reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Dobry wieczór!:-)
Ania Ajra Ewunia chyba też niedługo będzie ząbkować, bo strasznie się ślini i wkłada paluszki do buzi, wciąż tam grzebie, nieważne czy po jedzeniu, czy przed. No i może w związku z tym od wczoraj więcej płaczu znów? :confused:Cały mecz prawie przekrzyczała. Już się baliśmy, że chora, ale gorączki nie miała. Albo jeszcze kolki albo już ząbki albo nie wiem co
Ania31 przykro mi, że tak źle z Twoją mamą. To musi być bardzo trudne stracić kogoś, z kim się tak długo było ... i pewnie długo się po tym trzeba zbierać...może częstszy kontakt z wnukami będzie dla niej chociaż w części pocieszeniem?
Patrysia też mi tak włosy wypadają:no:W czasie ciązy za to nie wypadało prawie wcale. Ale liczę, ze tak jak pisze Kropecka to się unormuje. Na razie kupiłam Skrzypovitę.
Pozdrawiam i dobrej nocki!

reklama
Hej
Aniu31 - dużo zdrówka dla mamy... i poczekaj może czas uleczy rany... ale co byśmy nie pisały wierzę że twoja mama będzie się czula spokojniejsza...

Najka - :-D cieszę sie że odwiedzasz nas częściej :-D

Cloe - u mnie moja mama dla młodego właśnie przyszykowała świeże i ekologiczne warzywka :-)

Dziewczyny może zalóżmy wątki o ząbkach - Ania by opisała jakie Michaś miał objawy :-D i zawsze będzie wiedzieć kiedy sie pojawił ząbek :-D

A drugi o jedzonku - bo mi się to za jakieś 2 miesiace dopiero przyda:-D i nie znajdę na głównym :-)

I ciekawe jak tam Agawa i jej domek :-)

Kropecka - ja dopiero dziś przeczytałam czemu dzieciom się glutenu nie podaje :-) I w sumie już sama nie wiem poczekam co zaproponuje moja pani pediatra :-)

Ciekawe co tam u Oliwki po chrzcie :-)

Co do włosów mam to samo :-) Wypadają garściami :-(

Ale mam wrażenie że wróciły do liczby sprzed ciąży :-)

A aggy śliczne zdjęcia:-D I tak jak cloe ledwo rozróżniłam Cię od Twojej siostry :-)

Myszaaa, najnowsze zalecenia mówią że dzieci karmione piersią po skończeniu 4 miesięcy powinny mieć ekspozycję na gluten i przez pierwsze 2 miesiące trzeba podawać 2-3 g na 100 ml zupki, potem zwiększyć do 6 g na chyba następne 2 miesiące a potem już bez ograniczeń.

Dostaliście paczuszkę od Nutrici z POradnikiem Żywienia Małego Dziecka? Tam jest to wyjaśnione.

Hej mamuśki,ja dziś na nogach od 4 bo napierw Barti wstał na mleko i ani mu w myślach było isc spać a jak usnoł to musiałam iść zrobić śniadanie Danielowi do pracy a jak w końcu połżyłam się spać o 6 to Oliwia się obudziła!!!Jestem tka niewyspana.......A dziś czeka mnie sprzątanie bo od jutra biore się za przygotowania do chrztu i jade po reszte zakupów!!!A tak bym chciała pospać oj zmęczona jestem i to bardzo!!!przyjęcie chyba zrobimy w ogrodzie!!Jak będzie taka piękna pogoda to po co dusić się w domu jak można gościć siepo baldachimem!!Oliwka już trochę zdrowsza ale jeszcze ostro kaszle ,a Bartuśka na całe szczęście choróbskonie dopadło!!!Wczoraj wyczytałam w necie żę z farbowanych włosów(czarnych)można wrócić do swojego koloru i ja tak chyba zrobie ,bo mam średni blond a od 3 lat farbuje na czarno i mam dość tych odrostów...więc po chrzcie ide na dekolaryzacje i wydam ok 200 zł ale to po czasie zwróci się za farby!!!!AGGY jakiego ty masz przystojniaka!!!grzeczny malutki był w kościele?????Ja jestem ciekawa jak mój chłopina zachowa się w niedziele !!!KROPECKA to super że choć na trochę się z domu wyrwałas i że miałaś taki udany dzionek ,mam nadzieje zę będzie ich więcej!ANNA_AJRA to Michaś już taki duży że na spacerówke zmieniłaś????Ja też patrze że lada chwila gondola będzie za mała ale napazie nie kwapie się z mianą bo czekam aż mi wózek przyślą!!!!!REKINASIA jak tam z piersiami się unormowało!!!!?????Oj bidulko mam nadzieję zę ból kręgosłupa już cię opuśćł. ??? ŁADNA.EX.PANNA jak tam było na weselichu ?????? p>

Hej dziewczyny
Myyyszaaa założyłam temat dotyczący jedzonka naszych malusinskich :tak:Dziewczyny wpisujmy tam wszelkie przepisy dla naszych dzieci
Patrysia ciebe poprosze o przepis na sucharki z rumiankiem i z tartym jabłkiem a że kompletnie nie wiem jak to zrobić prosze o dokładny przepis:tak:
Oliwka witaj wśród mam rannych ptaszków Oliwia też daje czadu rano a ze nauczyła się piszczeć jeśli czuje że nikt nie zwraca na nią uawgi więc lepiej zacząć bawić się z maluchem bo ten pisk wchodzi w ucho bardziej jak płacz
Kropecka czyli w jaki posób podajesz gluten ? zagęszczasz zupki mąką?:confused:
Najka zAbki na bank:tak: choć za nim się przebiją może trochę potrwać
A ja zamówiłam dziewczynom sukienki z cocobello na chrzest przez internet a tu pocztowcy strajkują:dry: jak mi nie przyjdzie na czas to się załamię:cool::dry:

Witam,
dziś jestem dumna jak paw. Moja córcia przespała pierwszą swoją noc od początku do końca nie dość, że bez karmienia, to jeszcze w swoim łóżeczku. Położyłam ją nakarmioną po 20-tej, a wstała mi za pięć piąta dziś rano. JUPI!!!
Teraz tylko zachodzę w głowę czy to był jej jednorazowy wybryk po wczorajszym szczepieniu czy może czasem tak już zawsze będzie??? Nie powiem, podobało mi się i jaka wyspana dziś jestem. Pozostaje poczekać i wszystko będzie jasne. Teraz też mi już śpi od rana 4, 5 godziny.
Wczoraj byłam na zakupach- chciałam sobie kupić jakieś koszulki i buty, bo chodzę jak w workach, a buty mam rozchlapane i z zeszłego sezonu, ale ostatecznie wróciłam do domu bez kasy i z torbą ciuchów dla Marysi. A co tam...
Szukam zawzięcie też czegoś na chrzciny i nic mi się nie podoba. Mam jeszcze dwa tygodnie, to może coś wykombinuję. Sama też nie mam kiecki, ale we wszystkim wyglądam tak, że szkoda gadać. Wyobrażam sobie siebie w tych ekstraobcisłych sukieneczkach, które znajduję na wieszakach i ... wychodzę z każdego sklepu z wielkim żalem, że tak nie wyglądam, żeby się w nie wcisnąć.

dawna_cloe- co to za firma tych sukienek??? Podrzuć linka do strony.

My w te upały siedzimy w domu, bo Mała okropnie piszczy mi na dworze. Wczoraj jednak włożyłam ją w nosidełko i poczłapałyśmy na szczepienie. Myślałam, że pediatra opierniczy mnie, że całkiem zrezygnowałam z karmienia Małej cysiem, ale zaskoczyła mnie i przyznała, że tak już musi niestety być i tylko tak. Do 5 miesiąca ma być tylko na tym mleczku ze względu na delikatny brzuszek.

Rekinasia- jestem z Ochoty, a na Saską Kępęto chyba kawałek ode mnie. Czasem jednak bywam na Polach Mokotowskich w połowie drogi(chyba) do Ciebie.

Pozdrawiam ciepluteńko.

Ostatnia edycja:
cloe, kupiłam Kaszkę Mannę na mleku Bobovity i do 100 ml zupki dodaję 1 łyżeczkę kaszki. Tylko że ty karmisz butelką, więc wprowadzanie glutenu przesuwa ci się na 6 miesiąc.

Kropecka nie dostaliśmy :-( ale ja o glutenie czytałam już na necie :-) I czekam narazie co moja pediatra powie :-)

Chodź ona już ostatnio coś na temat glutenu mówiła :-)

Myszaaa, ja dopiero niedawno dostalam wiec ty pewnie tez dostaniesz. Ja w sumie to z 3 takie same te poradniki mam :) Chociaz ten jest uaktualniony o te nowinki z glutenem.

reklama
Ja tylko na momencik nie mam teraz nawet chwili zeby do was zagladnac:( pisze prace poprawiam pisze i tak wkolko co wysle promotorowi to cos mu sie ien podoba juz mam dosc a najpozniej jutro musze wydrukowac bo w czwartek musze oddac gotowa do dziekanatu:szok:

Do góry