reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!!!!

Dawno nie pisalam nic a to dlatego ze z kompem problemy a i czasu malo...Czasem zerknelam poczytac co u Was i nie wychylalam sie:zawstydzona/y:

Ale u Was sie zmienilo a i nowe dziewczyny doszly -POZDROWIENIA i WITAM !!!!
Zerknelam na Wasze zdjecia :-):-) macie sliczne dzieciatka:-D
Moj malutki urodzil sie 15.02 zgodnie z terminem:-D niestety urodzil sie z kręczem i duzo czasu zajmuje nam rehabilitacja - zreszta z tym temetem mielismy tyle perypetii i wizyt u "doskonalych" lekarzy ze mozna tylko liczyc stracone pieniadze. Maly ma szmery na sercu, po wstepnym usg, gazometrii nic zlego nie wyszlo ale jak narazie nie mijaja :-:)-:)-:)-:)-:)-( Tak ogolnie to nadal karmie piersia, ostatnio dajemy malemu jabluszko (za przyzwoleniem lekarza) . Dzis maluszek ma katar, zaopatrzylismy sie juz w aspirator,zobaczymy co dalej.

Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje ze przyjmiecie mnie na powrót do swojego grona!!
Oto kilka zdjec

Załączniki

• IMG_0728.jpg
    IMG_0728.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 33
  • IMG_0294.jpg
    IMG_0294.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 38
  • IMG_0682.jpg
    IMG_0682.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 36
  • IMG_0569.jpg
    IMG_0569.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 33
reklama
dzień dobry wszystkim:)
zapowiada sie piękny weekend więc pewnie wszystkie wyruszymy z dziećmi na długie spacery :)
Paulineczko błękitnego i spokojnego nieba, niech podroż minie szybko i przyjemnie, i odezwij sie jak tylko będziesz mogła, wszystkie tu będziemy sie z niecierpliwościom czekać na relacje z podróży
Anna_ajra a może ten ból głowy związany jest z @? Wcześniej juz miałaś takie dolegliwości? Tak czy sial z lekarzem warto sie spotkac i sprawę wyjaśnić , skoro Twoja mama tez miła takie bóle głowy to moze byc migrena, a tego typu ból to zwykłe proszki nie zwalcza, lekarz koniecznie.
Ania31 u mnie tez wczoraj wiało ale meszki sobie w tym wietrze świetnie radziły niestety :( Gabi leżała w wózku pod moskitierą i smacznie spała ale ja przeżyłam koszmar, podobno wczoraj w naszym rejonie robiono opryski przeciw tym meszkom i w związku z tym były jak by to określić " wscieknięte" :)
Annoagnieszko na pewno egzamin poszedł Ci świetnie ,i w czwartek będziesz mogła spokojnie świętować :)
Myszo jak po spacerkach, nóżki nie bolą:)? pewnie dotleniona i opalona dzieki tym spacerkom jestes :)))
Miauczus my się chyba jeszcze nie spotkałyśmy na forum ,witam serdecznie! wirze ze przy synku masz sporo pracy, rehabilitacja , bieganie po lekarzach, oj na to potrzeba sporo czasu stracić, ale dla swojego maleństwa matka jest w stanie zrobić wszystko i wierzę ze dzięki miłosci i czasu poświęconego synkowi wkrótce jego wszelkie dolegliwości pójdą w niepamięć, trzymam kciuki :)

Uleńka dzięki!!!!! problemem jest fakt iz kazdy lekaz mowi co innego. Jedni twierdza ze potrzebna jest vojta a inni ze w takim przypadku w zadnym razie nie trzeba tak drastycznych metod. I co z tego wynika?? zdezorientowana matka. W tym momencie umowilismy sie z rehabilitantka na bobatha...

Wszytskiego najlapszego wszytskim dzieciaczkom z okazji 4 miesiecy!

Hej
Jestem i żyje :-)

Spacery - fantastyczne - dużo dobrych rad :-D i trochę chyba moim chaosem przeraziłam - a moje dziecko kochane i uśmiechnięte :-) Chyba się coś w jedzonku małego zmieniło :-) Ponieważ nie zrobił kupy od wczoraj...:zawstydzona/y: i póki co czekamy...

W sumie nie płacze ale wiadomo jak wcześniej mialam 3-4 przebierania tak teraz tylko po siku :-(

Ale cóż poczekamy :-)

Wszystkiego naj z okazji ukończenia 4 miesiąca :-D
Wszystkiego naj z okazji ukończenia 3 miesiąca :-D

Jakby się nie patrzeć rozrzut naszych dzieciaczków duży ;-)

Ania_31 - fajnie - Bartek poznaje nowe smaki :-D

Anna_ajra - pewnie Michałek lepiej widzi to i fontanna mu sie podoba :-D U nas Miśkołak teraz tak się rozgląda że hoho :-) a Michalek o miesiąc starszy :-D

Agawa Powodzenia na budowie :-)

Oliwka_11,miauczus54 wierzę że maleństwa - szybko przestaną być wysyłane do lekarzy... bo wiadomo oni zawsze coś znajdą :nerd::sorry2:

Pozdrawiam całą resztę podczytywaczy ;-D

Hej babeczki własnie mam chwile bo Oliwka od wczoraj u babci a ja z małym byłam zmuszona iśc do domu bo jeden sądiad tłucze coś przy samochodzie a drugi kosi trawe,i mały się budził!!!A teraz rozrabia w leżaczku i ślina mu po brodzie spływa!!!!

miauczus ja podobnie tak jak ty latam po lekarzach,najpierw z Oliwią chodziłam przez 9 mc na rehabilitacje a teraz prawdopodobnie bede musiała chodzić z Bartkiem !!!!!Jest ciężko ale pocieszające jest to że w końcu wszystko będzie oki.

zytka witam w klubie mamusiek ktore siedzą same w domku całe dnie!!!!

A ja robie powoli liste co mam kupywać bo zostały aż i tylko 2 tyg do chrztu małego i nie mam koncepcji co mam na siebie włożyć!!! tak ogolnie to robie 4 dania gorące kilka na zimno i 2 sałatki -jedną ważywną i z tunczykiem ,moja ukochana rybe po grecku,koreczki serowe itd no trochę tego jest !!!!dobra kończe może coś napisze!!!

bo buziale papapappa mamki

wysłałam moich chłopaczków na spacer, u nas piękna pogoda, Igor w bodziaku z krótkim rękawem, ogrodniczkach dżinsowych i skarpetkach. Byli w międzyczasie na jedzonku (mniejszy chłopczyk :-p).
Bartuś i Michaś - WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ, NAJ!!!
Igi jutro kończy 4 miechy. Wczoraj pediatra - będziemy próbować przeciągnąć go jak najdłużej na moim mleku, tylko mam ściągać przed karmieniem to chude mleko z cukrem i podawać mu pierś, jak już tłuste leci. Tym bardziej, że ona podejrzewa nietolerancję laktozy i wg niej Igi gorzej przez to przyswaja. Zaleciła też zagęszczacz - do podawania przez jedzeniem, żeby więcej utrzymać w żołądku. Następne ważenie za 2 tyg.
Oliwka dzielna jesteś, mi by się przede wszystkim nie chciało. Myślałam o wychowawczym, ale to nie dla mnie, poza tym, odkąd jestem dorosła, nigdy nie byłam na czyimś utrzymaniu i nie pasuje mi taka sytuacja. Nie chcę też wypaść z rynku. Chętnie bym pracowała na część etatu, tak jak Kropecka czy Aggy, ale w tej pracy akurat nie mam takiej możliwości
cześć miauczuś, mówisz w zagadkach - co to jest vojt i bobatha?!?:szok: kryptonimy tajnych akcji??
Myszaa dziewczyno, bo na buty nie wyrobisz, jak będziesz tak zelówki ścierać na spacerach! kto ci udziela dobrych rad? może się rozglądasz z wyrazem niepewności i masz wypisany znak zapytania na czole??? :rofl2::laugh2: poniekąd masz rację, że znalezienie czegoś przez lekarza daje mu robotę, bo jak wszyscy byliby zdrowi, lekarze byliby bezrobotni :-D
Paulineczka trzymam kciuki, żeby z twoim nadbagażem samolot oderwał się od płyty lotniska!! zdecyduj, czego się możesz pozbyć, w razie gdyby trzeba było zrzucać zbędny balast :-pno i niech to równo ułożą a luku bagażowym, bo będzie was ściągać na jedną stronę!!!!
Ulenka tu też zmasowany atak meszek, najgorzej, że ciągnie je do jasnych kolorów, ubrałam Igora w białą bluzę i mu latały koło twarzy :(
Kluska uwielbiam krewetki, dałoby się załatwić, żebym oprócz teściowej i ja dostała zaproszenie? obiecuję, że będę ją zabawiać

oliwka_11 ja sie zastanawiam jak to jest ze kiedys rehabilitacja to byla ostatecznosc a dzis kazda najmniejsza wada nie moze byc leczona bez rehabilitacji. A rehabilitantow coraz wiecej jak grzybow po deszczu.
To sie szykuje "impreza" pewnie wszytsko wypadnie swietnie..no i ryba po grecku....pyha! A teraz w sklepach jest duzo ładnych sukienek takze na bank cos znajdziesz dla siebie!

Myszaa u nas sytuacja z kupa zmienila sie po jabluszku...i jest co 2 dni okolo.

A mały ma katarek i jest dzis maruda maksymalna:dry:

Witam Was po baaaaaaardzo dlugiej przerwie co wcale nie oznacza ze Was nie czytalam bo podczytywalam :tak: no a u nas bardzo dobrze maly rosnie jak na drozdzach i juz od ponad tygodnia niestety meczymy sie z jego humorkami bo wyrzynaja mu sie zabki i jest tak okropnie marudny ze juz dzis musialam dac mu panadol bo tak krzyczal ze nawet nosznie na rekach nie pomoglo a wiem ze nic innego go nie bolalo :dry: oj masakra......

teraz zobacze sobie Wasze przesliczne maluchy i dodam mojego szkraba :-D:-)

Wlasnie przejrzalam zdjecia Waszych maluszkow kurcze one tak szybko rosna :-D a takie kochaniutkie WSZYSTKIE :happy:

kropecka - Twoj Wiktorek jak dziewczynka wyglada :-):tak:

reklama
Witam się. Jestem padnięta. Wczoraj wyszliśmy z Maćkiem na koncert, wróciliśmy po 24 i ledwo żyję. Byłam na wykładzie, w sklepie i nie mam siły na nic.

Rekinasia, a ja nadal uważam że Igor kończy 4 miesiące 10 czerwca :) jakoś dziwne wydaje mi się liczenie że każdy miesiąc ma 4 tygodnie skoro nie każdy tyle ma. no i tak licząc kiedy obchodziłabyś 1 urodziny Igora?

Patrysia, wiele osób myli Wiktora z dziewczynką, a dla mnie on typowy chłopak szczególnie że ubieram go typowo na chłopczyka. nie wiem czy to wina dłuższych włosków czy buźki.

Do góry