reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

a to moja dzieciarnia z dzisiejszego pobytu na dworku
364adba6c5bf80061fd26a23b3787c5e,5,19,0.jpg

f10b9f39831161c02c1e81702aff869e,5,19,0.jpg

06794e7c094405e6d7e034fbece8ad45,5,19,0.jpg

c79b5fb98410d1eeb7c0bfb598c59c32,5,19,0.jpg

a04099e905a6615991efbee824ba7cc1,5,19,0.jpg

reklama
Oliwka to masz takie samo łóżeczko turystyczne z sun baby jak ja, tyle ze ja mamzielono niebieskie i trzymam je na wyjazdy:tak: mała uwielbia tego grającego pieska:-) A w domku stoi drewniane z glucka:tak: sliczne te twoje maluchy:rofl2:
u mnie spokój, spcerki, zakupki, planowanie wakacji, no i chrzcin - w międzyczasie;-)
kropecka znalazłas juz sposób na picie małego z butelki? :dry: bo ja cały czas mam oten problem...
a to moj pikulek sprzed kilku tygodni

Załączniki

• uśmiechniety Igulek.jpg
    uśmiechniety Igulek.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 45
Hej witam sie iu ja ostatnio rzadko ale jakoś nie umie wygospodarować czasu dzieci juz nie śa tak grzeczne i potulnie śpiące jak wcześniej:dry: podiwiam was dziewczyny że umiecie wyskrobac czas na BB
Oliwka 11 fajnie e impreza chrzcielna wypali Ja dowiem się 25 maja i mam nadzieję że eż nie będzie problemu. Dziwne tylko ze dzieci z ślubów niekościelnych maja inny termin:dry:
gdzie zobacze twoję zdjęcie ? Wszyscy zachyceni ja też chcę:sorry2:
Ika s może właśnie twoje leki w pokarmie wpływały na nastrój małej Grunt że jest dobrze:tak:
Mysza gratuluję dopięcia sięw spodnie ja powoli tez zaczynam choć już w dwóch zapiętych na siłę poszedł zamek:dry: więc jeszcze nie kombinuję Zostało w sumie osiem na plusie choć pewnie i tak cztery litery beda wieksze
Magdzia jęsli chcrzesr i u nas dojdzie do skutku i ja zamierzam robisć w kameralnym gronie ale i tak licze że wyjdzie około 1000z za obiad z deserem Ceny szokują ale cuż w domu sama nie zamierzam robic roczek robiłam i czułam się jak zarobiony robol Trudno wydam kase ale przynajmnej i ja poczuje się jak na przyjęciu a nie wynieś przynieś pozamiataj:nerd:

ŁADNA.EX,.PANNA ja nie mam łóżeczka sun tylko ŁÓŻECZKO - KOJECBeeBee GRAND TOURISMO i jest krótsze bo ma 108 cm.

DAWNA CLOE ja jeszcze spadne 2 cm i bedzie oki a ja wierze że i twój brzunio dojdzie do ładu.

a ja dziś już dziadków i chrzstną moja zaprosiłam ,oj niedługo to mi się zacznie zakupy i przygptpwania...oj nie bede wiedziała w co mam rece włożyć...

dzisiaj na usg: wszystko jest OK, uffff, co za ulga! :happy: Igor pana profesora kokietował uśmiechami i obserwował go z zachwytem w czasie badania. Może to okulary, broda albo duża mucha w kropki mu się tak spodobały :-D
Ika fajnie, że się wszystko unormowało z maleńką, to niesamowite, jaki wpływ ma to, co jemy a u takich maluszków to widać w skali makro :-)

co do ubierania, to dziecko ma słabszą termoregulację, dlatego szybciej się wychładza i przegrzewa. Z tym, że ja slyszałam, że tylko pierwsze tygodnie po porodzie trzeba dziecko ubierać inaczej niż siebie a potem już tylko do snu trochę cieplej niż siebie.
Agawa myślałam, że to ja jestem mistrze czarnowidzenia, ale twoja mama, która mając 35 lat zastanawiała się czy cię wychowa, bije mnie na głowę :laugh2:średnia wieku się wydłuża a kobitki żyją dłużej niż panowie!

nie wiem, co się dzieje, ale Igor zamiast coraz lepiej, śpi coraz gorzej. ostatniej nocy usnął koło 21, obudził się o 2giej a potem już o 4tej! :szok: a potem zasnął dopiero po 5tej i obudził się o wpół do 8mej :sorry2:powiedzcie mi, że to minie....

Cześć dziewczyny!:cool2:
Mam nadzieję, że antybiotyki zadziałają i poczujemy się lepiej...:dry: choć Michaś jest nadal bardzo pogodny, ma apetyt i gdyby nie katar i sporadyczny kaszel nie byłoby po nim choroby widać. Ja zaś nie za bardzo się czuję...:baffled:

Mysza - och jak masz fajnie...:-D mieścisz się w spodnie z przed ciąży... och!:rolleyes2: No i jak z obrączką?:confused:
kropecka - jak zdrówko?:confused:
agawa1 - nie spodziewałam się, że kupki mogą tak cieszyć... a jednak!:wink:
aggy - witaj w klubie rozdartych dzieci na szczepieniu...:-D
Zytka - warto by było wcześniej zaplanować cały przebieg obiadu pochrzcielnego i kupić już teraz część rzeczy.:happy: Na ile osób planujesz obiad?:confused:
Ika_s - cieszę się, że malutka tak fajnie zareagowała na zmianę mleka!:-)
O rety, ale bym się zgrzała pod tym kocem...:huh:
Moim zdaniem schudłaś bardzo dużo w krótkim czasie. Daj Twojemu organizmowi odetchnąć, no i w końcu będziesz mogła brać leki na swoją tarczycę.:happy:
oliwka_11 - fajnie łóżeczko!:yes: Choroba Twojej siostrzenicy brzmi strasznie,:szok: a najgorsze jest to, że nic z tym nie robią!:wściekła/y:
Po zdjęciach widzę, że ubierasz Bartusia podobnie, jak ja Michasia.:wink:
magdzia75 - na pewno znajdziesz inny, lepszy lokal! Gratuluję super wagi!:-D
Ja bym się zastanowiła nad tym uczuleniem...:unsure:
lada.ex.panna - śliczny uśmiech!:yes:
cloe - przy dwójce dzieci też pewnie nie miałabym czasu na BB tak jak teraz.:-p
Rekinasia - super, że wszystko wyszło ok!:-D

Pozdrawiam!

Witam się z rana. Niestety tak jak przewidywałam dzieci też mi się przeziębiły czyli powtórka z rozrywki. Nie dość że sama się źle czuję to jeszcze dzieci nie są zdrowe :/

Rekinasia, mój Olek też od kilku dni gorzej sypia. Takto przesypiał całą noc a teraz od 2 dni budzi się o 1:30 i o 5:30. Też mam nadzieję że to minie.

Oliwka, świetnie doszłaś po porodzie. Mi jeszcze brzuch wystaje. Ale nie przejmuję się tym tak bardzo, poprzednio dojście do formy zajęło mi rok. A dzieci śliczne,

brzuchjd6.jpg

Jutro mam wesele przyjaciółki, dzieci zostawiam u moich rodziców. Pewnie o niczym innym nie będę myślała tylko czy Olek ładnie śpi. Kupię mleko HA i w razie gdyby się obudził to mama spróbuje mu to podać.

witam sie i ja

u nas jeszcze dzieciaki kaszla ale ponoc ten wirus długo trzyma mam nadzieje ze juz niedługo bedzie koniec
Mój Bartek tez gorzej sypia w nocy nie wiem co jest dzis budził sie co godzine
Co za brzuszki tylko pozazdrościc niestety ja mam oponke i nie wiem jak długo bedzie chowa sie bo jest juz mniejsza jak była ale daleko mi do waszego wygladu:rofl2::tak:
myśle ze jakies 6 m-c i bedzie ok moze mniej:sorry2:zreszta czas pokaże
zaraz ide na spacerek z dziecmi i potem cały dzien na dworku trzeba korzystac ze słonka
Pozdrawiam

reklama
hej Nie żyję Roli Poli ( dla niewtajemniczonych nowa bajka za która przepada Julka) przynajmniej odrobina czasu wolnego szczególnieże Oliwka śpi.
Kropeka wyglądasz świetnie:tak: Ciekawe kiedy ja będę miała się czymś pochwalić:dry:
Rekinasia co za ulga Trochę stresu jednak miałaś .
Codo wieku mam rodzących to w wieku 35 lat może nawet później zamierzam postarać się o trzeciego dzieciaczka:-p ale poniekąd rozumie mamę Agawy Jeszcze 12 lat temu gdy znajoma teściów fundnęła sobie trzecie dziecko tak około 35 lat wszyscy się z niej śmiali że jej koleżanki z wnukami a ona z własnym dzieckiem będzie biegać po placach zabaw Dobrze że czasy sie zmieniają

Do góry