reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam moje kochane cioteczki:-D. Ja po moich przygodach jestem już gotowa je opisać, wiec... Jak juz wcześniej wam pisałam na wyspach nie było szczepionki na gruzlicę kilka miesięcy i przez to zrobił się, że tak powiem "zastój". :crazy:No i wał.. dali mi termin na 8 maja. Jednak 8 maja moje dzieciątko brało jeszcze antybiotyk, więc termin przepadł. ALe mysle sobie, już w ostateczności lecę do Polski na urlop w czerwcu i tam go zaszczepie, a tu podczas wizyty u polskiej pediatry zostałam uświadomiona, że ów szczepionkę dają w Pl na oddziałach noworodkowych.:szok::szok::crazy::wściekła/y:. Więc myśle sobie- no trudno, mam znajomych u mnie w szpitalu więc jakoś wejde z małym i już. Łudziłam się tak do niedzieli, kiedy to wiedzorem włączyłam sobie Discovery, a tam program o gruzlicy właśnie. Normalnie mi się włosy zjezyły, jak usłuszałam co to jest gruzlica tak naprawde. Ja nie miałam pojęcia (i pewnie wiele z was też), że to jest aż takie choróbsko. Ło matko ja myślałam, że to się hyrla i już, a tu że to się gdzieś w mózgu może zagniezdzić, w kręgosłupie i po mału niszczyć. No i oczywiście najbardziej rozwija się w Indiach, itp. czyli w krajach które maja dosc liczna reprezentacje w Irlandii. No i zbladłam!!! Całą noc nie spałam wymyślając sposoby na zaszczepienie mojego dziecka. W pon. poszłam do mojej pilęgniarki i ta mi powiedziała, że nie ma u nich miejsc absolutnie.:-( Więc wzięłam numery do wszystkich health centre (coś jak przychodnia) i zaczęłam dzwonić (jest ich chyba z 15 u mnie w mieście). Z każdym kolejnym tel. moja frustracja i bezradność tak wzrastała, że ostatni tel wykonałam praktycznie ze łzami w oczach i kobieta oczywiście mówi mi, że miejsc nie ma przed końcem maja tak jak wszędzie, wpadłam w panikę i powiedziałam jej co sobie myslę, czyli że nie wezme dziecka na lotnisko gdzie przybywa tyle ludzi i do tego tyle tych brudasów. Wpadłam w panikę i powiedziałam, że zapłacę osobiście za tą szczepionkę (choć jest za darmo), ale na Boga niech mi ją dadzą, bo 31 maja lecę do Polski:-:)zawstydzona/y:. Na to pani.....proszę przyjść jutro na 12, może zaszczepimy.:-D Dziewczyny byłam tak szczęśliwa,.. oczywiście kupiłam bombonierkę i pojechałam. :-):-)Pani pielęgniarka wzięła Michałka, doktor zaszczepiła i zaczął płakać dopiero po podaniu szczepionki, ale była akurat pora karmienia, więc zaraz przestal. Normalnie traumatyczne przeżycie miałam... :wściekła/y:
Po szczepionce jest ok, dostał w środę- troszkę marudzi, ale jest ok,,,nawet nie miał gorączki. Poza tym to u mnie ok. mama moja wyjechała i jakoś sobie radze.:nerd:
Michałek przesypia mi dokładnie całą noc. Po kąpieli ok. 8-9 jak uśnie to śpi do 6 rano- nawet sie nie przebudza.Nadrabia to jednak w dzień, ale jestem taka szczęśliwa... jak położe się spać niedługo po nim to sie normalnie wysypiam:cool2:. Aha w nagrodę nakupiłam mojemu dziecku tyle rzeczy że szok...nie mam aż na nie miejsca w szafie. Jednak muszę jeszcze troszkę mu pokupić, bo jak patrze na ceny w Polsce to wychodzi, że tu jest dużo taniej ;/ matko co za kraj ;/;/ Aha i kupiłam juz Michałkowi łóżeczko, bo nie chcę od kogoś pożyczać, a pozatym będzie już u mnie w pokoju stac i już, jak sobie przyjedizemy na urlop ...NOWOSC !!! LOZECZKO TURYSTYCZNE GRAPI LUXUS BB (364084684) - Aukcje internetowe Allegro
Kropecka- życzę Ci aby ta dziewczyna okazała się super koleżanką, a figurki pozazdroscic.
Oliwka- o matko jaka ty laska jesteś, taka figura po 2ce...nic tylk opogratulować. A tak na marginesie to ty naprawde mężowi sniadania do pracy robisz/?
Rekinasia- miałas przeżycia w tej klinice, ale widzisz czasem się trafia porządni ludzie, jak ta lekarka.
Myszaa- e no to 5-6 kg to juz jest pikuś, jestes juz laseczka normalna :)
Aggy- skoro ty wybaczasz M. to co mówi pod wpłwem impulsu to ty rób to samo- zobaczysz jak na to zareaguje...no na przykład jesli zrobi cos co Cie zdenerwuje to powiedz mu co o tym myślisz w danej chwili, bez żadnego skrępowania. Jeśli będziesz sie zachowywać jak on to może da mu to do myślenia..., bo wyprowadzka to chyba zbyt drastyczne posunięcie..wiem o czym mówie, bo sama jestem z takich ludzi...wstyd sie przyznac, ale troszke wyleczyl mnie z tego moj maz takim wlasnie zachowanie jakie ci opisalam, ale zostalo mi to jeszcze do obcych ludzi, no masakra az wstyd jak mi cos czasem do łba przyjdzie
Lileczka- moj Michałek ma niebeskie, ale podobno większośc dzieci białej rasy ma niebieskie po urodzeniu i pozneij sie zmieniaja
Anna_ajra- Michałkowi mojemu też już bardzo podoba sie wszystko co można ssać, a co do rozmiaru to na pewno dojdziesz do siebie ...juz niebawem
Ladna ex panna- no to umow sie z jakas kolezanka czym predzej na spedzenie wspolnego popoludnia bez dzidzi, a M. niech sie przekona
Rekinsia, Kropecka- ja tez bym sie spotkala z lutowkami :)
Oliwka,Rekinasia, Anna_ajra,Ania31,- śliczne dzieciaczki
No i dobrenelam mam nadzideje, ze bede juz na biezaco. Pozdrawiam was i sciskam

reklama
Pauliczneka no nareszcie! myślałam, że cię irlandzkie kanibale pożarły! :-D no i widzisz, na wyspie też są porządni ludzie, jak ta pielęgniarka. byłam raz w Irlandii, w Limerick w biznesach rok temu czy dwa i bardzo miło wspominam: każdy jeden taksówkarz wdawał się w wesołą gadkę, ubawiłam się... Podobało mi się, no i Irlandczycy wydali mi się podobni do Polaków, tylko o wiele mniej narzekają :-)
ładna.ex.panna musisz szybko naprawić swój błąd i dać szansę twojemu miłemu zapoznać się bliżej z realiami opieki nad dzieckiem. po piątej zmianie ulanego /obsikanego ubranka doceni twój trud :)))
Cloe no i nasze dzieciaki zobaczyć! na lutówkach chyba jest przewaga chłopczyków i nasze łobuziaki, jak już będą biegać, to będą nieźle rozrabiać :laugh2:
Kropecka pijaku! mogę się założyć, że po 5tym kieliszku buty na obcasie przestały przeszkadzać w czymkolwiek? :-pdaaawno nie byłam na imprezie, z brzuchem nie bardzo się czułam wystrzałowa :-) no i ten dym papierosowy. a teraz.... nie czuję bluesa, może przez niewyspanie albo przez karmienie, plus zero alko... Ascetka się ze mnie zrobiła :-p
Anna_ajra to quinny speedi i gondola robi się ciasna....

A to moja księżniczka

Załączniki

• DSC00326.JPG
    DSC00326.JPG
    75 KB · Wyświetleń: 38
Rekinasia, zebys wiedziala ze po 5 lampce wina przestalam cokolwiek czuc ale nie na dlugo. A potem tak bolalo ze szok, zreszta dzisiaj nadal boli :/ Ja też sie zrobiłam strasznie grzeczna, nigdzie nie wychodze od dawna. Jak mam wolny czas to wole odpoczywac niz szalec i energie tracic, np dzisiaj czuje sie fatalnie, spalam tylko 3,5 godziny a dzieci to raczej nie obchodzi czy jestem w formie czy nie :)

Rekinasia, kropecka- bo to taka kolej rzeczy...hihi jeszcze sie nachodzimy na imprezy, pozniej mozna sie bawic, ale sil na wychowanie dzieci to chyba mniej by bylo, wiec drogie mamusie bardzo dobrze robicie i nie ma czego zalowac, tylko korzystac z sil mlodosci i poswiecic je dziecku:-p :) ja tez ostatnio sobie wypilam 2 milerki i prawie mialam faze :-p kropecka wesele to dosc zabawa, wiec na jais czas ci starczy:-p

hej mateczki ja własnie wrocilam zdworku bo cos sie oziebilo a poza tymmaly flachy sie domaga....

PAULINECZKA no w koncu po tych przezyciach jestes.Dzieki za komplementy.....a mazowi na serio robie o 5.30.

Oj nawet nie wiecie jak mi się piwa chce ,wlasnie wrocilam ze sklepu i kupilam piwka i cipsy i bede sie tym raczyc ja moj Daniel o 23 wroci z pracy....oby z tego 3 dzieciątko niw wyszlo.!!!!!!

Cześć dziewczyny

18 lutego urodziłam synka Dominika ( 3350 g ,58 cm )
Poczytłam troche o Was i waszych dzieciaczkach i tak pomyślałam ,że może przyjmiecie mnie do grona lutowych mam;-)

Aggy- ja również rodzilam na Łubinowej:happy:

Helol kobitki melduje sie ze zyje:p tylko teraz jakos mi czasu brakuje no coz dziecko maz dom i sesja na glowie a pozatym jeszcze praca licencjacka do skonczenia:/
Mala w sumie zdrowa a po zakonczeniu zakrapiania oczka znow zaczelo ropiec:( chyba bedziemy musieli isc do okolisty:(
A co do alkoholu to piwko czasem wiecej nie bo przeciez trzeba sie mala zajac:p:-)

reklama
Mieszkam na pięknym śląsku:-), z mężem prowadzimy firmę- ja obecnie nie pracuję i do pracy w najbliższym czasie nie wracam- mąż sobie świetnie radzi, czasami pracuję przez telefon:-D
Starszy syn chodzi do 2 klasy, za tydzień komunia:baffled:- robimy w restauracji, jutro idziemy ustalić menu.
Maluszek rośnie jak na drożdżach waży już 7 kg, mało śpi w dzień, czasami wcale nie śpi:sorry2: i domaga się ciągłej uwagi- wieczorami jestem wykończona. Karmię piersią i nie wróciłam jeszcze do swojej wagi ,brakuje mi 5 kg. Mam wilczy apetyt i nie mogę sobie niczego odmówić:zawstydzona/y:

Do góry