należał :( Ale już jesteśmy w domku od soboty i się oswajamy :)
Jak tylko Marcelinek da mi szansę to nadrobię zaległości w czytaniu :) Bardzo się zrobiła marudna :( Juz tak pięknie przesypiała nocki,a teraz pobudka z płaczem!!(co jej się nie zdażało) ok. północy, potem 3 i 5 z reguły :( Uzależniona od mamusi na całego, nie mogłam jej zniknąć z oczu ani na chwilę, bo był płacz nieziemski :( Dziąsełka myślę,że robia swoje i to marudkowanie to troszke pewnie ich sprawka...Wszystko co do rączki ląduje natychmiast w buzi.
W piątek powinnyśmy pójść na szczepienie,ale boje się trochę bo w niedzielę mamy chrzciny i nie wiem czy tego nie odroczyć na za tydzień?

Buziaczkam Was wszystkie mocniasto i lecę ogarniać chaos domowy :(

reklama
Witam sie
u nas ok mały lezy na kocu na podłodze i patrzy jak Kubus układa puzzle a ja mam chwile spokoju zaraz jeść i nie wiem czy na dworek troszkę sie ochłodziło u nas moze mały spacerek tylko ze ja mam lenia w piatek zakończenie roku i w sobote jedno z moich starszych synów jedzie na kolonie mam nadzieje ze nie bede płakała:zawstydzona/y:bo bedzie mu żal wyjezdzać
kropecka udanego wypoczynku duzo słonka:-D

aggy ja mam co prawda 4 chłopców ale sie z tym nie spotkałam a gdybyś zadzwoniła do lekarza i opisała to moze cos by poradził a jak nie to obejrzał chociaz

patrysia bedzie dobrze po burzy zawsze wychodzi słonko:tak:

oliwka super zdjecia świetnie ze chrzciny udane

zytka witaj po labach :-D

pozdrawiam

witamy z malym na kolankach :-)
aggy - hmm moj syneczek nie mial tak ani razu wiec nie wiem czy sa to powody do zmartwien ale znajac moje mozliwosci tez bym spanikowala i chciala sie wybrac do pediatry :tak:
zytka - pewnie zrobisz jak uwazasz ;-):-D
kluska - no to wakacje udane :happy:
oliwka - zdjecia sa sliczne a malutka przepiekna w tej sukieneczce a Bartus przystojniak jakich malo :tak::laugh2: jak i mamusia:happy2:

bylam dzis w urzedzie pracy bo skonczylo mi sie tam macierzyns kie i dostalam skierowanie do pracy ale fajne stanowisko bo do solarium :-) jutro ide do facia z moim cv i podaniem i zobaczymy :confused:

pozdrawimy was ale musimy uciekac malemu sie juz nie podoba bo mamcia tylko pisze a on patrzy a tez by vchcial :-)

chyba ze wam cos tu nabazgroli :

" c. ..,/km, ovff v d hccf gvvhv mtttfgggggggggggggvr55rffffffffrrrrrrrrrrrrrrrrcc .,.kmj,m,km,mn v " - no to mam nadzieje ze rozszyfrujecie to co wam napisal :-D;-)

buziaczki

patrysia ja rozszyfrowałam hehe mały napisał "ale mi fajnie u mamusi na kolanach":-) powodzenia w pracy!;-)
aggy, lileczka normalnie wasze historie jak z filmu grozy:baffled: ale wiadomo...samo życie:-(
zytka widzisz moja mala tez juz od miesiąca pięknie przesypiała nocki, a teraz od trzech dni budzi mi sie raz przed 3 i nie mam pojecia dlaczego:zawstydzona/y: :szok:
kluska czy to we Francji byłaś:confused: wyjazd na pewno udany:rofl2:
kropecka udanego wyjazdu:laugh2: odpocznij, nabierz dystansu a zobaczysz ze wszystko sie ułozy:rofl2:
w weekend jak co m-c 14 obchodzilismy małe urodzinki Igusi:-) poszlismy na obiad do restauracji indyjskiej w ktorej chcemy robic przyjecie po chrzcie:tak: bylismy pewni ze nie ma sie co spieszyc bo knajpa ogromna i w niedziele raczej nie powinno byc problemu a tu klops, bo ktos wyprawia "50":baffled: teraz czekamy na tel.czy mają rezerwacje całej restauracji czy tez nie:crazy: ehh

witamy sie juz wszytko zaliczone indeks zdany obrona w poniedzialek o 12.30 teraz trzeba sie pouczyc nie ma co i bedzie spokoj:)
my po weekendzie na wsi malej sie podobalo nam tez z reszta:) a co do jedzenia to dzis nawet udawalo jej sie lykac z lyzeczki:") mala maruda nie chciala lezec sama na lozku chciala cops skrobnac do ciotek i jak sie cieszy ze znow przy klawiaturze
r zbćvćńć cfvgh hcgghhggf to wiadomosc od niej:) pewnie napisla helol ciotki:);-)

Cześć dziewczyny!:-D
Michaś zaczął dzisiaj kaszleć...:dry: rrr...:realmad: jutro mamy szczepienie... zapewne zostanie przeniesione.:hmm:Mam nadzieję, że mu szybko minie.
Drugi ząbek lada chwila wyjdzie. Michałek stał się bardzo absorbujący, a wczoraj nie chciał prawie w ogóle jeść (zjadł jedynie 530ml na całą dobę):szok:.
Mówię Wam... strasznie!:zawstydzona/y: Zęby bardzo mu dokuczają i domaga się naszej bliskości.
Ale co tam... damy radę!

W czwartek przychodzi do nas potencjalna przyszła niania. Muszę przygotować zestaw pytań...:-D:-p

Rekinasia - o rety!!!:szok: Coś strasznego... wypadek!:surprised: Domyślam się, jak się czułaś... pewnie serce w gardle... masakra!:oo: Oby nigdy nic podobnego się nie przytrafiło nam wszystkim...
miauczus54, patrysia, Rekinasia, cloe - dzięki za pocieszenie!:wink:
cloe - jedziesz do teściowej, czy tylko Julka?:confused:
przyszlirodzice - fajnie, że możesz zostawić swoją malutką z teściową.:happy: Zdjęcie super - widziałam na nk.:laugh2:
Ika_s - naprawdę bardzo Tobie współczuję...:hmm: zapewne serce przy karmieniu i płacu Tobie pęka... mi też na samą myśl... Musisz być dzielna!
A co do podciągania się, to uważam, że spokojnie możecie tak ćwiczyć. Michaś też się tak palił do siedzenia.:happy:
aggy - nic podobnego u Michasia nie miało miejsca. Ciężko powiedzieć...:eek: ale nie zaszkodzi, gdy skonsultujesz to z lekarzem.
No i widzę, że też miałaś niezłe przeżycie z ...:oo2: hmm... ślepym pasażerem... ?:szok:
Jak smoczki?:confused:
patrysia - jeśli mogę coś dodać odnośnie Twojego małżonka, to ja osobiście uważam, że należy takie popijanie i zachowanie jak najszybciej w zarodku zatłamić, ale zrobisz jak uważasz...
lileczka - chyba możesz się spodziewać ząbków u Oskara...:baffled: sprawdzałaś palcem dziąsełka?:confused:
kropecka - udanego wypoczynku!:yes:
oliwka_11 - świetne zdjęcia! Widać, że uroczystość się udała.:tak:
Kluska79 - opowiadaj jak było?!:-D
Zytka - fajnie, że już jesteście!:laugh2: Widzę, że większość dziewczyn ma podobny problem... marudne dzieci uzależnione na maxa od mamusi...:happy:
Ania31 - :-)
ladna.ex.panna - i jak wyszło z restauracją?:confused:

Pozdrawiam!

Nie dałam rady jeszcze wszystkiego przeczytać co napisałyście;-)

Byłam we Francji między Cannes a St. Tropez, wynajeliśmy przez internet wille z 3 sypialniami z basenem, ładnym ogrodem i pięknym widokiem na morze, na plaże samochodem jechało się 5 min.
Dziewczyny my byliśmy tam sami z dziećmi, ale jeśli jechałoby się ze znajomymi np 3 pary + malutkie dzieci to wychodzi taniej jak nad Bałtykiem, a komfort ( dom, wielki prywatny basen, ogród ,widok) pogoda i okolica nieporównywalne. Jedynie droga długa od nas ok 1700 km, ale wyjechaliśmy wieczorem i o 9 rano byliśmy na miejscu (cała droga autostradami-jechaliśmy szybko bo około160-180km/h) więc mały przespał droge, wracaliśmy podobnie.
Dominik na wakacjach miał lepsze i gorsze dni, ale wieczorami w restauracji zawsze spał grzecznie więc mogliśmy delektować się jedzeniem,spokojem i pięknem otoczenia:-)
Po wakacjach czuję się jednak wykończona:confused:

To kilka fotek Bartusia dla cioc forumowiczek:-D:tak:
zabaweczka

co ja znajde w te buziulce

a ja mam jeszcze nóżki

kocham swojego zajaczka

reklama
To kilka fotek Bartusia dla cioc forumowiczek:-D:tak:
zabaweczka

co ja znajde w te buziulce

a ja mam jeszcze nóżki

kocham swojego zajaczka