reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej
Rekinasia - w sumie to z kumpelą gadałyśmy :-D Moja mama czasem coś wtrąci :-D a ja grzecznie słucham :-p:sorry2:
Kropecka - wygląda jak chłopak ... hihihi :-D ale pewnie dlatego że ma delikatną twarzyczkę - dziewcznkę widzą :-)
Patrysia - Witaj :-D

Pozdrawiam :-D

reklama
Rekinasia sa to metody rehabilitacji, dobrze ze nie musisz sie tym martwic. Bobath polega na zabawie i cwiczeniach wykonywanych przez rehabilitanta a vojta jest bardziej inwazyjna i pobudza maluszka neurologicznie....
Czesc Patrysia- sliczne zdjecia!!!! fajny ten twoj maluszek w tej czapeczce:-)
kropecka rzeczywiscie twoj Wiktorek dziewczynke przypomina ale to chyba dletago ze ma takie delikatne rysy

Uff... dziewczyny nie mam czasu na nic,mały marudny:dry: ,a wieczorami grilujemy
Wczoraj wybrałam się z Dominikiem na szczepienie ale nie został zaszczepiony:no: ponieważ powiedziałam pani doktor o jego lużnych kupach. Mam mu podawać 2 x dziennie trilac przez 2 dni, a potem 2 x 1/2 trilac. Dzisiaj mineły te pierwsze dwa dni ale poprawy nie ma, kupa luźna, wieczorem strasznie sie męczył i bolał go brzuszek zanim się wypróżnił. Kupa ma konsystenje sosu, bez grudek:-(. Nie wiem co mu jest:errr: i martwi mnie to. Waży 7200g czyli dobrze ,ale przez ostatni miesiąc przytył tylko 350g ( rozwolnienie ma od 10 czerwca)
Co do grila i krewetek- były pyszne:-), do tego szaszłyki z łososia i pstrągi- mniam.
oliwka11- 4 ciepłe dania i cała reszta:szok:, dobrze że mam mame i teściową do pomocy
Rekinasia- czym objawia się nietolerancja laktozy u Igorka? Bo ja już się martwie na maksa co z moim małym.A krewetki serwują w Mikołowie(koło Katowic)
Patrysia- Witaj i pisz, czytałam twoje wcześniejsze posty ale od kiedy tu jestem jeszcze się nie witałyśmy;-)

Dobry wieczór Mamcie!

Ale dzis miałam dzień :) Rano machnęłam dwa okna i jestem z siebie bardzo dumna,że się tak zorganizowałam :) W poniedziałek mam plan na umycie dwóch nastepnych :) (po prostu juz nie widziałam przez nie bloku na przeciwko :( ) A po południu zostałyśmy z Marcelinką "porwane"( bo tatuś oczywiście w pracy cały dzień ) na grilla do znajomych :) Było bardzo miło i mam nadzieję,że nocka będzie ok,bo pozwoliłam sobie na szaszłyczka :( (wprawdzie samo mięsko,ale jednak smażone). Znajoma jest w 7 tyg. ciązy i przytyła do tej pory tylko 5kg!! Wygląda super-taka zgrabniutka :) Malutka, bo to będzie dziewczynka waży 1600g i ma szansę podwoić wagę do czasu urodzenia.Wiecie i jak tak ją obserwowałam,to zastanawiałam sie jak to jest mozliwe- ja przytyłam ponad 20kg :( Wprawdzie juz to zrzuciłam,ale.... Marcelinka zachowywała sie bardzo grzecznie,dotleniła sie że hej :) Zazdroszczę tym dziewczynom,które mają własny kawałek trawki i nie muszą się kisić w blokach...
A jutro jesteśmy zaproszeni na obiad do siostry M,a zatem weekend całkiem udany sie zapowiada :)

miauczus54- witaj kochana po przerwie :)o to przeszliście swoje :( Mam nadzieję,że rehabilitacja daje efekty i że z serduszkiem tez będzie ok. Buziaki dla Alanka :)

oliwka11-ach Ci sąsiedzi :( Ja tez mam takiego giganta co po nocy TV oglada na cały regulator wrrrr!! Uroki mieszkania w bloku :( Widzę,że się ostro wzięłaś za przygotowania :)

Patrysia- ale Ci chłopaczysko wyrosło :) I juz mu ząbki sie wyrzynają?

Kropecka- Ty to jednak masz zdrowie :)

Buziole i dobrej nocki dla wszystkich!

Zytka rzeczywiscie sprytnie z tymi oknami, ja tez musze sie za swoje zabrac, w pokoju az ciemno :-p:zawstydzona/y: . Ja tez mieszkam w bloku, 2 pietro bez windy:wściekła/y: a na z podworka własciciele aut zrobili sobie parking....Marzeniem bylby ogrodek! (+ dom:-))

Kluska79 a ty karmisz piersia?? napisalas o tym grillu ze az slinka leci...

Witam,

kluska79- u mojej córeńki nietolerancja laktozy (no i chyba też białko mleka krowiego) objawiało się przede wszystkim bólami brzuszka, problemami z wypróżnieniami- strasznie się dziecko męczyło- choć to właśnie rzadkie było, no i wymioty też często się zdarzały. Poza tym zdarzały jej się wielogodzinne płacze i ogólnie była bardzo niespokojna i marudna. Praktycznie w dzień mi nie spała wcale. Nie pomogło eliminowanie produktów pochodzenia mlecznego z mojej diety, choć wydaje mi się, że może było i trochę lepiej. Doszła nam też wysypka, choć nie wiem czy to do końca od tego. Lekarze pediatrzy i dermatolog sugerowali pokrzywkę kontaktową, alergię na kosmetyki itp. itd. Odstawiałam chyba wszystko, co dla niej używałam. Wszystkie swoje rzeczy, pościel prałam w jej proszku i nic. No i jeszcze te podejrzenia, że to kolki. Ale ja niedowierzałam. Kolki przez cały dzień po 12 godzin???? No i żadne sposoby na kolki nie pomagały, albo tylko na moment było lepiej. Miałam i ja i ona już chyba dość.
Fakt faktem, za radą pediatry, najpierw zrezygnowałam z karmień dziennych i przeszłyśmy na bebilon pepti.Poprawa widoczna z dnia na dzień. Dziecko zaczęło spać w dzień praktycznie o stałych porach i zrobiła się pogodna. Wypróznienia jak w zegarku, regularne i Mania chyba nawet sama nie wie kiedy. Nie pręży się, nie krzyczy, nie płacze. Nie zwymiotowała ani razu, a już czasem załamywałam się, bo choć przybierała ładnie na wadze- to zawsze prawie po posiłku gwarantowane przebieranie. Teraz zaledwie leciutko ulewa na pieluszkę.
Nie wiedziałam jednak co z tą wysypką. Plamy wyłaziły po nocy jeszcze większe i w dzień trochę blakły. Od poniedziałku nie karmimy się w ogóle cysiem i tylko bebilon. No i dziś rano patrzę, a ona już w zasadzie wcale nie ma tej wysypki. Wszystko jej zlazło. No i mam zupełnie inne dziecko. Mimo tego mojego doła z powodu odstawienia od cysia- dla mojej Niuni- chyba karmienie mamine nie było dobre. Pokarmu mam dużo i dziś już rękami nie mogę ruszać, ale chyba muszę ją całkowicie odstawić, bo widać, że bebilon okazał się najlepszym rozwiązaniem.

No i ja mogłam to troszkę podejrzewać, bo sama nie toleruję w ogóle mleka krowiego od dziecka i nie pijam w ogóle nigdy. Nie pocieszający jest fakt, że z tego nie wyrosłam. Marysia ma to chyba po mamusi niestety.

Pozdrawiam cieplutko

Hej
Piękna pogoda wiec dzis również spędzimy większość czasu na dworze.
Zytka moja znajoma również przytyła 7 kilo przez całą ciążę Miesiąc po porodzie wyglądała jakby wogóle nie rodziła ja niestety do teraz nie mogę zmieścic sięw większośc letnich rzeczy a tu takie piękne słońce świeci ażchciałoby się bardziej odsłonic ..ale jak mam do wyboru pokazywać się w zbyt obcisłych ciuchach .. to moze lepiej nie.
Zdracmi twoją tajemnice : jak zgubiłaś nadmiar ja coprwda byłam 27 kg na plusie a zostało 7 kilo ale niestety te "siedem" siedzi i odejść nie chce:crazy:
Ika przypomina mi to problemy jakie niałam z Julką do dziś po wypiciu mleka po pewnym czasie w zgięciach wychodzą jej zmiany atopowe o dziwo moze jeśc jogurty i nic:baffled::confused:
Mysza dobre rady to ja i teraz mam na codzien i ja też grzecznie słucham ...no chyba że ktoś jest wyątkowo namolny;-)
No i muszę uciekać do usłyszenia

reklama
Jutro ide z małym prywatnie do lekarza, może tam nam jakoś pomogą.
A dzisiaj przechodzi samego siebie,ale to przez ząbki- dziąsła go strasznie swędzą mało mi sutka dzisiaj nie urwał:baffled:
ika_s- dzięki za opis, u mnie nie jest tak źle jak u twojej córeczki ale zobaczymy co powie pani doktor- chciałabym karmić piersią:-(

Do góry