reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć mamuśki ....padam dziś na twarz,po dzisiejszej nocy:-( oj tak mnie głowa bolała jak wstałam że to poprostu szok!!!!
Z wczorajszego piwka i chipsów wyszły nici ,ponieważ niedoczekałam Daniela i usnęłam :wściekła/y: tak mnie dzieciaki wymęczyły!!!!!
Teraz bombel się zaczyna budzić a Oliwia je mlesio ,chwila odpoczynku ...odkąd odkryła bańki mydlane to chodzi za mną i mówi "buuu" i nie daje mi spokoju dopóki jej baniek nie popuszczam:sorry2:.
27 MAJA mamy szczepienie to się przekonam ile mój żarłoczny i ciągle nie nasycony syn waży.......o właśnie wyje to lece później wolną chwilą się odezwe .
BUZIAKI

reklama
a ja jestem wkurzon na allegro, zamierzam zrezygnowac z kupowania tam rzeczy mimo ze wczesniej duzo zakupow tam robilam. najpierw w marcu natknelam sie na oszusta. kupilam pieluchy dla wiktora takie do nauki korzystania z nocnika. zaplacilam 57 zl i nie otrzymalam nic ;/ troche sie zrazilam ale stwierdzilam ze to jednorazowy przypadek.

poniewaz niedlugo wracam do pracy i olek bedzie u mojej mamy to zeby nie odzwyczail sie od pania w lozeczku postanowilam mu kupic takie turystyczne.

Łóżeczko

Wybrałam te z aukcji, babka ma ponad 1000 pozytywnych komentarzy, uznałam że wszystko będzie OK. Łóżeczko owszem przyszło, tyle tylko że tak śmierdzi stęchlizną i wilgocią że nie ma mowy żebym tam wsadziła Olka. Wystawiłam go na balkon na kilka dni ale nic to nie dało :/ Napisałam więc do niej że czuję się oszukana, że nie było mowy w aukcji o tym smrodzie i gdybym wiedziała to bym nie kupiła i że chcę łóżeczko zwrócić. Ona mi odpisała że trzymała łóżeczko w garażu (!) ale że tam wilgoci nie było i że nic nie czuła. Żebym spróbowała go umyć wodą i mydłem. Że mogę zwrócić łóżeczko ale ona mi odda tylko 115 zł a koszty przesyłki pokrywam ja (czyli że będę stratna ponad 50 zł nie mając nic) a jeśli mi to nie odpowiada to mogę ja wystawić to łóżeczko na allegro (no jasne i albo oszukać kogoś tak jak ona mnie oszukała albo napisać uczciwie że to śmierdzi i nie doczekać się aż ktokolwiek go kupi). Jestem zła i wkurzona na swoją naiwność i to że ostatnio co coś kupię to tego żałuję :( Wystawię jej komentarz negatywny ale co to da? Ja i tak zostanę z bublem i stratą 150 zł :/

Witam sie i ja Pogoda do bani :crazy: a planowałam pojechać z młodymiu do miasta i zaliczyć plac zabaw w centrum Wiem juz że Julka dostała się do przedszkola Super:tak:Na początek zamierzam zapisac ja na pół dnia a jak będzie predszkolem zachwycona to na dłużej Chyba że się nie zaklimatyzuje lub zaczną się choróbska wtedy z przedszkola zrezygnujemy
Kropecka nie zazdroszczę Na allegro nieraz robie zakupy i jeszcze sie nie naciełam ale juz wiem że skończę z inną formą kupowania niż tylko za pobraniem i rzeczy nowe
Paulineczka to miałaś przeżycia :szok:
Rekinasia z win chianti z drinków malibu z piwa warka strong :tak:i też czekam na okazje by zaszumiało w głowie :rofl2:;-):tak:
Aggy skoro M sam potrafi przyznać sie do błędu to nie jest źle
Kluska witaj :-)maszmałego żarłoka:tak:Kochana ja nie jeadam kolacji staram się jeść tylko jedno danie na obiad i ograniczam słodycze a jak mnie ssie w rzołądku to zagryzam marchewką a i tak jeszcze siedem kilo nadwyżki Twoje pięć to pikuś tym bardziej że się nie ograniczasz Założe się że lada moment będziesz taka laska że mucha nie siądzie
Oliwka ano z dwójką nie jest lekko Bywa że oliwka o czawrtej chce się bawić a jak już zaśnie to wstanie julka Bywa też tak że jednocześniec JUlka marudzi Oliwka płacze zupa kipi a kot chce zeżreć kanarka:rofl2: Istny sajgon

cloe, ja teraz to już wolę pojechać do sklepu, obejrzeć towar, odebrać go zaraz po zapłaceniu bez zamartwiania się czy dojdzie czy nie i mieć możliwość zwrotu bądź reklamacji jak coś mi się nie spodoba i naprawdę już wolę zapłacić trochę więcej i mieć tę pewność.

Kropecka - no to rzeczywiście niefajna akcja. Niesamowite jak trzeba uważać z zakupami w sieci. W sklepie to jednak dotkniesz, obejrzysz, wszystko sprawdzisz. Jak ja kupuję na Allegro, to tylko i wyłącznie produkty za pobraniem. A jest w Łodzi jakaś hurtownia art. dziecięcych? W Gliwicach jest jedna i tam jest nieraz taniej niż na Allegro. No i nie płacisz dodatkowo za przesyłkę.

A poza tym wydaje mi się, że baba napisała Ci bzdury, gdyż zgodnie z prawem masz prawo zwrócić towar zakupiony w sieci do 10 dni od daty realizacji zamówienia bez żadnych konsekwencji. Nie musisz nawet tego uzasadniać, bo towar jest niezgodny z oczekiwaniami i tyle.
W przypadku zakupu towaru przez internet na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, mamy prawo do zwrotu towaru bez podania jakiejkolwiek przyczyny w okresie do 10 dni od otrzymania towaru, a w przypadku kiedy sprzedawca nas nie poinformował o tym prawie to czas jego obowiązywania wydłuża się nawet do 3 miesięcy. Wysyłając towar do sprzedawcy należy dołączyć oświadczenie o odstąpieniu od umowy.
Ona nie ma też prawa odmówić przyjęcia towaru i zwrotu całości zapłaconej kwoty.. Jak się będzie kłócić to możesz zagrozić że oddasz sprawę do UOKiK, bo e-handel tak samo im podlega. Wiem, ze nikt nie ma ochoty ciągać się po urzędach i sądach, ale może jak ją postraszysz to poskutkuje. Zgodnie z art 68 kodeksu cywilnego do zawarcia umowy ( zakupy również są formą umowy) może dojść w każdej formie, nie tylko pisemnej, choć są wyjątki jeśli chodzi o prawo handlowe. Jako konsument jesteś jednostką szczególnie chronioną prawnie, jako ze nie masz osobowości prawnej.

wiem aggy ze musi mi zwrocic kase ale wlasnie ten brak czasu i checi uzerania sie mnie doluje :/ ja tak kiedys walczylam o sprawnego laptopa, 3 razy mi wysylali bledny ale nie dalam sie i to oni ponosili koszty wysylki.

Cześć dziewczyny!:cool2:
U nas już drugi dzień z rzędu deszcz pada... Póki jeszcze jesteśmy chorzy siedzimy w taką pogodę w domku.:dry:
Jutro idziemy do pediatry do kontroli.

lada.ex.panna - kiedy zamierzasz zostawić m samego z córeczką?:laugh2::confused:
kropecka - no to rzeczywiście zaszalałaś na weselu... 5 lampek wina!:rolleyes::-D Ale tak to już właśnie jest po takiej przerwie. Też bym chętnie poszła na jakieś wesele.:-p
A jeśli chodzi o spotkanie, to ja jestem jak najbardziej za!:yes:
Co za pech:hmm: z tym łóżeczkiem i nie tylko! A ta baba, to ma tupet... ażeby wystawić je na sprzedaż!:szok: Normalnie porażka!:wściekła/y:
przyszlirodzice, Zytka - :wink:
Paulineczka_ - widzę, że prawie każda z nas miała jakieś niemiłe wspomnienia ze szczepienia.:baffled: Normalnie dopiero w akcie desperacji i paniki ludzie są "gotowi" pomóc.:no: Na szczęście już wszystko ok!
Ładne łóżeczko turystyczne!:-)
Rekinasia - moja szwagierka ma ten sam wózek co Ty i gondola owszem malutka.:happy:
magdzia75 - śliczna!:-D
cloe - przedszkole, to fajna sprawa dla dzieciaczka! Początek na pewno będzie trudny, ale warto by Julka była z rówieśnikami.:happy:
Kluska79 - WITAJ w naszym gronie!:-D
oliwka_11 - i tu ma Twoja mama chyba rację, że różnicy między nimi nie będzie widać. Dobre z tymi bańkami...:laugh2:
aggy - mi też jest się ciężko powstrzymać od kupowania czegoś ładnego dla synka. Lepiej iść na takie zakupy samemu, wówczas nie trzeba m wysłuchiwać.:-D
Jeśli chodzi o ciepłą wodę do sporządzenia mleka dla małego, to my kupiliśmy 0,5 litowy termos. Gdy gdzieś wychodzimy lub jedziemy, to nie trzeba wiele kombinować i mleko jest w kilka sekund gotowe. Może powinnaś wypróbować?:wink:
Ja też nie jestem zwolenniczką usypiania małego na rękach, ale czasem warto potulić maleństwo, gdy tego potrzebuje.:happy: Przez chyba pierwsze trzy miesiące Michasiowi ciężko było inaczej zasnąć, a teraz jest na odwrót - woli zasypiać w swojej kołysce niżeli lulany na rękach.:huh::-D
Ale każde dziecko jest inne i zapewne każda mama wie, co jest dla bobaska najlepsze.:wink:

Pozdrawiam!

witam sie i ja w ten pochmurny dzień:-(
pogoda do bani wiec siedzimy w domku, mała troche marudna widac ze brakuje jej codziennego spacerku:baffled:
dzisiaj po raz trzeci przespała cała nocke od 21 do 6:45 ale juz widze ze to zasługa wczorajszego intensywnego dnia:-p duzo znajomych, mała była genialna, czarowała wszystkich usmiechami i gadką:-)potem wizyta u dziadków, dostalismy zaproszenie na wesele ale pojdziemy chyba tylko do koscioła bo nie wiem z kim zostawilibysmy małą:no:
anna poki co nie zapowiada sie aby tatus mogł sie w tej kwestii wykazac, bo zawsze przywoła sobie kogos chetnego do pomocy:rofl2:
co do allegro to ja takze kupuje rzeczy najczesciej za pobraniem rzeczy nowe, i zwykle ze skepow :tak:
dziewczyny czy dobrze pamietam, ze to na rotawirusy mozna szczepic dzieci tylko do pół roku ?:confused:

Hej,

u nas już lepiej i mam całkiem inne dziecko. Śpi w dzień, nie płacze, nie pręży i nie odstawia histerii. Chyba jednak potwierdza to tylko, że moja Niunia ma alergię na białko mleka krowiego. Bebilon Pepti działa mimo, że nie odstawiłam jej całkowicie. W ciągu dnia dostaje 2-3 butelki, a resztę od Mamusi. Zaczęłam ją też dopajać herbatkami. No i chyba działa. Nie umiałam sama utrzymać diety, ale chyba tak jest lepiej.
A co do zasypiania, to my wozimy się w wózku 1,5-2 godziny aż do padnięcia. Sama nie zaśnie, a w łóżeczku nie spała dłużej niż 5 min. W nocy zabieram ją obok siebie, no i i wtedy się wtuli i uśnie, ale nie wiem kiedy, bo ja padam wcześniej.
A i po butli wytrzymuje najwyżej 3 godziny.

reklama
ladna.ex.panna - dobrze pamiętasz. Ze szczepionkami na rotawirusy trzeba zdążyć przed 24. tygodniem życia dziecka - z wszystkimi dawkami

anna_ajra - no zwykle mam ze sobą mleko, ale wiedzieliśmy, ze po zakupach będziemy jechać do teściów, zostawiliśmy u nich paczkę mleka, żeby nie wozić za każdym razem i byłam pewna, że Kuba wytrzyma, bo minęły dopiero nieco ponad dwie godziny. Trudno. Na przyszłość będę mądrzejsza.

Ika - dobrze, że malutka się uspokoiła. Moj Kuba śpi dzisiaj cały dzień, na zmianę z jedzeniem, ale to chyba przez pogodę. Leje i wieje.

Do góry