reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
i koniec weekendu :( Olek troszkę nieznośny był dzisiaj, Wiktor zresztą też ale spoko, wszystko wytrzymam bo jak na nich patrzę to nie mogę uwierzyć w swoje szczęście i to że ich mam i że są zdrowi i tacy cudowni.

My weekend spędziliśmy na spacerach. Wczoraj byliśmy na naszej działce, pochodziliśmy po okolicy i spotkaliśmy sąsiadów którzy budują się kilka działek obok. Fajnie, dziewczyna w zaawansowanej ciąży, rodzi za miesiąc więc różnica wieku między naszymi dzieciakami będzie niewielka.

Dzisiaj też gorąco, też były spacery. Od jutra na 1,5 miesiąca wyłączają nam windę :/ A mieszkam na 7 piętrze :o nie wiem w jaki sposób ja będę na te spacery wychodzić.

Kropecka - to banalne. Przytwierdź dziecku wrotki do bucików (nie wiem tylko czy są takie małe rozmiary), na linie spuść z balkonu i ruszając linką prowadź dziecko w te a nazod.:-)

Nie no tak po prawdzie to jakiś koszmar. Nie wyobrażam sobie tarabanić się z wózkiem z 7. piętra a potem jeszcze wracać po dziecko. Współczuję

hej kobiety ,po całym dniu męczarni mam chwilę na pisanie! Dziś Oliwia dała mi popalić ma tyle energii w sobie że to szok wszędzie je pełno... a na dodatek mój mężulek ma dziś 2 zmiane ....ale na szczęście moje łobuzy już śpią.

ANIA 31 jak tam dzieciaczki???zdrowieją????

AGGY no nie jest tak źle z tą zazdrością bo Oliwia jest za mała by być zazdroną , na początku piszczała itd bo to nie ona była w centrum uwagi,,a teraz to naprawdę jest git .
Jak mały leży na łózku to ona przydzie da mu buziaka w główke uśmiechnie się i leci się bawić i na tyle jak narazie się nim interesi.

KROPECKA współczuję ci ...jak ty dasz rade zejść po schdach z 2 dzieciaków????

ANNA_AJRA jak maluszek się miewa???

kroopecka ło matko toż to katastrofa z tą windą. A jakiejść wózkowni nie macie ale mimo tego 7 pięter w dół z 2jką małych bobasów - nie wyobrażam sobie.

A mi kurcze wyskoczyło jakieś dziwne uczulenie na obu dłoniach w części wewnętrznej nie dość że swędzi to jeszcze boli :crazy::szok:

A dziś kolejny 2gi dzień lakcidu i u Miłka nie widać nic kupy :-(. Do szału już mnie doprowadza tym. NA szczęście straszny z niego śmieszek i niewiem jak by płakał a pojawi się nad nim ktoś znajomy to gęba mu się śmieje od ucha do ucha. A i od wczoraj na wieczór tj po kąpieli dostaje flaszkę bo... ma mało. A jak nie zje to płacz jest taki jakby go ktoś ze skóry obdzierał.

Śliczna pogoda jest choć dzisiaj w tv mróz zapowiadali:szok: oby się nie sprawdziło.

A i dostałam bólu gardła płukam solą a nie wecie czy neo- angin można jeść jak się karmi bo ulotki niet a w ciąży jak byłam to było wolno.

:-):-)witam sie i ja.
Dzisiaj tez padnięta jestem, moj Oskar dal mi popalic, kregoslup mi peka:-(
Na szczescie juz spi.Ciekawe jak dlugo bo ostatnie 2 nocki nie byly za ciekawe
Jezeli chodzi o ciemiączko to ja daję 1 kroplę wit d, teraz zmienilam krople, bo lekarka stwierdzila ze ma duze ciemiaczko i przepisala Vigantol.

anna ajra moj maly na szczescie nie boi sie lekarzy :tak:na szczescie. Ostatnio nawet sie usmiechal do pani doktor:tak::-)

aggy u nas ze spacerem bylo podobnie:no:.Ledwo wyszlismy zlapal nas deszcz i musielismy wrocic. Drugie podejscie i znowu ,.ale dokonczylismy spacer bo tylko lekki deszczyk padal.

krpoecka zamkniesz sie na 1,5 miesiaca w domu:-D

pozdrawiam i ide spac .

Cześć dziewczyny!:cool2:
Michaś miewa się dobrze - dzięki aggy, Rekinasia, oliwka_11!:-) Najbardziej dokucza jemu katarek, ale staramy się jak możemy by mu ulżyć i jest ok.
Nie gorączkuje i nawet nie marudzi za wiele.:happy: Zobaczymy jak minie nam noc... nastawiam się na nieprzespaną... :dry:

Do pediatry pójdę jednak, jak Michaś będzie zdrowy na wizytę dzieci zdrowych. Znając polskie realia... gdybym poszła jutro do dzieci chorych, to tak jak pisałyście, wrócilibyśmy z pięcioma innymi chorobami.:dry:

aggy - no to rzeczywiście spóźnione te pępkowe...:-D
Michaś też nie lubi gdy się go wyrywa ze snu, pewnie też by się darł. Zapewne, jak będę odciągać mu w nocy katar, to krzyk będzie nieunikniony...:baffled:
A co do testu, to z pewnością chłopaki odziedziczyli po tatusiach coś z marsa...:laugh2:
Na moim spotkaniu klasowym było też mało osób - 10.
patrysia - pewnie kamień z serca Tobie spadł!:wink: Dlaczego w nosidełku na zakupy pośliście? Nie było za ciężko?:confused::confused::confused:
MAGDALENA 27 - nasz Michaś też jest leniuszkiem i słabo ciągną główkę, ale z dnia na dzień się to zmieniło - jak ręką odjął.:laugh2: Może musisz się uzbroić jeszcze w cierpliwość...? Kładź Szymonka często na brzuszek i zachęcaj go do ćwiczeń.:yes: Co Twój pediatra na to?
Dołączam się do rady aggy.:wink:
ladna.ex.panna - czekamy zatem na zdjęcia!;-)
Mysza - to u nas czeka się tak długo do laryngologa!:wściekła/y: Mój brat gdyby nie poszedł prywatnie mógby stracić słuch na lewym uchu!:szok::no::angry:
Gdyby to mój tato zechciał rzucić palenie, to bym była nieskończenie szczęśliwa...:rolleyes2: powodzenia dla Twojej mamy!:yes:
Ula, świetny kabaret z ojcem debiutantem!:-D:-D:-D
oliwka_11 - i jak... kupujecie podwójny wózek?:confused:
Fajnie, że mała nie robi scen zazdrości!:yes: Na pewno będzie im w przyszłości raźniej i będę nierozłączni przy takiej różnicy wieku. Mam brata o rok starszego i nasze relacje są super!:happy:
Rekinasia - dzięki za wskazówkę maści i kremu. Na pewno coś zmienimy!:wink:
kropecka - o rety!:szok: Bez windy będzie naprawdę ciężko, tym bardziej, że to 7 piętro... Jakoś będziesz musiała sobie poradzić... :dry:
agawa1 - uczulenie na dłoniach może masz od np. gumowych rękawic...? Co do gardła, to może miód?:confused:

Spokojnej nocy dziewczyny!

Witam kochane cioteczki. Ja tylko na sekund 5. Michasiowi sie poprwia, wczoraj skonczylismy antybiotyk. Jutro chce isc na kontrole do polskiej pediatry, o ile beda terminy. Strasznie duzo ma sluzu w kupce, ale to chyba od tego przeziebienia, wiec nie obawiam sie tego. Wlasnie mi usnal...i mam nadzieje, ze dzis tez (jak mu sie to od dluzszego czasu zdarza) bedzie spal do 6 rano !!:-p:-p! Kurcze, ale ja mam
szczescie:-):-):-) Aha mam tylko watpliwosci co do @, kurcze od ponad 2 tyg. mam plamienie po @ i nie wiem co robic>?

Anna_ajra- zycze Michasiowi szybkiego powrotu do zdrowia, trzymaj sie kochana
Kropecka- super, ze Cie uprzedzili o windzie- pewnie dlatego, zebys miala czas na zakup wlasnej, prywatnej :tak::-D patologia jakas to jest:crazy:
Aggy- to spotkanie w strasznie licznym gronie:tak: Mam nadzieje jednak, ze byly tylko "fajne: osoby. A co do tego stwierdzenia o twojej T. to widzisz ja tak mam, nie owijam w bawelne i juz. Do czasu puszczam pewne rzeczy mimo uszu, ale przekroczyc granice jest latwo, a jak juz ktos to zrobi to sie wlasnie tak konczy. No i nic na to nie poradze, bo taka jestem i juz:-p:-p
Oliwka- no ty mnie nie strasz :szok:
Agawa- kobieto pracy :-) moze podraznilas (poobcieralas)sobie rece czyms, jakims narzedziem np.?? tylko to mi do glowy przychodzi
Rekinasia, myszaa- ;-)

reklama
PAULINECZKA ja cię wcale nie strasze :) tylko pisze jak było u mnie ...kurde jest ciężko ale jakoś leci..

ANNA_AJRA pewnie że kupuję ..mam upatrzony graco tylko muszę kasę odłożyć:baffled: 800 zł:sorry2:
a najśmieszniejsze jestv to że mojego Daniele brat też ma 2 dzieci tylkjo z różnicą 10 mc(u mnie 11 mc)obydwoje to wcześniaki z 33 tyg tak jak moja panna. i też maja starsza dziewczynke a młodszego chłopca:happy:

Do góry