reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam się i ja :-)Na szybko jak zwykle zresztą:dry:Dzień matki mija mi na kacu:zawstydzona/y: wczoraj z M oposzaleliśmy trochę a właściwie wypiłam dwa drinki M nie poczuł różnicy mnie za ti ścieło z nóg:szok: Nie ma jak tylemiesięczny odwyk:sorry2:
Aggy sukienka prześliczna aprzecena niesamowita Dać prawie 900 zł za sukienko:blink:o matko moje sknerstwo by mi nie pozwiliło:no:
Przyszlirodzice Amelka wyglądała jak mała ksężniczka:tak: i ja czegoś szukam dla Oliwki na chrzest no i muszer uciekaC dokonczę potem pa pa

reklama
witam się i ja

na spacer narazie nie wychodzę bo czekam na kuriera z aparatem.
Olek jakiś niespokojny od wczoraj, niepotrzebnie colę wypiłam chyba :/

wczoraj szalałam w Manufakturze, Wiktor ma w środę urodziny no i w niedzielę dzień dziecka. Kręciłam się po Smyku ponad godzinę i nie wiedziałam co wybrać :/

Ktoś wcześniej pytał o film "Sierociniec". To czy straszny to zależy od osoby która go ogląda. Dla mnie dość straszny i po ostatnich moich filmowych porażkach ten mnie zaciekawił i nawet mi się podobał. Nie jest to typowy horror z siekanką, lejącą się krwią itp

Zytka, byliśmy na Fali bo do 31 maja jest promocja i jak się kupi Gazetę Wyborczą z kuponem to wejście jest za 10 zł. Było fajnie, ale więcej niż 10 zł nie jest to warte niestety :/ Szału nie było, trochę się zawiodłam bo myślałam że więcej atrakcji tam będzie. Marcysia za mała jeszcze. Brodzik jest zbyt płytki a w pozostałych basenach troszkę za zimna woda.

Jak Wiktor miał 3 miesiące to zapisałam go na naukę "pływania" dla niemowląt "Wodniś" Fajny pomysł aczkolwiek trudno utrafić z takim dzieciaczkiem żeby na konkretną godzinę było wyspane i najedzone jednocześnie.

Wodniś

annaajra - tak jest z dziećmi że co jakiś czas ich rytm się przestawia i raczej już nie powraca do poprzedniego. Co kilka miesięcy trzeba się od nowa dostosowywać :/

Witam lutowe mamy, czy moge sie przylaczyc? urodzilam Synka Antosina 15 lutego. jestem z gdyni, choc czasem rowniez przebywam w poznaniu.

pozdrawiam

Wszystkiego najlepszego wszystkim mamcią!
Umówiłam się właśnie do polskiej pediatry z Michałkiem, bo nadal ma katarek i kaszle. Niezbawią mnie pieniądze, które będe musiała zapłacić ale przynajmniej będe pewna. Już pomału zaczynam mieć stres jak to będzie z lotem. Lece o 6.15, Michaś je tak o 5.30,6.00,6.30 max mam nadzieję że zdąże dojść do samolotu i tam go nakrmię. Nie będe przynajmniej na poczekalni tego robić, a pozatym to dobrze by było ponieważ podczas startu najlepiej żeby dziecko coś sobie ssało. No mam nadzieje, że się uda. Ide dzis po garniturek, bo wczoraj znalezliśmy fajny, ale za 120 euro- co mi się nie uśmiechało. Może znajde coś tańszego, jeśli nie to kupię coś w Pl i już.
Przyszli rodzice- Amelia wyglądała ślicznie, ona wogóle jest śliczniutka:tak:
Ania31- czekam na zdjęcia;-)
Anna_ajra- jakie ma teraz Michaś pory jedzenia??
Aggy- no i widzisz jakiego masz kochanego mężusia. Sukienka śliczna- no nie ma rady jak promocja to trza brać:-p heh do takiego mojego motta mój P. się już nawet dobrze nastawił- i sam czasem korzysta :-)
ładna_ex_panna- mi również moje dziecko już złożyło życzonka...aguu, duuu, buuu i jeszcze łuuu, czyli dziękuje mamusiu kochana za to że jesteś:-) ależ te nasze dzieci już mądre:-D
dawna_cloe- no odwyk to miałyśmy wszystkie, że hoho. Ja od roku czasu wypiłam 2 millerki i nic więcej, ale w Polsce na urlopie sobie poszaleje- P. się będzie leczył a ja będę balować:-)
Kropecka- może być, że na Olka cola działa bardziej niż na Ciebie;-)
Wildwind- witaj!

Jak obiecałam wklejam zdjecia przepraszam ze takim sposobem

witam nowe mamusie:-):-):-):-)
To Bartus w swoim ubranku
img0351be7.th.jpg

To mąż i ja z Bartusiem

Chrzestni

witam. Julka znowu zasnęła wiec mam chwilke. po przebudzeniu jakiś spacerek zaliczymy.
Aggy śliczną sukienkę upolowałaś. ładny krój i głęboka zieleń chyba taka morska ;-) ja uwielbiam promocje!po ostatnich ładnie zaopatrzyłam swoją szafę. niektórych rzeczy jeszcze nie miałam na sobie bo kupowałam rzeczy takie które będą pasowały jak moja waga wróci do normy:-D czyli sprzed ciąży. za manekina do przymiarek służyła mi moja siostra hihi.

Kropecka jak Ci się podoba praca w sądzie?i czy coś planujesz na dłużej w tym kierunku robić? ja od czasu do czasu piję colę i jakoś specjalnie nie wpływa to na Juleczkę.

ladna.ex.panna super że już masz za sobą chrzciny. Piękna dziewczynka z Twojego maluszka. ładne niebieskie oczęta i śliczny uśmiech:-)

Paulineczka ale mi narobiłaś smaka na pierogi :-) moja mama tez robi pierogi mniam, mniam. z wprowadzaniem nowego proszku też bym nie eksperymentowała.

Wildwind witaj ja też jestem tu nowa a dziewczyny są bardzo miłe.

Pozdrowienia dla wszystkich mam.

ups pomyliłam mamusie :zawstydzona/y: oczywiście to co napisałam do ladnej.ex.panny tyczy się przyszych.rodziców. za pomyłeczkę przepraszam;-)

Dziewczyny podajecie oprócz Vit. D jakieś inne witaminki? mi pediatra przepisała jeszcze krople doustne Cebionmulti.

Hejka,

a my już po spacerku. Pogoda ładna, więc szkoda było nie wykorzystać. Teraz dzidziol śpi, a ja się zabieram za obiad, bo mam straszną ochotę na szpinak. Liczę, że to po prostu zwykła wiosenna zachcianka, niezwiązana bynajmniej z jakąś niespodziewanką, bo z Kubą też sie objadałam szpinakiem. Tak mi wzrosło zapotrzebowanie na żelazo:baffled:

WildWind - witaj wśród nas!

annaagnieszka - masz rację, Dziewczyny mówiąc nieskromnie rzeczywiście tu są miłe i fajne;-) A oprócz Vit D ja podaję jeszcze Vit K, Cebion Multi i zwykły Cebion. Wszystko przepisała mi pediatra, więc daję małemu

Kropecka
- dzięki za połączenie postów:-) Nie chciało mi się w jednym zmieścić. Nie wiem czemu, bo nigdy wcześniej to się nie zdarzało

Ania31 - ale z Bartusia elegant!! Chyba czarował inne babki w kościele, co?:-)

cloe - klin klinem, jak to mówią:-)

Paulineczka - no cena masakryczna. Ja kupiłam garniturek za 100 PLN, więc różnica spora

Dobra, robię ten obiad, bo padam z głodu. A na pierogi też mi narobiłyście smaka. Chyba jutro się do nich zaprzędę

Buziaczki

reklama
Witajcie mamusie:-),życze Wam spełnienia wszystkich marzeń, uśmiechu na codzień i wielkich pokładów cierpliwości.
Pogoda dzisiaj wspaniała, okopałam pomidorki i ogórki, jutro zajmę się resztą ,Dominiś nie pozwolił mi dzisiaj więcej zrobić .
Komunia przepiękna, wszystkie dzieci w albach,popłakałam się gdy Piotruś przyjmował komunie, obiadek bardzo dobry upłynoł w przyjemnej rodzinnej atmosferze,a Dominik pozwolił bratu cieszyć się tym dniem i był grzeczniutki:-D.
Wkleiłabym zdjęcia ale niestety jestem chyba tępa ponieważ ani w ząb mi to nie wychodzi:zawstydzona/y:
Kropecka- kilka razy piłam cole i mój mały nie zareagował w żaden sposób, za to podczas komuni zjadłam ciasto z bitą śmietaną i już kupki są totalnie wodniste i było ich już 5 dzisiaj:crazy:
Paulineczka- a patrzyłaś tutaj? Sklep: Wszystko do Chrztu. Ubranka do chrztu, buciki,

Do góry